Christopher Plummer şi John Travolta vor juca împreună într-un film poliţist
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-travolta-si-christopher-plummer-vor-juca-impreuna-intr-un-film-politist/

Christopher Plummer şi John Travolta vor juca împreună într-un film poliţist, în care vor interpreta rolul unui tată în vârstă, respectiv pe cel al fiului acestuia.

Un articol de Andrada Văsii|11 septembrie 2013

Christopher Plummer şi John Travolta vor juca împreună într-un film poliţist, în care vor interpreta rolul unui tată în vârstă, respectiv pe cel al fiului acestuia.

Filmul se intitulează ,,The Forger” şi va fi regizat de Philip Martin. Filmările vor debuta în luna octombrie, potrivit unei ştiri publicate de contactmusic.com.

În acest film, personajul jucat de Christopher Plummer se vede nevoit să colaboreze din nou cu foştii lui şefi mafioţi pentru a încerca să îl scoată din închisoare pe fiul său, interpretat de John Travolta.

În vârstă de 59 de ani, John Travolta a fost de două ori nominalizat la premiul Oscar şi are în palmares un Glob de Aur. John Travolta a devenit cunoscut graţie sitcomului TV din anii 1970 ,,Welcome Back Kotter” şi a devenit un star de cinema după prestaţiile sale din filmele ,,Saturday Night Fever”, ,,Grease” şi ,,Pulp Fiction”. Actorul american a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar.

Christopher Plummer – de la teatru la fim

Christopher Plummer (foto sus), în vârstă de 83 de ani, este un actor canadian de teatru, film şi televiziune. A debutat în cinematografie cu un rol în filmul ,,Stage Struck” din 1958, iar printre filmele notabile din prima parte a carierei sale se numără pelicule precum ,,Căderea Imperiului Roman” (1964), ,,Noaptea generalilor” (1967), ,,Lock Up Your Daughters!” (1969), ,,Întoarcerea Panterei Roz” (1975), ,,Omul care voia să fie rege” (1975) şi ,,Iisus din Nazareth” (1977).

Christopher Plummer

Christopher Plummer în rolul din ,,Beginners”. Christopher Plummer şi John Travolta vor juca împreună într-un film poliţist.

Într-o carieră care se întinde pe durata a şapte decenii şi care a inclus roluri în fiecare ramură a artei dramatice, Christopher Plummer este probabil cel mai bine cunoscut de public pentru rolul căpitanului Georg Ludwig von Trapp din musicalul ,,Sunetul muzicii” (1967) în care a jucat alături de Julie Andrews.

Actorul canadian a jucat şi în numeroase seriale de televiziune, inclusiv în legendara miniserie TV ,,Pasărea Spin”.

Roluri legendare

Printre cele mai recente roluri ale sale din cinema se remarcă cele din filmele ,,Scandal în industria tutunului/ The Insider”, ,,Omul din interior/ Inside Man”, ,,Deasupra tuturor/ Up”, ,,Ultima staţie/ The Last Station”, ,,Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Doctor Parnassus”, ,,Fata cu un dragon tatuat/ The Girl With The Dragon Tattoo” şi ,,Beginners/ Beginners”.

Christopher Plummer a câştigat numeroase premii, printre acestea numărându-se trofee prestigioase precum un premiu Oscar, două premii Emmy, două premii Tony, un Glob de Aur, un SAG Award şi un premiu BAFTA, notează Mediafax.

Graţie victoriei sale de la gala premiilor Oscar din 2012, la 82 de ani, pentru rolul din ,,Beginners”, Christopher Plummer a devenit cel mai în vârstă actor din lume care a câştigat un astfel de trofeu decernat de Academia de film americană.

Foto credit: Cinemagia

29
/01
/21

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, în care se regăsesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega, Traducătorii/ Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard și distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă începând cu 5 februarie.

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

12
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Lansat recent de HBO (care e şi unul dintre producători), cel mai nou film al regizorului Steven Soderbergh, „Let Them All Talk” (2020), vine într-un moment prost. Ce interes poate să stârnească acum povestea unei scriitoare în criză (Meryl Streep) care porneşte într-o călătorie transoceanică pe un vapor de lux alături de două prietene şi un nepot?

11
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Premiat în competiţia Festivalului de la Veneţia pentru cea mai bună actriţă (Vanessa Kirby) şi lansat recent de Netflix, „Pieces of a Woman” (2020) este primul titlu în limba engleză al regizorului maghiar Kornél Mundruczó – un film demn de respect pentru forţa emoţională a câtorva momente, dar nu şi foarte rafinat.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

05
/01
/21

PREVIEW Deși sunt riscante previziunile pentru anul care tocmai a început, există totuși speranțe că situația va fi mai bună decât în 2020. Inclusiv în privința cinematografiei. Prin urmare, încercăm să anticipăm cele mai așteptate filme românești din 2021 – de la noi titluri de Radu Jude sau Daniel Sandu, la debuturi promițătoare.

21
/12
/20

Câștigătorul Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF aduce pe același ecran actori din Game Of Thrones, Animal Kingdom și The Dark Knight Rises, alături de starul seriei HBO Sharp Objects. Din 18 decembrie, „Babyteeth: Prima iubire” este disponibil online.

16
/12
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera la TIFF şi disponibil online, pe Vimeo, documentarul (de aproape 30 de minute) „Totul pentru Riana”, realizat de Mihai Dragolea, jurnalist devenit şi regizor, este portretul unui tânăr prins între dorinţa de a trăi liber şi obligaţia de a avea grijă de familie.

15
/12
/20

TOP Ce filme româneşti de ficţiune merită reţinute din acest an 2020 în care cinematografia a fost dată peste cap? Cu ce mai rămânem în afară de două încercări radicale ale unor regizori consacraţi, precum „Tipografic Majuscul”, de Radu Jude, şi „Malmkrog”, de Cristi Puiu?