Jazzappella, de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzappella-de-craciun/

Se spune că jazzul este singura muzică în care aceeaşi notă poate fi cântată seară de seară, dar de fiecare dată diferit. Pe 23 decembrie, de la ora 21:00, Jazzappella va cânta în clubul Puzzle (Calea Victoriei 155, Bl. D1).

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2013

Se spune că jazzul este singura muzică în care aceeași notă poate fi cântată seară de seară, dar de fiecare dată diferit. Pe 23 decembrie, de la ora 21:00, Jazzappella va cânta în clubul Puzzle (Calea Victoriei 155, Bl. D1).

În 2010, cinci muzicieni talentați au vrut sa cânte altfel notele de jazz, fără instrumente, doar vocal; altfel spus – a cappella. Așa s-a născut grupul vocal Jazzappella.

Jazzappella este primul quintet din România care a avut curajul să abordeze acest gen muzical. După ce au fost invitați să cânte pe scenele câtorva dintre cele mai importante festivaluri de jazz din România (Festivalul de Jazz de la Timișoara sau Satu Mare), în Piața Festrivalului “George Enescu” sau la Sala Radio, alături de Big Bandul Radio, Jazzappella vor interpreta a cappella în Club Puzzle, sub semnul MooNDay Jazz, Blues and More.

Concert Jazzappella Puzzle

Jazzappella, în concert de Crăciun

Cei cinci membri ai grupului (Elena Moroşanu, Ana-Cristina Leonte, Ana Bancescu, András Zoltán si Bogdan Tudor) au pregătit un spectacol inedit. Concertul va include  piese de jazz contemporan, piese de pop-rock cunoscute în aranjamente de jazz, compoziții proprii, dar și aranjamente originale ale unor piese specifice sărbatorilor de iarnă.

Intrarea  la concert costă 25 de lei. Rezervările se pot face telefonic (077 21 600 31).

Foto: membrii Jazzappella 

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.