Iubire, birocrație, avangardă și experiment la Scena Digitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubire-birocratie-avangarda-si-experiment-la-scena-digitala/

„Mici crime conjugale” (regia Mariana Cămărăşan şi Amalia Florina Iorgoiu), „Hin und Her / Încoace şi încolo” (regia Alexander Riemenschneider) şi „ROavant:garDE” (o piesă radiofonică de Florian von Hoermann, Julia Schulz şi Hunor von Horváth) sunt premierele lunii mai pe Scena Digitală.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2021

Acestora li se adaugă spectacolul experimental „Evanghelie”, de Pippo Delbono, oferit gratuit abonaților platformei.

Una dintre cele mai noi producții ale Naționalului sibian, „Mici crime conjugale”, are la bază textul omonim semnat de apreciatul scriitor Eric-Emmanuel Schmitt și îi aduce pe ecrane pe Diana Fufezan și Adrian Matioc într-un spectacol sensibil și sfâșietor despre adevărurile dureroase ale vieții de cuplu.

„Hin und Her / Încoace și încolo” este invitația pe Scena Digitală din luna mai a Secției Germane TNRS. Adaptare pentru scenă a piesei semnate de Ödön von Horváth, spectacolul regizat de Alexander Riemenschneider propune o critică socială la granița dintre comedie și drama absurdă despre „demonii” birocrației contemporane.

„ROavant:garDE” este un experiment poetic-radiofonic-imagistic inedit, în concepția vizuală a lui Dan Basu și cea muzicală a compozitorilor Marin Grigore și Vlad Robaș. Producția propune un itinerariu poetic prin opera câtorva dintre cei mai reprezentativi scriitori europeni ai secolului trecut ai avangardei literare, precum Charles Baudelaire, Rainer Maria Rilke, Tristan Tzara, Paul Celan, Urmuz, Eugène Ionesco, Gellu Naum, Geo Bogza ori Herta Müller.

Producția „ROavant:garDE” poate fi vizionată pe Scena Digitală exclusiv pe bază de bilet individual, nefăcând parte din nicio ofertă de abonamente disponibilă.

Pippo Delbono revine în luna mai pe Scena Digitală cu un nou cadou – „Evanghelie / Vangelo”.

Spectacolul „Evanghelie” este ghidat de atmosfera creată de muzica lui Enzo Avitabile. Este plin de nuanțe poetice, dar este și marcant prin dezvăluirea amintirilor artiștilor croați, martori la evenimentele traumatice ale unui război rece care le-a remodelat istoria, locurile și granițele țării lor natale. Aceste granițe au fost zguduite chiar și pe parcursul realizării spectacolului, de sosirea a zece mii de bărbați, femei și copii, în căutarea disperată a unui Pământ al Făgăduinței.

Scena Digitală este platforma online a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu care oferă spectacole și filme oricând, oriunde și de pe orice device, în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-urile Entertix, mySTAGE, iaBilet și Eventbook. Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente!

Foto: Dan Susa (imagine din spectacolul „Mici crime conjugale”)

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.

22
/11
/24

După un maraton de 7 zile de evenimente speciale în București, Cluj, Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Brăila și Constanța, pelicula Moromeții 3 se lansează azi oficial în cinematografele din întreaga țară. Începând de azi filmul va putea fi văzut în 88 de săli de cinema din 47 de orașe din România. Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului și va fi updatat săptămânal. 

22
/11
/24

Pentru prima dată în România, Marele Gatsby ajunge pe scena din București într-un spectacol de teatru imersiv, regizat de Andrei Huțuleac, unul dintre cei mai apreciați regizori din noua generație. Spectacolul recreează fastul și atmosfera electrizantă a anilor ’20, aducând în fața publicului o experiență teatrală unică, unde granițele dintre spectator și actor dispar, iar invitații devin parte din poveste.