Jazzappella, de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzappella-de-craciun/

Se spune că jazzul este singura muzică în care aceeaşi notă poate fi cântată seară de seară, dar de fiecare dată diferit. Pe 23 decembrie, de la ora 21:00, Jazzappella va cânta în clubul Puzzle (Calea Victoriei 155, Bl. D1).

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2013

Se spune că jazzul este singura muzică în care aceeași notă poate fi cântată seară de seară, dar de fiecare dată diferit. Pe 23 decembrie, de la ora 21:00, Jazzappella va cânta în clubul Puzzle (Calea Victoriei 155, Bl. D1).

În 2010, cinci muzicieni talentați au vrut sa cânte altfel notele de jazz, fără instrumente, doar vocal; altfel spus – a cappella. Așa s-a născut grupul vocal Jazzappella.

Jazzappella este primul quintet din România care a avut curajul să abordeze acest gen muzical. După ce au fost invitați să cânte pe scenele câtorva dintre cele mai importante festivaluri de jazz din România (Festivalul de Jazz de la Timișoara sau Satu Mare), în Piața Festrivalului “George Enescu” sau la Sala Radio, alături de Big Bandul Radio, Jazzappella vor interpreta a cappella în Club Puzzle, sub semnul MooNDay Jazz, Blues and More.

Concert Jazzappella Puzzle

Jazzappella, în concert de Crăciun

Cei cinci membri ai grupului (Elena Moroşanu, Ana-Cristina Leonte, Ana Bancescu, András Zoltán si Bogdan Tudor) au pregătit un spectacol inedit. Concertul va include  piese de jazz contemporan, piese de pop-rock cunoscute în aranjamente de jazz, compoziții proprii, dar și aranjamente originale ale unor piese specifice sărbatorilor de iarnă.

Intrarea  la concert costă 25 de lei. Rezervările se pot face telefonic (077 21 600 31).

Foto: membrii Jazzappella 

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.

30
/08
/23

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediție a cărei temă este ”Generozitatea prin muzică”.

30
/08
/23

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.