J.K. Rowling a fost despăgubită în justiţie după scurgerile de informaţii despre pseudonimul ei
https://www.ziarulmetropolis.ro/j-k-rowling-a-fost-despagubita-in-justitie-dupa-scurgerile-de-informatii-despre-pseudonimul-ei/

J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria ,,Harry Potter”, a acceptat despăgubiri ,,substanţiale” din partea unui cabinet de avocatură care a dezvăluit faptul că scriitoarea a publicat un roman poliţist folosind un pseudonim masculin.

Un articol de Andrada Văsii|1 august 2013

J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria „Harry Potter”, a acceptat despăgubiri „substanţiale” din partea unui cabinet de avocatură care a dezvăluit faptul că scriitoarea a publicat un roman poliţist folosind un pseudonim masculin.

J.K. Rowling a decis să doneze întreaga sumă primită – deocamdată necunoscută – unei organizaţii de caritate, Soldier’s Charity, o fundaţie care îi ajută pe militari şi pe familiile lor.

Romanciera multimilionară a depus plângere împotriva cabinetului de avocatură Russells după apariţia, în luna iulie, a unui articol în cotidianul britanic Sunday Times care dezvăluia faptul că celebra scriitoare a publicat sub pseudonim un roman poliţist, intitulat „The Cuckoo’s Calling”.

Trafic de informații

Ea a scris această carte sub pseudonimul Robert Galbraith, prezentat în prefaţa volumului ca fiind un fost membru al forţelor armate britanice, care a lucrat apoi în sectorul privat, în domeniul securităţii civile.

Cabinetul Russells a recunoscut că unul dintre asociaţii săi, Chris Gossage, a dezvăluit acest secret unei prietene, Judith Callegari, care a vândut apoi această informaţie jurnaliştilor de la Sunday Times.

Scriitoarea a anunţat miercuri că va dona încasările aduse de noua ei carte fundaţiei Soldier’s Charity, începând din 14 iulie, pentru o perioadă de trei ani. Ea a ţinut să mulţumească astfel militarilor care au ajutat-o în munca sa de cercetare pentru această carte. „The Cuckoo’s Calling” prezintă povestea unui fost militar rănit în Afganistan devenit detectiv privat, care anchetează sinuciderea unui top-model.

„Întotdeauna am dorit să fac o donaţie pentru Soldier’s Charity din încasările aduse de Robert Galbraith, dar nu am anticipat că romanul va figura în topul cărţilor cu cele mai mari vânzări din ţară, după trei luni de la lansare. De fapt, nu mi-am imaginat că va intra în acest top.“

J. K. Rowling,
scriitoare

Înainte ca această mică farsă să fie descoperită, cartea, care a fost salutată de criticii literari britanici, s-a vândut în 1.500 de copii cartonate, primul format ales de editorul volumului. De atunci, vânzările au cunoscut o creştere spectaculoasă, notează Mediafax.

J.K. Rowling a anunţat la sfârşitul lunii iulie că a finalizat deja o continuare a romanului „The Cuckoo’s Calling” şi că aceasta va fi publicată în 2014, tot sub pseudonimul Robert Galbraith.

Foto credi: Wikipedia

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.