John Rock, un artist de 16 ani, ne propune un album altfel: “Moonlight Surfin”
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-rock-un-artist-de-16-ani-ne-propune-un-album-altfel-moonlight-surfin/

CV-ul unui puşti pletos, înalt, cu pălărie de piele şi mers a la Steve Jobs, poate fi al unui metalist, biker, rocker sau poate al vreunui elev cu nota scăzută la purtare. Dacă nu e în niciuna dintre aceste situaţii, cu siguranţă e solist vocal în vreo trupă. Dacă nu e nici vocalist, atunci, în mod cert, e ceva în neregulă cu el.

Un articol de Petre Ivan|11 Mai 2015

După o vacanță de-o vară petrecută acum câțiva ani pe malurile unei mări, puștiul cu plete și pălărie de piele s-a hotărât, brusc, să descifreze secretele instrumentului simbol al generației Flower Power – chitara.

A fost, probabil, un semn, un imbold divin, pentru că, începând cu acea zi, instrumentul vintage a devenit prietenul de nedespărțit al tânărului nostru.

David Ștef, alias John Rock, în vârstă de 16 ani, pretendent la titlul de compozitor-chitarist, „vârful de lance” al Școlii de chitară AG Weinberger și-a lansat primul său EP, intitulat “Moonlight Surfin’“.

Albumul, instrumental, cu influențe art-rock, surf, jazz, hindy și accente rockabilly, conține 5 teme muzicale interpretate la chitară. Up-tempo-ul

John Rock

John Rock

“Moonlight Surfin’“ te invită să navighezi departe, la lumina lunii.

Cu un ton cald, “Another Day, Another Way” este ca o zi de plajă sub soarele californian. Balada jazz “Far Far Away” te pune imediat într-o stare meditativă, iar amintirile te invadează și te trimit într-o lume secretă cunoscută doar de tine.

Raga-ul “Rejoice!”, de inspirație hindy, este o poveste din Orient cu cămile, cu djembe (instrument oriental de percuție), cu „bâzâit” de sitară (acel sunet intrigant) și cu foarte multă lume.

Piesa de final a EP-ului, “Big City Life”, o baladă urbană laid-back, este o plimbare cu mașina prin noapte pe străzile golite de lume ale unui oraș ca New York-ul.

„Acum vreo șase ani a ajuns la școala mea privată un puști care, de la primele întâlniri, și-a asumat determinarea și talentul pentru a se adânci în tainele chitării. Iar acum, după ani lungi de studiu, mă mândresc cu un tânăr muzician care și-a câștigat dreptul pentru o carieră strălucită în music business. David Ștef are prerogativele unei povești de succes – are talent componistic, are bun gust, e disciplinat, se poartă cu reverență și cântă extrem de bine la chitară – The Transilvanian Guitar Man, AG Weinberger.

Dacă v-a stârnit interesul, John Rock vă invită la… audiție, aici.

Foto: John Rock – facebook

14
/12
/18

The Cure, Radiohead şi Def Leppard, printre  cei şapte artişti care vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame.. Lista anunţată cuprinde trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies, dar şi pe cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks. Ceremonia de includere a celor şapte va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

Page 1 of 12512345...102030...Last »