Iurie Darie a fost înmormântat cu onoruri militare
https://www.ziarulmetropolis.ro/iurie-darie-a-fost-inmormantat-cu-onoruri-militare/

Actorul Iurie Darie a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică, în jurul orei 16.00, la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, în prezenţa familiei, dar şi a câtorva zeci de apropiaţi, printre care numeroşi colegi actori şi regizori, precum Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic, Sebastian Papaiani.   Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de […]

Un articol de Andrada Văsii|12 noiembrie 2012

Actorul Iurie Darie a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică, în jurul orei 16.00, la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, în prezenţa familiei, dar şi a câtorva zeci de apropiaţi, printre care numeroşi colegi actori şi regizori, precum Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic, Sebastian Papaiani.

 

Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie a fost depus, sâmbătă, în jurul orei 16.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti, unde prietenii şi admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu.

Printre cei care au venit să-l vadă pentru ultima dată pe actorul Iurie Darie, sâmbătă după amiază şi duminică dimineaţă, s-au numărat Emilia Popescu, Monica Ghiuţă, Marius Florea Vizante, Marius Marinescu, Gelu Colceag, Marian Râlea, Ecaterina Andronescu, Marin Moraru, Daniela Nane, George Ivaşcu, Alice Barb, George Mihăiţă şi Magda Catone.

 Coroane de flori au fost depuse din partea fiului actorului, regizorul Alexandru Darie, care este directorul Teatrului Bulandra, din partea colegilor de la Teatrul de Comedie, unde a jucat regretatul artist, din partea actorului Victor Rebengiuc, a Teatrului Odeon, a Teatrului Nottara, a lui George Ivaşcu, a preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta, a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi din partea senatorului Marius Marinescu, dar şi a unor prieteni şi admiratori.

Duminică, în jurul orei 13.45, cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al actorului Iurie Darie a plecat spre cimitirul Sfânta Vineri, în aplauzele celor prezenţi.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de cinci preoţi, în faţa capelei cimitirului Sfânta Vineri, în prezenţa a câteva sute de persoane, familie, colegi şi admiratori.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a rostit un cuvânt de adio la căpătâiul actorului: „La revedere, bunul meu prieten, nicio grijă, nu eşti singur. Dumnezeu să te aibă în pază”.

Sicriul a fost purtat de militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care au şi tras cele trei salve, la coborârea sicriului în mormânt, în aplauzele celor prezenţi.

La înmormântare au participat, printre alţi, Mihai Constantin, Rodica Popescu Bitănescu, Ion Dichiseanu, Geo Saizescu, Daniela Nane, George Ivaşcu, Alice Barb şi Magda Catone.

 

Sursa: Mediafax

28
/08
/14

Astăzi, începând cu ora 17.00, se desfăşoară ultima LecTURA de vacanță pe pajiştea din Parcul Izvor. Iubitorii de carte şi pasionații de citit vor putea face schimb de cărți, vor beneficia de o sală de lectură în aer liber, de ateliere și concursuri cu premii istețe, anunţă organizatorii.

27
/08
/14

CRONICĂ DE FILM. „Camera groazei”, un film danez cu succes la publicul din țara sa, este un thriller care bifează corect, dar fără vervă și originalitate, mărcile genului. Filmul lui Mikkel Norgaard se păstrează într-o zonă mainstream și afișează o sfioșenie surprinzătoare, atât narativ, cât și vizual.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.

27
/08
/14

Suntem o societate de consum în care rareori produsele pe care le cumpărăm ne trebuie cu adevărat. Ignorăm propriile puteri și ne lăsăm controlați de reclame ascunse sub un concept. Ce facem când teatrul ne aduce toate aceste elemente pe scenă?

27
/08
/14

Programul MECEFF „7+1” va oferi publicului spectator o serie de producții din spațiul geografic central-european, în cadrul unor secţiuni necompetiţionale. Este vorba de filme realizate înainte de 1989, cu un puternic mesaj anti statul comunist și regizate de câțiva dintre cei mai mari regizori europeni ai secolului XX.

27
/08
/14

Actorul Mihai Mălaimare s-a născut în Botoşani pe 27 august 1950. În 1969 vine la Bucureşti şi se înscrie la concursul de admitere de la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde este admis ultimul pe listă. Termină în 1973 ca şef de promoţie şi, având dreptul să aleagă, alege şi este repartizat la Teatrul Naţional din Bucureşti.

26
/08
/14

Comedia "#Selfie", de Cristina Iacob, a atins cifra de 90.703 spectatori şi încasări de 1.136.889 de lei, devenind astfel unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani.

26
/08
/14

Astăzi începe cea de-a cincea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, ediție care este dedicată temei “Eroi și antieroi din Balcani”. Timp de șase zile, în perioada 26 – 31 august, în Port Cultural Cetate (jud. Dolj), în cadrul Divanului vor fi proiectate 63 de filme: 12 lungmetraje și 51 de scurtmetraje.