Jérôme Ferrari – lansare de carte la Librăria Humanitas
https://www.ziarulmetropolis.ro/jerome-ferrari-lansare-de-carte-la-libraria-humanitas/

Pe 13 ianuarie, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc lansarea volumului „Predica despre căderea Romei”, care a câştigat Premiul Goncourt în anul 2012. La eveniment a fost prezent chiar autorul cărţii, Jérôme Ferrari.

Un articol de Judy Florescu|14 ianuarie 2015

Evenimentul i-a avut drept invitați pe autorul cărții, Jérôme Ferrari, și pe actrița Medeea Marinescu, care a lecturat din romanul apărut la Pandora M, Editura Trei. La finalul lansării a avut loc o sesiune de autografe.

Jérôme Ferrari este un scriitor francez, traducător și profesor de filosofie la Liceul Francez din Abu Dhabi.  A publicat opt cărți și a obținut patru premii pentru literatură.

Datând din anul 1903, Premiul Goncourt este o distincție care se oferă anual operelor scrise în limba franceză.

Jérôme Ferrari: „Îmi face plăcere să-mi prezint cartea. Scriitura mea nu scoate în evidență intenția de a înfrumuseța, de aceea nu îmi modific niciodată textele după ce le-am scris. Una dintre temele romanului este frustrarea umană. Aceasta este tema care m-a interesat mai ales. Frustrarea intervine atunci când dorințele noastre nu sunt realizate și ne însoțește la fiecare pas. Raportarea oamenilor la propriile visuri aduc cu ele o doză de frustrare. Am ales ca temă principală a romanului frustrarea pentru că este o realitate a vieții cotidiene.”

Autorul a fost întrebat de către un spectator care este opinia sa despre evenimentele succedate la Paris în redacția publicației Charlie Hebdo, la care acesta a răspuns că este o crimă abominabilă și că reacțiile globale sunt incredibile, dar în același timp speră că toată situația nu va provoca o dispută politică și socială.

Foto: Judy Florescu

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

03
/12
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 4 decembrie, ora 19.00, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.