John Rock, un artist de 16 ani, ne propune un album altfel: “Moonlight Surfin”
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-rock-un-artist-de-16-ani-ne-propune-un-album-altfel-moonlight-surfin/

CV-ul unui puşti pletos, înalt, cu pălărie de piele şi mers a la Steve Jobs, poate fi al unui metalist, biker, rocker sau poate al vreunui elev cu nota scăzută la purtare. Dacă nu e în niciuna dintre aceste situaţii, cu siguranţă e solist vocal în vreo trupă. Dacă nu e nici vocalist, atunci, în mod cert, e ceva în neregulă cu el.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2015

După o vacanță de-o vară petrecută acum câțiva ani pe malurile unei mări, puștiul cu plete și pălărie de piele s-a hotărât, brusc, să descifreze secretele instrumentului simbol al generației Flower Power – chitara.

A fost, probabil, un semn, un imbold divin, pentru că, începând cu acea zi, instrumentul vintage a devenit prietenul de nedespărțit al tânărului nostru.

David Ștef, alias John Rock, în vârstă de 16 ani, pretendent la titlul de compozitor-chitarist, „vârful de lance” al Școlii de chitară AG Weinberger și-a lansat primul său EP, intitulat “Moonlight Surfin’“.

Albumul, instrumental, cu influențe art-rock, surf, jazz, hindy și accente rockabilly, conține 5 teme muzicale interpretate la chitară. Up-tempo-ul

John Rock

John Rock

“Moonlight Surfin’“ te invită să navighezi departe, la lumina lunii.

Cu un ton cald, “Another Day, Another Way” este ca o zi de plajă sub soarele californian. Balada jazz “Far Far Away” te pune imediat într-o stare meditativă, iar amintirile te invadează și te trimit într-o lume secretă cunoscută doar de tine.

Raga-ul “Rejoice!”, de inspirație hindy, este o poveste din Orient cu cămile, cu djembe (instrument oriental de percuție), cu „bâzâit” de sitară (acel sunet intrigant) și cu foarte multă lume.

Piesa de final a EP-ului, “Big City Life”, o baladă urbană laid-back, este o plimbare cu mașina prin noapte pe străzile golite de lume ale unui oraș ca New York-ul.

„Acum vreo șase ani a ajuns la școala mea privată un puști care, de la primele întâlniri, și-a asumat determinarea și talentul pentru a se adânci în tainele chitării. Iar acum, după ani lungi de studiu, mă mândresc cu un tânăr muzician care și-a câștigat dreptul pentru o carieră strălucită în music business. David Ștef are prerogativele unei povești de succes – are talent componistic, are bun gust, e disciplinat, se poartă cu reverență și cântă extrem de bine la chitară – The Transilvanian Guitar Man, AG Weinberger.

Dacă v-a stârnit interesul, John Rock vă invită la… audiție, aici.

Foto: John Rock – facebook

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.