James Dean, Corbijn, Pattinson şi Kingsley, în noul proiect „Life”
https://www.ziarulmetropolis.ro/james-dean-corbijn-pattinson-si-kingsley-in-noul-proiect-life/

Actorul britanic Ben Kingsley va juca alături de Robert Pattinson şi Dane DeHaan în filmul „Life”, un film biografic dedicat actorului James Dean. Pelicula va fi regizată de cunoscutul cineast Anton Corbijn, iar filmările au început de curând în oraşul canadian Toronto.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2014

Actorul britanic Ben Kingsley va juca alături de Robert Pattinson şi Dane DeHaan în „Life”, un film biografic dedicat actorului James Dean. Pelicula va fi regizată de cunoscutul cineast Anton Corbijn, iar filmările au început de curând în oraşul canadian Toronto.

„Life” prezintă povestea de prietenie dintre Dennis Stock, un tânăr fotograf american care lucrează pentru revista Life, interpretat de Robert Pattinson, şi actorul James Dean, interpretat de Dane DeHaan, care s-a înfiripat în timpul unei călătorii cu automobilul de la Los Angeles la New York.

Acea întâlnire i-a permis lui Dennis Stock să realizeze unele dintre cele mai cunoscute fotografii ale actorului, cu atât mai valoroase cu cât ele au fost făcute în 1955, anul morţii lui James Dean.

James Dean

James Dean, protagonistul filmelor „Rebel fără cauză” şi „La Est de Eden”, a murit într-un accident de maşină, în 1955, la doar 24 de ani, într-o perioadă în care cariera lui se afla în plin avânt.

Deocamdată nu sunt cunoscute detalii despre rolul interpretat de  britanicul Ben Kingsley, nominalizat de alte trei ori la premiile Oscar.

James Dean

Anton Corbijn, fotograf şi regizor născut în Olanda, s-a remarcat în calitate de cineast cu filmul „Control”, o biografie despre Ian Curtis, solistul trupei Joy Division.

Foto cu James Dean şi Ben Kingsley – Cinemagia

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.