Ivana Chubbuck și Maia Morgenstern, într-un masterclass de excepție, la finalul anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/ivana-chubbuck-maia-morgenstern-intr-un-masterclass-de-exceptie-la-finalul-anului/

Ivana Chubbuk se va întoarce în România, la finalul anului, pentru a susţine un masterclass de actorie, împreună cu câteva nume sonore din teatrul şi filmul românesc. Pe lista „cursanţilor” se va afla şi celebra actriţă Maia Morgenstern.

Un articol de Liliana Matei|24 noiembrie 2018

Ivana Chubbuck este creatoarea şcolii de actorie de la Hollywood care-i poartă numele şi trainer al unora dintre cei mai cunoscuţi actori printre care se numără Charlize Theron, Halle Berry, Brad Pitt, James Franco, Jake Gyllenhaal, Sylvester Stallone, Jim Carrey şi John Voight, printre alţii.

Metoda Ivanei Chubbuck se adresează atât actorilor, cât şi celor care vor să-şi dezvolte capacitpţile de prezentare şi interacţiune cu un auditoriu, indiferent de industria din care provine acesta. Ivana Chubbuck revine la Bucureşti la cinci ani după ce a susţinut prima dată cursurile de actorie The Power of the Actor – tehnica de lucru cu actorii care a făcut-o celebră la Hollywood şi în lumea întreagă.

Ivana Chubbuck

Maia Morgenstern este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, și nu numai, cu o carieră prolifică, de peste 35 de ani, în teatru și film, răsplătită cu o mulțime de distincții și recunoașteri – Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma (Londra), pentru rolul Maria din Patimile lui Hristos, Ursul de Argint, la Festivalul Filmului de la Berlin și Premiul Felix, al Academiei Europene de Film, pentru rolul Nela din filmul Balanţa, premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul Medeea, din Trilogia antică, și Lola Blau din Astă seară: Lola Blau, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”, distincția Actriţa şi Femeia anului, acordată în 2003 de către Parlamentul European, titlul de Doctor Honoris Causa Artis din partea Universității de Vest din Timișoara (2017), titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „George Bacovia” din Bacău (2018), Cetățean de onoare al Municipiului București (2018).

Evenimentul este organizat de Magnolia Acting Studio. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Foto: Teatrul Evreiesc de Stat

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.