John Rock, un artist de 16 ani, ne propune un album altfel: “Moonlight Surfin”
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-rock-un-artist-de-16-ani-ne-propune-un-album-altfel-moonlight-surfin/

CV-ul unui puşti pletos, înalt, cu pălărie de piele şi mers a la Steve Jobs, poate fi al unui metalist, biker, rocker sau poate al vreunui elev cu nota scăzută la purtare. Dacă nu e în niciuna dintre aceste situaţii, cu siguranţă e solist vocal în vreo trupă. Dacă nu e nici vocalist, atunci, în mod cert, e ceva în neregulă cu el.

Un articol de Petre Ivan|11 Mai 2015

După o vacanță de-o vară petrecută acum câțiva ani pe malurile unei mări, puștiul cu plete și pălărie de piele s-a hotărât, brusc, să descifreze secretele instrumentului simbol al generației Flower Power – chitara.

A fost, probabil, un semn, un imbold divin, pentru că, începând cu acea zi, instrumentul vintage a devenit prietenul de nedespărțit al tânărului nostru.

David Ștef, alias John Rock, în vârstă de 16 ani, pretendent la titlul de compozitor-chitarist, „vârful de lance” al Școlii de chitară AG Weinberger și-a lansat primul său EP, intitulat “Moonlight Surfin’“.

Albumul, instrumental, cu influențe art-rock, surf, jazz, hindy și accente rockabilly, conține 5 teme muzicale interpretate la chitară. Up-tempo-ul

John Rock

John Rock

“Moonlight Surfin’“ te invită să navighezi departe, la lumina lunii.

Cu un ton cald, “Another Day, Another Way” este ca o zi de plajă sub soarele californian. Balada jazz “Far Far Away” te pune imediat într-o stare meditativă, iar amintirile te invadează și te trimit într-o lume secretă cunoscută doar de tine.

Raga-ul “Rejoice!”, de inspirație hindy, este o poveste din Orient cu cămile, cu djembe (instrument oriental de percuție), cu „bâzâit” de sitară (acel sunet intrigant) și cu foarte multă lume.

Piesa de final a EP-ului, “Big City Life”, o baladă urbană laid-back, este o plimbare cu mașina prin noapte pe străzile golite de lume ale unui oraș ca New York-ul.

„Acum vreo șase ani a ajuns la școala mea privată un puști care, de la primele întâlniri, și-a asumat determinarea și talentul pentru a se adânci în tainele chitării. Iar acum, după ani lungi de studiu, mă mândresc cu un tânăr muzician care și-a câștigat dreptul pentru o carieră strălucită în music business. David Ștef are prerogativele unei povești de succes – are talent componistic, are bun gust, e disciplinat, se poartă cu reverență și cântă extrem de bine la chitară – The Transilvanian Guitar Man, AG Weinberger.

Dacă v-a stârnit interesul, John Rock vă invită la… audiție, aici.

Foto: John Rock – facebook

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

04
/04
/19

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintreFestival șioraș și să diversifice experiența festivalieră pentru publicul festivalului și cel bucureștean, deopotrivă.

Page 1 of 13012345...102030...Last »