Jocurile Foamei va fi tranformată într-o piesă de teatru, la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-foamei-va-fi-tranformata-intr-o-piesa-de-teatru-la-londra/

Trilogia „Jocurile Foamei” va fi transformată într-o piesă de teatru, la Londra, urmând să fie jucată pe o scenă construită special lângă stadionul Wembley, începând din vara anului 2016.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2014

Dramatizarea poveştii din „Jocurile Foamei” va fi realizată de Robin de Levita, care a montat şi o reprezentaţie teatrală în Olanda inspirată de „Jurnalul” Annei Frank.

Filmele realizate sub franciza „Jocurile Foamei – The Hunger Games” au obţinut 1,5 miliarde de dolari din încasări la nivel mondial.

Cea mai recentă ecranizare, „Jocurile foamei: Revolta – Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” va avea premiera pe marile ecrane la finalul lunii noiembrie, notează Mediafax.

Bazate pe romanele lui Suzanne Collins, filmele prezintă o societate distopică, iar protagonista este Katniss Everdeen, personaj jucat de Jennifer Lawrence, care devine eroina unui reality-show.

Deocamdată nu se ştiu mai multe detalii despre viitoare producţie teatrală, dar piesa se va juca într-un teatru construit special pentru premiera care va avea loc în vara anului 2016, lângă stadionul Wembley din Londra.

Potrivit lui Tim Phelan, reprezentant al companiei de producţie Lionsgate, care a realizat filmele francizei „Jocurile Foamei”, echipa care va monta piesa de teatru „va oferi o experienţă unică, o imersiune totală a fanilor” în lumea lui Katniss Everdeen.

„Teatrul este o modalitate fantastică de a aduce la viaţă multiplele substraturi pline de înţelesuri ale scrierilor lui Suzanne Collins”, a declarat Robin de Levita.

Foto: Jocurile Foamei – cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.