Christopher Plummer şi John Travolta vor juca împreună într-un film poliţist
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-travolta-si-christopher-plummer-vor-juca-impreuna-intr-un-film-politist/

Christopher Plummer şi John Travolta vor juca împreună într-un film poliţist, în care vor interpreta rolul unui tată în vârstă, respectiv pe cel al fiului acestuia.

Un articol de Andrada Văsii|11 septembrie 2013

Christopher Plummer şi John Travolta vor juca împreună într-un film poliţist, în care vor interpreta rolul unui tată în vârstă, respectiv pe cel al fiului acestuia.

Filmul se intitulează ,,The Forger” şi va fi regizat de Philip Martin. Filmările vor debuta în luna octombrie, potrivit unei ştiri publicate de contactmusic.com.

În acest film, personajul jucat de Christopher Plummer se vede nevoit să colaboreze din nou cu foştii lui şefi mafioţi pentru a încerca să îl scoată din închisoare pe fiul său, interpretat de John Travolta.

În vârstă de 59 de ani, John Travolta a fost de două ori nominalizat la premiul Oscar şi are în palmares un Glob de Aur. John Travolta a devenit cunoscut graţie sitcomului TV din anii 1970 ,,Welcome Back Kotter” şi a devenit un star de cinema după prestaţiile sale din filmele ,,Saturday Night Fever”, ,,Grease” şi ,,Pulp Fiction”. Actorul american a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar.

Christopher Plummer – de la teatru la fim

Christopher Plummer (foto sus), în vârstă de 83 de ani, este un actor canadian de teatru, film şi televiziune. A debutat în cinematografie cu un rol în filmul ,,Stage Struck” din 1958, iar printre filmele notabile din prima parte a carierei sale se numără pelicule precum ,,Căderea Imperiului Roman” (1964), ,,Noaptea generalilor” (1967), ,,Lock Up Your Daughters!” (1969), ,,Întoarcerea Panterei Roz” (1975), ,,Omul care voia să fie rege” (1975) şi ,,Iisus din Nazareth” (1977).

Christopher Plummer

Christopher Plummer în rolul din ,,Beginners”. Christopher Plummer şi John Travolta vor juca împreună într-un film poliţist.

Într-o carieră care se întinde pe durata a şapte decenii şi care a inclus roluri în fiecare ramură a artei dramatice, Christopher Plummer este probabil cel mai bine cunoscut de public pentru rolul căpitanului Georg Ludwig von Trapp din musicalul ,,Sunetul muzicii” (1967) în care a jucat alături de Julie Andrews.

Actorul canadian a jucat şi în numeroase seriale de televiziune, inclusiv în legendara miniserie TV ,,Pasărea Spin”.

Roluri legendare

Printre cele mai recente roluri ale sale din cinema se remarcă cele din filmele ,,Scandal în industria tutunului/ The Insider”, ,,Omul din interior/ Inside Man”, ,,Deasupra tuturor/ Up”, ,,Ultima staţie/ The Last Station”, ,,Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Doctor Parnassus”, ,,Fata cu un dragon tatuat/ The Girl With The Dragon Tattoo” şi ,,Beginners/ Beginners”.

Christopher Plummer a câştigat numeroase premii, printre acestea numărându-se trofee prestigioase precum un premiu Oscar, două premii Emmy, două premii Tony, un Glob de Aur, un SAG Award şi un premiu BAFTA, notează Mediafax.

Graţie victoriei sale de la gala premiilor Oscar din 2012, la 82 de ani, pentru rolul din ,,Beginners”, Christopher Plummer a devenit cel mai în vârstă actor din lume care a câştigat un astfel de trofeu decernat de Academia de film americană.

Foto credit: Cinemagia

02
/07
/21

CRONICĂ DE FILM Bogaţii sunt o ţintă uşoară în filme. De la începuturile cinematografiei a fost aşa. De câte ori nu le-aţi văzut viaţa reprezentată satiric ca cel mai nasol lucru din lumea asta? „Cuibul” („The Nest”, 2020), al doilea film scris şi regizat de cineastul canadian Sean Durkin, după hitul festivalier „Martha Marcy May Marlene” (2011), ar putea părea din aceeaşi tradiţie.

30
/06
/21

OPINIE Paradoxul ediţiei din 2021 a Premiilor Gopo a fost că gala s-a desfăşurat în condiţii aproape normale, chiar dacă în aer liber, dar nominalizările şi trofeele au vizat doar cele câteva filme lansate în 2020, un an dezastruos, în care cinematografele au fost mai mult de trei sferturi din timp închise.

28
/06
/21

Marți, 29 iunie, Gala Premiilor Gopo sărbătorește cele mai importante realizări ale cinematografiei românești ale anului 2020, desfășurat sub semnul pandemiei de coronavirus. În ciuda dificultăților cu care s-au confruntat, câteva din filmele lansate în cursul anului trecut au avut parte de întâlniri cu spectatorii români, participări la festivaluri de top, nominalizări și premii importante.

28
/06
/21

Vă invităm și în 2021 la o vară la cinema în aer liber: în fiecare joi, timp de două luni, de pe 08 iulie până pe 02 septembrie, ne petrecem seara împreună în curtea de pe I.L. Caragiale 32, în compania câtorva capodopere din întreaga lume. Cinevara #3 prezintă o selecție de 9 filme clasice, realizate între 1939 și 1997, bijuterii ale cinematografiei internaționale, restaurate recent cu eforturi considerabile, pentru a reda publicului larg o perspectivă cât mai bogată și diversă asupra cinemaului mondial.

28
/06
/21

În încheierea atât a retrospectivei dedicate cineastei Ulrike Ottinger, cât și a celei dedicate activității mai puțin cunoscute de militantă feministă a lui Delphine Seyrig, One World Romania va proiecta luni, 28 iunie, de la orele 19.30, la Cinema Elvire Popesco, colaborarea finală dintre cele două, care a fost și ultimul film al actriței franceze: „Ioana D’Arc a Mongoliei”.

24
/06
/21

Filmul românesc este „regina balului” la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august, Cluj-Napoca), mai mult ca niciodată fidel misiunii sale de a promova și susține dezvoltarea cinematografiei autohtone.

23
/06
/21

Pe 23 iunie începe cea de-a 5-a ediție a American Independent Film Festival la București. Toate încasările vor fi donate copiilor din comunitățile vulnerabile prin Asociația Casa Bună.

21
/06
/21

Cel mai stimulant film văzut la ediţia din acest a Festivalului One World Romania, disponibil şi online până la 27 iunie, a fost „N-o să mai fie noapte” (2020), al cineastei franceze Eléonore Weber. Este un documentar făcut doar din imagini înregistrate de camerele instalate pe căştile de protecţie ale soldaţilor aflaţi în misiuni aeriene cu elicopterul în regiuni din Orientul Mijlociu.