Iubirea ca resursă a transformării şi a împlinirii – O întâlnire cu Andrei Pleşu și Gabriel Liiceanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubirea-ca-resursa-a-transformarii-si-a-implinirii-o-intalnire-cu-andrei-plesu-si-gabriel-liiceanu/

Sub pretextul unui eveniment revelator despre iubire Revista CARIERE îi invită pe cei interesaţi la o nouă călătorie personală în sfera DIALOGURILOR NECESARE, inspirată de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. Evenimetul va avea loc pe 10 martie.

Un articol de Petre Ivan|14 Februarie 2017

Cei doi invitați vor analiza conceptul iubirii din mai multe perspective, plecând de la ideea că este singura forţă creatoare şi mobilizatoare care ne dă puterea şi motivaţia de a merge mai departe, de a ne simţi împliniţi şi fericiţi pe toate planurile.

 În iubire, tu eşti cel care livrezi, tu eşti cel care te pui în mişcare, care te îndrepţi spre celălalt, ieşind din tine însuţi. (Andrei Pleşu, Dialoguri de duminică)

Câteva dintre subiectele întâlnirii:

Este iubirea analizabilă? De la hiperbola iubirii la realitatea ei.

Acum, când suntem atât de preocupaţi de carieră, mai avem nevoie de iubire?

Prin ce miracol reuşeşte iubirea să ne facă mai buni, mai frumoşi, mai generoşi?

Este iubirea cea mai puternică forţă din Univers, aşa cum credea Albert Einstein?

Poate fi învăţată iubirea pentru ceilalţi? Există un exerciţiu al iubirii sau este o forţă involuntară, oarbă?

Fiecare om face faţă la ce i se întâmplă pentru că este protejat de un zid de fiinţe iubite. Fără acestea nu am fi buni de nimic. Ne-am pierde, ne-am rătăci în viaţă. (Gabriel Liiceanu, Declaraţie de dragoste)

Conferința de anul acesta este dedicată tuturor celor care își caută echilibrul şi inspiraţia, atât în viaţa personală, cât şi în viaţa profesională.

Mai multe detalii despre vorbitori, agendă și înscriere puteți găsi pe site-ul evenimentului: www.dialoguri-necesare.ro .

Foto: O întâlnire cu Andrei Pleşu și Gabriel Liiceanu

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.

03
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT. Între capodoperele literaturii române, "Țiganiada" lui Ion Budai Deleanu (1760-1820) ocupă un loc de excepție. Și explicația trebuie căutată nu numai în faptul că țiganii reprezintă o populație alogenă cu care conviețuim de peste 600 de ani, ci și pentru descrierea general umană pe care o conține.

31
/01
/19

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti şi oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la […]

29
/01
/19

După ce a cucerit lumea cu „Citind Lolita în Teheran”, scriitoarea Azar Nafisi a revenit cu „Lucruri nespuse” - o colecție de amintiri care își poartă cititorul în mijlocul evenimentelor din Iranul ultimului secol.

28
/01
/19

La început de an 2019, declarat Anul Cărții în România, vă propunem un top al celor mai bune apariții editoriale ale anului trecut, din zona ficțiune. Ziarul Metropolis a realizat un top al celor mai bune cinci romane publicate în 2018 în România.

Page 1 of 8812345...102030...Last »