Jeff Bezos, directorul Amazon, țintește la Oscaruri
https://www.ziarulmetropolis.ro/jeff-bezos-directorul-amazon-tinteste-la-oscaruri/

După câteva premii Emmy şi Globuri de Aur câştigate, Jeff Bezos, CEO Amazon, spune că ambiţia sa este să facă 16 filme pe an, care să fie nominalizate la Premiile Oscar.

Un articol de Liliana Matei|28 decembrie 2015

Jeff Bezos are planuri mari pentru proaspătul studio de film al grupului Amazon. „Vrem să câștigăm un Oscar”, a declarat ziarului Die Welt, preluat de The Guardian.

„Amazon deja a câștigat Globuri de Aur și premii Emmy. Ținta noastră este să producem 16 lungmetraje pe an.”  Investiția în conținut original a Amazon a crescut în ultimii doi ani, cu rezultate impresionante.

După ce s-a concentrat pe seriale („Transparent” a câștigat cinci premii Emmy), Amazon a semnat recent cu regizori care, de obicei, creează filme pentru marele ecran. Ridley Scott a produs controversatul serial „The Man in the High Castle”, în timpe ce Woody Allen a fost de acord, anul trecut, să facă un show TV în șase părți. (La Festivalul de la Cannes de anul acesta, regizorul și-a etichetat hotărârea cu „o greșeală catastrofică”.)

În luna decembrie, în Statele Unite a fost lansat primul lungmetraj important al Amazon (atât în cinema, cât și online): Chi-Raq, în regia lui Spike Lee. Faptul că a fost lansat spre final de an este interpretat ca fiind o încercare de a-l poziționa printre filmele care vor fi nominalizate la Oscar.

În interviu, Bezos a spus că Amazon, ca angajator, oferă mai multă libertate, în comporație cu studiourile tradiționale de film. „Vreau să le ofer unor maeștri ca Spike Lee sau Woody Allen o nouă platformă”, a declarat Bezos.

Foto: Facebook Jeff Bezos

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »