Jazz in the Park, peste 50 de mii de participanți
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazz-in-the-park-peste-50-de-mii-de-participanti/

Jazz in the Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanţi, mai mult decât dublu faţă de ediţia anterioară, iar Fondul Jazz in the Park s-a bucurat de un succes peste aşteptări, au anunţat organizatorii festivalului.

Un articol de Petre Ivan|7 iulie 2015

Cele mai animate zile de festival au fost sâmbătă și duminică, cu 16.000 și respectiv 17.000 de participanți, în timp ce vineri au venit în Parcul Central aproximativ 12.000 de persoane.

Cele două zile de concerte și activități de pe malul Someșului au strâns 4.500 de persoane, iar la serile de jam session din Colin’s Gastro Pub au participat aproximativ o mie de persoane. Concertele susținute de Bogdan Vaida și Florin Niculescu la Opera Maghiară au totalizat 1.500 de participanți.

Fondul Jazz in the Park, creat sub sloganul „Ia-ți orașul în primire!”, a strâns 9.100 de euro, depășind obiectivul de 8.000 de euro propus la începutul festivalului. Astfel, clujenii și-au arătat interesul pentru susținerea vieții culturale a orașului, iar din Fondul Jazz in the Park vor fi finanțate proiecte culturale și tineri muzicieni.

Înscrierile de proiecte și dosare continuă până în 20 iulie, iar regulamentele și formularele de înscriere sunt disponibile pe www.fond.jazzinthepark.ro.

Vor fi finanțate cel puțin trei proiecte cu câte 9.000 de lei fiecare și se vor acorda minim trei burse de excelență de câte 2.000 de lei destinate susținerii tinerelor talente muzicale.Jazz in the Park

Jazz in the Park este mai mult decât un festival de muzică. E un limbaj comun, un loc de întâlnire a comunității, prin care aceasta își recâștigă spațiul public și își ia în primire orașul. Jazz in the Park nu e numai jazz și nu e numai parc. (…) jazz-ul din nume se referă, așa cum am spus-o încă de la prima ediție, nu la stilul muzical, ci la ideea care stă la baza acestui stil: jazz înseamnă libertate, improvizație, descoperire, de aceea căutăm să aducem la festival muzică variată și activități complementare variate. – Alin Vaida, directorul festivalului.

În acest an festivalul a găzduit și prima ediție a Concursului Jazz in the Park.

Cele 20 de trupe tinere care au urcat pe special amenajata scenă Youth, dedicată Capitalei Europene a Tineretului, au fost evaluate de către un juriu format din Mircea Kiraly, Răzvan Metea și Pavel Pușcaș.

Artista Teodora Enache a fost cea care a anunțat, de pe scena mare, câștigătorii concursului: trupa Funk’e Fetish la secțiunea Compoziție și trupa Hot Club de Cluj la secțiunea Interpretare.

Foto: Jazz in the Park – facebook.com/jazzintheparkromania

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.