John Rock, un artist de 16 ani, ne propune un album altfel: “Moonlight Surfin”
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-rock-un-artist-de-16-ani-ne-propune-un-album-altfel-moonlight-surfin/

CV-ul unui puşti pletos, înalt, cu pălărie de piele şi mers a la Steve Jobs, poate fi al unui metalist, biker, rocker sau poate al vreunui elev cu nota scăzută la purtare. Dacă nu e în niciuna dintre aceste situaţii, cu siguranţă e solist vocal în vreo trupă. Dacă nu e nici vocalist, atunci, în mod cert, e ceva în neregulă cu el.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2015

După o vacanță de-o vară petrecută acum câțiva ani pe malurile unei mări, puștiul cu plete și pălărie de piele s-a hotărât, brusc, să descifreze secretele instrumentului simbol al generației Flower Power – chitara.

A fost, probabil, un semn, un imbold divin, pentru că, începând cu acea zi, instrumentul vintage a devenit prietenul de nedespărțit al tânărului nostru.

David Ștef, alias John Rock, în vârstă de 16 ani, pretendent la titlul de compozitor-chitarist, „vârful de lance” al Școlii de chitară AG Weinberger și-a lansat primul său EP, intitulat “Moonlight Surfin’“.

Albumul, instrumental, cu influențe art-rock, surf, jazz, hindy și accente rockabilly, conține 5 teme muzicale interpretate la chitară. Up-tempo-ul

John Rock

John Rock

“Moonlight Surfin’“ te invită să navighezi departe, la lumina lunii.

Cu un ton cald, “Another Day, Another Way” este ca o zi de plajă sub soarele californian. Balada jazz “Far Far Away” te pune imediat într-o stare meditativă, iar amintirile te invadează și te trimit într-o lume secretă cunoscută doar de tine.

Raga-ul “Rejoice!”, de inspirație hindy, este o poveste din Orient cu cămile, cu djembe (instrument oriental de percuție), cu „bâzâit” de sitară (acel sunet intrigant) și cu foarte multă lume.

Piesa de final a EP-ului, “Big City Life”, o baladă urbană laid-back, este o plimbare cu mașina prin noapte pe străzile golite de lume ale unui oraș ca New York-ul.

„Acum vreo șase ani a ajuns la școala mea privată un puști care, de la primele întâlniri, și-a asumat determinarea și talentul pentru a se adânci în tainele chitării. Iar acum, după ani lungi de studiu, mă mândresc cu un tânăr muzician care și-a câștigat dreptul pentru o carieră strălucită în music business. David Ștef are prerogativele unei povești de succes – are talent componistic, are bun gust, e disciplinat, se poartă cu reverență și cântă extrem de bine la chitară – The Transilvanian Guitar Man, AG Weinberger.

Dacă v-a stârnit interesul, John Rock vă invită la… audiție, aici.

Foto: John Rock – facebook

19
/02
/20

Miercuri, 26 februarie (ora 19:00), apreciatul dirijor român GABRIEL BEBEȘELEA, aplaudat recent la pupitrul unor importante ansambluri europene în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski - Moscova, va dirija ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în cel de-al doilea concert Radio România dedicat Anului Internațional BEETHOVEN (250 de ani de la nașterea sa).

17
/02
/20

Sâmbătă, 28 martie 2020, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin nr. 3), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cu ocazia celei de-a VII-a ediții a proiectului “SUFLET ÎN CULORI”, concertul extraordinar EMOCIÓN!.

15
/02
/20

Joi, 20 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio, Luiza Zan – una dintre cele mai apreciate voci ale momentului în jazz-ul românesc – propune publicului un concert în ritm de swing, sub titlul „Dragobete’s Wings”, alături de Big Band-ul Radio și Jazzpar Trio (Gaspar Almos, Gaspar Csaba, Vitalyos Lehel).

10
/02
/20

Vineri, 14 februarie, ora 19.00, Sala Radio este gazda unui concert cu doi invitați speciali aplaudați pe scenele internaționale: tânărul dirijor Kahchun Wong (33 de ani), primul muzician asiatic care a câștigat prestigioasa competiție internațională de dirijat „Gustav Mahler” (Germania, 2016) și violonistul român Valentin Șerban, membru al orchestrei Les Dissonances din Paris.

03
/02
/20

Bogdan Mezofi, solistul trupei clujene de rock alternativ Grimus, vorbește într-un interviu în formă de alfabet despre prima piesă pe care a compus-o, despre lucrurile care contează și oamenii pe care îi admiră.

31
/01
/20

Televiziunea Română oferă telespectatorilor săi, în prime time, un program premium, în exclusivitate pentru România: cel mai mare eveniment muzical de televiziune al anului din Italia, Sanremo 2020, se vede live, între 4 şi 8 februarie, de la ora 22.00, la TVR 1.

Page 1 of 14312345...102030...Last »