Jocurile copilăriei la Teatrul Evreiesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-copilariei-la-teatrul-evreiesc/

Teatrul Evreiesc de Stat inaugurează, începând cu 15 martie, de la ora 11.00, un nou proiect cultural, intitulat „Jocurile copilăriei”. Proiectul va fi organizat în foaierul Teatrului Evreiesc de Stat.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2020

El se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Evenimentele vor fi organizate de două ori pe lună, duminica, timp de o oră și vor fi coordonate de actrița trupei TES – Cristina Cîrcei.

În cadrul proiectului se vor desfășura jocuri ce înveseleau și stârneau, odinioară, dorința de a fi împreună, a generației „cu cheia de gât” și cea care îi determina să spună zilnic: „Mamă, mă duc afară să mă joc!”.

Propunerea noastră ar fi, acum: „Mamă, mă duc la teatru să mă joc!”

Evenimentele ce se vor desfășura în cadrul acestui proiect sunt cu atât mai importante, cu cât prezentul, dominat din ce în ce mai mult de tehnologie, este unul în care copiii se joacă din ce în ce mai puțin împreună.

În măsura în care veți considera propunerea noastră interesantă, sperăm că vom putea crea și dezvolta acest proiect, oferind copiilor un program nu doar cultural, ci și distractiv.

La evenimentele organizate în cadrul proiectului „Jocurile copilăriei”, accesul copiilor (maxim 20 / ediție), însoțiți de părinții lor, este gratuit.

Participarea trebuie confirmată la adresa de email office@teatrul-evreiesc.ro, până cel târziu vineri, 13 martie, ora 16.00!

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

28
/03
/20

MNLR a primit miercuri, 25 martie 2020, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

28
/03
/20

Pe 1 aprilie 1990, la inițiativa maestrului Ion Lucian, a fost înființat Teatrul EXCELSIOR, ca teatru pentru copii şi tineret. Actul de naştere i-a fost semnat de ministrul Culturii de atunci, filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu.

27
/03
/20

Radu Jude a creat filmul “Tipografic Majuscul”, care, până să fie carantină, putea fi văzut în cinematografe. Totodată, aceeași poveste poate fi văzută și la teatru, la Odeonul bucureștean. “Tipografic Majuscul”, spectacol de Gianina Cărbunariu, a avut premiera în urmă cu șapte ani și nu și-a pierdut importanța.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

26
/03
/20

Traversăm cu toții vremuri dificile, la care nimeni nu se aștepta. Pentru sănătatea noastră și a celor din jur, suntem nevoiți să stăm departe unii de ceilalți, însă gândurile bune și solidaritatea ne pot aduce aproape.

26
/03
/20

Mesajul oficial pentru 27 martie, Ziua Internațională a Teatrului, este transmis în 2020 de Shahid Nadeem, cel mai important dramatug pakistanez și directorul renumitului teatru Ajoka, profesor de dramaturgie la Ajoka Institute for Performing Arts și la Institute for Art and Culture, Lahore.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

25
/03
/20

Cunoscutul scriitor și disident Paul Goma a murit în noaptea de 24 spre 25 martie, într-un spital din Franța, din cauza infectării cu coronavirus.

25
/03
/20

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Termenul limită pentru aplicații: 30 martie 2020.

Page 1 of 86812345...102030...Last »