Iubirea ca resursă a transformării şi a împlinirii – O întâlnire cu Andrei Pleşu și Gabriel Liiceanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubirea-ca-resursa-a-transformarii-si-a-implinirii-o-intalnire-cu-andrei-plesu-si-gabriel-liiceanu/

Sub pretextul unui eveniment revelator despre iubire Revista CARIERE îi invită pe cei interesaţi la o nouă călătorie personală în sfera DIALOGURILOR NECESARE, inspirată de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. Evenimetul va avea loc pe 10 martie.

Un articol de Petre Ivan|14 februarie 2017

Cei doi invitați vor analiza conceptul iubirii din mai multe perspective, plecând de la ideea că este singura forţă creatoare şi mobilizatoare care ne dă puterea şi motivaţia de a merge mai departe, de a ne simţi împliniţi şi fericiţi pe toate planurile.

 În iubire, tu eşti cel care livrezi, tu eşti cel care te pui în mişcare, care te îndrepţi spre celălalt, ieşind din tine însuţi. (Andrei Pleşu, Dialoguri de duminică)

Câteva dintre subiectele întâlnirii:

Este iubirea analizabilă? De la hiperbola iubirii la realitatea ei.

Acum, când suntem atât de preocupaţi de carieră, mai avem nevoie de iubire?

Prin ce miracol reuşeşte iubirea să ne facă mai buni, mai frumoşi, mai generoşi?

Este iubirea cea mai puternică forţă din Univers, aşa cum credea Albert Einstein?

Poate fi învăţată iubirea pentru ceilalţi? Există un exerciţiu al iubirii sau este o forţă involuntară, oarbă?

Fiecare om face faţă la ce i se întâmplă pentru că este protejat de un zid de fiinţe iubite. Fără acestea nu am fi buni de nimic. Ne-am pierde, ne-am rătăci în viaţă. (Gabriel Liiceanu, Declaraţie de dragoste)

Conferința de anul acesta este dedicată tuturor celor care își caută echilibrul şi inspiraţia, atât în viaţa personală, cât şi în viaţa profesională.

Mai multe detalii despre vorbitori, agendă și înscriere puteți găsi pe site-ul evenimentului: www.dialoguri-necesare.ro .

Foto: O întâlnire cu Andrei Pleşu și Gabriel Liiceanu

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »