Jazz pe româneşte revine la Sala Radio, cu pianistul Florin Răducanu şi BIG BAND-ul Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazz-pe-romaneste-revine-la-sala-radio-cu-pianistul-florin-raducanu-si-big-band-ul-radio/

Seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE”, proiect devenit o tradiţie pentru Radio România, revine în noua stagiune a Sălii Radio. 

Un articol de Liliana Matei|12 octombrie 2014

Orchestrele şi Corurile Radio susţin două proiecte importante legate de Big Band-ul Radio : unul de concerte şi unul de recitaluri. Primul este reprezentat de seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” (sau stagiunea Big Band), concert-emisiune realizat la iniţiativa Radio România Cultural în parteneriat cu Orchestrele şi Corurile Radio. Cu o frecvenţă lunară şi desfăşurată iniţial în studioul „Alfred Alessandrescu” al Radio România, seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” – moderată de Florian Lungu – se derulează începând din 2013 la Sala Radio, datorită afluenţei de public doritor să participe la aceste concerte.

Joi, 16 octombrie 2014 (19.00), BIG BAND-ul RADIO – sub bagheta dirijorului său IONEL TUDOR – vă invită aşadar la primul concert din seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” din stagiunea 2014-2015.
Invitatul special al evenimentului este un nume important în lumea jazz-ului românesc: FLORIN RĂDUCANU, pianist, compozitor şi orchestrator. Programul va prilejui publicului iubitor de jazz o frumoasă întâlnire cu lucrări originale şi orchestraţii pentru Big Band (semnate de Florin Răducanu) ale unor piese standard de jazz: Georgia on My Mind, Summer Twenty Twelve, Concert Samba, Jazz Fuga, Sketch of Tomaso Albinoni, On Fire.

Florin Răducanu a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de jazz şi a cântat, în Europa şi în Asia, alături de nume importante, ca: David Murray (SUA), Lee Pearsons (SUA), Jean-Louis Rassinfose (Belgia), Eric Legnini (Italia), Celline Rudolph (Germania), Jasper Bloom (Olanda) etc. De-a lungul anilor a iniţiat numeroase proiecte şi a participat la evenimente variate, în formule de trio, sextet sau chiar alături de orchestre simfonice de jazz. În septembrie 2009 a fost invitat să cânte alături de orchestra sa “Florin Răducanu & Classical Troubadures Orchestra” la Festivalul „George Enescu” şi tot în 2009 a fost desemnat muzicianul de jazz al anului.

În 2014 a participat la Kiev la un festival de jazz, alături de muzicieni din Ucraina, şi cu această ocazie a susţinut un masterclass pentru studenţii Academiei de Muzică “P.I. Ceaikovski” din Kiev. Tot în 2014 Florin Răducanu a fost invitat să celebreze Ziua Jazz-ului la Clubul de jazz “Porgy & Bess” din Viena.

Alături de Big Band-ul Radio şi Florin Răducanu, îi veţi aplauda şi pe Sebastian Mihai – saxofon tenor, Adrian Flautistu – contrabas, Laurenţiu Zmău – baterie, Hilberto Ortega – congas (Republica Cuba), dar şi pe soliştii din Big Band-ul Radio: Cristian Soleanu – saxofon tenor şi Laurenţiu Moise – trompetă.

Cu ocazia concertului din 16 octombrie veţi asista la evenimentul de lansare a albumului „Florin Răducanu & Friends – Jazz Standard Mood from Vienna 2014”.

INFO

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radi

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.

17
/12
/15

Papa Francisc a împlinit astăzi, 17 decembrie, vârsta de 79 de ani. În urmă cu aproape trei ani, Papa Francisc devenea al 226-lea Papa al Bisericii Catolice, primul Papa latino-american si primul preot iezuit in fruntea catolicismului.

17
/12
/15

Trupa rock australiană AC/DC a anunțat un nou turneu în Europa și America de Nord, eliminând astfel zvonurile privind o eventuală retragere a acestei formații pioniere de hard rock

16
/12
/15

În urmă cu aproape două secole și jumătate se năştea la Bonn, în Germania, Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Ziua de 16 decembrie este considerată data de naştere a lui Beethoven, deoarece se ştie că el a fost botezat pe 17 decembrie, ori la vremea respectivă copiii erau botezaţi la o zi după naştere.

16
/12
/15

Soprana spaniolă Montserrat Caballe a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsită vinovată de evaziune fiscală. Conform procurorilor, renumita interpretă de operă datorează fiscului spaniol suma de 508.468 de euro, reprezentând taxele aferente veniturilor obţinute de artistă.

15
/12
/15

„Tăiam cuvinte, dar nu tăiam niciodată ideea“ - Sanda Manu. „Cenzura mai mult ne-a ajutat, pentru că noi inventasem un mic pachet periculos format din ideile zilelor noastre, din idei care deranjau” - Artan. „Cenzura a avut mai multe etape, dar nu a început în comunism, atunci doar i s-a schimbat semnul şi sensul” - Cristian Tudor Popescu.