John Hurt, diagnosticat cu cancer pancreatic
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-hurt-diagnosticat-cu-cancer-pancreatic/

Actorul britanic John Hurt, de două ori nominalizat la Oscar pentru rolurile din filmele “Expresul de la miezul nopţii/ Midnight Express” şi “Omul elefant/ The Elephant Man”, a anunţat printr-o declaraţie de presă că a fost diagnosticat cu cancer pancreatic.

Un articol de Petre Ivan|17 Iunie 2015

Starul britanic, în vârstă de 75 de ani, spune însă că va continua să lucreze, în ciuda acestui diagnostic. “Fac tratament şi sunt mai mult decât optimist în privinţa unui rezultat satisfăcător, la fel ca echipa de medici care mă tratează”, a declarat John Hurt.

Actorul, care a interpretat personajul War Doctor în 2013 în serialul “Doctor Who”, spune că a decis să îşi continue activitatea profesională: “Voi continua să mă concentrez pe obligaţiile mele profesionale şi voi înregistra în curând piesa «Jeffrey Bernard Is Unwell» pentru postul BBC Radio 4”.

Totodată, John Hurt a spus că a preferat să anunţe el însuşi printr-o declaraţie de presă faptul că a fost diagnosticat cu cancer: “Am fost întotdeauna o persoană deschisă în ceea ce priveşte felul în care îmi trăiesc viaţa şi, în spiritul acestei atitudini, am dorit să fac această declaraţie de presă”.

Prolificul actor britanic va fi văzut pe micile ecrane în noiembrie într-un nou serial dramatic, “The Last Panthers”, produs de Sky Atlantic, în care va juca alături de Samantha Morton.

John Hurt are pe agenda sa de lucru alte câteva proiecte cinematografice importante, inclusiv următorul film din franciza “Tarzan”, care va fi lansat în 2016.

Actorul britanic a putut fi văzut anul trecut pe marile ecrane alături de Dwayne Johnson în filmul “Hercules”.

Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără cel din filmul “Expresul de la miezul nopţii” (1978) şi cel din serialul TV “The Naked Civil Servant” (1975), care i-a adus un premiu BAFTA.

A primit o altă nominalizare la BAFTA pentru rolul din filmul SF “Alien” regizat de Ridley Scott – un film ce conţine una dintre cele mai memorabile scene din istoria cinematografiei, în care un animal extraterestru iese din stomacul personajului interpretat de starul britanic.

Mulţi dintre criticii de film consideră însă că cel mai impresionant rol al său al fost cel din filmul “Omul elefant” în care a jucat personajul Joseph Merrick.

Recent, starul britanic a făcut alte roluri memorabile în filmele din seria “Harry Potter”, cele din franciza “Hellboy”, “V de la Vendetta”, “Indiana Jones şi regatul craniului de cristal”, “Un spion care ştia prea multe”, “Expresul zăpezii” şi “Îndrăgostiţii mor ultimii”.

La începutul acestui an, John Hurt a fost înnobilat şi a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse artei dramatice.

Foto: John Hurt – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »