Jocul de-a vacanta, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocul-de-a-vacanta-la-tvr/

Astăzi, de la ora 14:30, va avea loc, la sediul TVR (în sala de proiecţie de la etajul 12, turn TVR), avanpremieră  spectacolului Jocul de-a vacanţa, de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Maria Colţeanu. Premiera la TV va avea loc luni, 30 mai, de la ora 19.20, pe TVR 2, cu reluare in 6 iunie, de la ora 1.10.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2016

Casa de Producție TVR continuă seria producțiilor proprii în primă difuzare. Cea mai recentă premieră de teatru tv este „Jocul de-a vacanta„, dupa Mihail Sebastian.

”Jocul de-a vacanța”, este prima piesă scrisă de Mihail Sebastian, în anul 1936, pe baza unor amintiri personale şi a unor teme reluate din romanul său „Femei” (1933).

„Jocul de-a vacanţa” reprezintă jocul de-a uitarea, prin care fiecare personaj încearcă să se izoleze, să scape de amintiri şi de aspiraţii și să evadeze din lumea plină de convenţii.

Prin această eliberare, visează la o altă lume, plină de mister și dragoste. În scurta lor vacanță,

Jeff, Bogoiu şi Ştefan sunt prinşi simultan în jocul de-a iubirea, încercând să ajungă la inima

Corinei.

JOCUL DE–A VACANȚA – INFO

de Mihail Sebastian

Regia artistică şi scenariu: Anca Maria Colțeanu

Distribuția:

CORINA – Maria Dinulescu

BOGOIU – Gheorghe Visu

ŞTEFAN VALERIU – Demeter András

MAIORUL – Gabriel Radu

MADAM VINTILĂ – Adriana Nicolae

JEFF – Cristian Bota

CUCOANA – Mona Ciută

DOMNUL – Iulian Burciu

UN MECANIC – Cristian Toma

AGNEŞ – Andra Gavril

Foto: Jocul de-a vacanta – tvr.ro

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?