Jazz pe româneşte revine la Sala Radio, cu pianistul Florin Răducanu şi BIG BAND-ul Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazz-pe-romaneste-revine-la-sala-radio-cu-pianistul-florin-raducanu-si-big-band-ul-radio/

Seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE”, proiect devenit o tradiţie pentru Radio România, revine în noua stagiune a Sălii Radio. 

Un articol de Liliana Matei|12 octombrie 2014

Orchestrele şi Corurile Radio susţin două proiecte importante legate de Big Band-ul Radio : unul de concerte şi unul de recitaluri. Primul este reprezentat de seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” (sau stagiunea Big Band), concert-emisiune realizat la iniţiativa Radio România Cultural în parteneriat cu Orchestrele şi Corurile Radio. Cu o frecvenţă lunară şi desfăşurată iniţial în studioul „Alfred Alessandrescu” al Radio România, seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” – moderată de Florian Lungu – se derulează începând din 2013 la Sala Radio, datorită afluenţei de public doritor să participe la aceste concerte.

Joi, 16 octombrie 2014 (19.00), BIG BAND-ul RADIO – sub bagheta dirijorului său IONEL TUDOR – vă invită aşadar la primul concert din seria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” din stagiunea 2014-2015.
Invitatul special al evenimentului este un nume important în lumea jazz-ului românesc: FLORIN RĂDUCANU, pianist, compozitor şi orchestrator. Programul va prilejui publicului iubitor de jazz o frumoasă întâlnire cu lucrări originale şi orchestraţii pentru Big Band (semnate de Florin Răducanu) ale unor piese standard de jazz: Georgia on My Mind, Summer Twenty Twelve, Concert Samba, Jazz Fuga, Sketch of Tomaso Albinoni, On Fire.

Florin Răducanu a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de jazz şi a cântat, în Europa şi în Asia, alături de nume importante, ca: David Murray (SUA), Lee Pearsons (SUA), Jean-Louis Rassinfose (Belgia), Eric Legnini (Italia), Celline Rudolph (Germania), Jasper Bloom (Olanda) etc. De-a lungul anilor a iniţiat numeroase proiecte şi a participat la evenimente variate, în formule de trio, sextet sau chiar alături de orchestre simfonice de jazz. În septembrie 2009 a fost invitat să cânte alături de orchestra sa “Florin Răducanu & Classical Troubadures Orchestra” la Festivalul „George Enescu” şi tot în 2009 a fost desemnat muzicianul de jazz al anului.

În 2014 a participat la Kiev la un festival de jazz, alături de muzicieni din Ucraina, şi cu această ocazie a susţinut un masterclass pentru studenţii Academiei de Muzică “P.I. Ceaikovski” din Kiev. Tot în 2014 Florin Răducanu a fost invitat să celebreze Ziua Jazz-ului la Clubul de jazz “Porgy & Bess” din Viena.

Alături de Big Band-ul Radio şi Florin Răducanu, îi veţi aplauda şi pe Sebastian Mihai – saxofon tenor, Adrian Flautistu – contrabas, Laurenţiu Zmău – baterie, Hilberto Ortega – congas (Republica Cuba), dar şi pe soliştii din Big Band-ul Radio: Cristian Soleanu – saxofon tenor şi Laurenţiu Moise – trompetă.

Cu ocazia concertului din 16 octombrie veţi asista la evenimentul de lansare a albumului „Florin Răducanu & Friends – Jazz Standard Mood from Vienna 2014”.

INFO

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radi

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.

06
/04
/21

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov vă invită să vizionați online, în transmisiune directă, spectacolul cu opera bufă „La Cenerentola” de Gioachino Rossini.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.