Jake Gyllenhaal, Vince Vaughn și George C. Scott, vin luna aceasta la Warner TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/jake-gyllenhaal-vince-vaughn-si-george-c-scott-vin-luna-aceasta-la-warner-tv/

Actorii Jake Gyllenhaal, Vince Vaughn şi George C. Scott sunt protagoniştii thrillerului „Nightcrawler”, comediei „Delivery Man”, respectiv filmului horror „The Changeling”, care vor fi difuzate de Warner TV în a doua parte a lunii aprilie.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2022

Prădător de noapte/ Nightcrawler” (SUA, 2014), regizat de Dan Gilroy, va putea fi urmărit pe 16 aprilie, de la ora 21:00.

Lungmetrajul, din distribuția căruia fac parte Rene Russo, Bill Paxton și Riz Ahmed, spune povestea unui reporter local care înregistrează evenimentele violente ce au loc noaptea în Los Angeles și vinde informațiile unui post de televiziune. Limita dintre observație și participare este tot mai estompată, ca el să devină starul propriei povești.

Pentru scenariul original al primului său film regizat, Dan Gilroy a primit o nominalizare la premiile Oscar, dar și la BAFTA, unde lungmetrajul a fost selectat la alte trei categorii, inclusiv pentru interpretare, și la premiile Sindicatului scenariștilor americani.

Comedia „Tată fără număr/ Delivery Man” (SUA, 2013) va fi difuzată pe 23 aprilie, de la ora 17:25.

Vince Vaughn este David, un bărbat care află că este tatăl a 533 de copii, după donații făcute anonim cu două decenii în urmă unei clinici de fertilitate. El trebuie să hotărască dacă recunoaște acest statut, atunci când 142 dintre copii cer în justiție să fie dezvăluită identitatea părintelui lor biologic.

Scris și regizat de Ken Scott, filmul, remake după producția canadiană „Starbuck”, îi are în diistribuție pe Chris Pratt, Cobie Smulders și Jack Reynor.

Thrillerul horror psihologic „The Changeling” (Canada, 1980), regizat de Peter Medak, va fi difuzat de Warner TV pe 26 aprilie, de la ora 22:55.

George C. Scott, Trish Van Devere și Melvyn Douglas fac parte din distribuție. În centrul acțiunii se află un reputat profesor de muzică din New York care se mută într-un conac din Seattle. După moartea soției și a fiicei lor într-un accident de mașină, el este atras de o prezență inexplicabilă din podul casei într-un mister vechi de zeci de ani.

Scenariul este bazat pe experiența pe care Russell Hunter, co-scenarist, susține că a avut-o în timp ce locuia într-un conac din Denver, la finalul anilor 1960.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.