Joker, cu Joaquin Pheonix în rolul principal, 8 minute de “standing ovation” la Veneția
https://www.ziarulmetropolis.ro/joker-cu-joaquin-pheonix-in-rolul-principal-8-minute-de-standing-ovation-la-venetia/

Sâmbătă seară a avut loc premiera mondială a mult aşteptatului Joker, cu Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Marc Maron si Zazie Beetz în distribuţie. La finalul proiecţiei, filmul lui Todd Phillips a fost aplaudat în picioare timp de 8 minute de publicul de la Veneţia

Un articol de Petre Ivan|2 septembrie 2019

„Fără îndoială cea mai îndrăzneață reinventare a cinematografiei cu super-eroi de la The Dark Knight încoace” – IndieWire

„Phoenix este uimitor în rolul inadaptatului social, bolnav mintal care devine clovnul criminal cunoscut sub numele de Joker.” – Variety

„Joaquin Pheonix este uimitor în rolul lui Arthur/Joker….a pierdut în greutate pentru rol, arată subțire, fragil, înfometat. Umbrele îi sculptează oasele expuse. Mișcările sale sunt precise- felul în care se amestecă, aleargă, stă, fumează, se micșorează. Intensitatea performanței este dezgolită pe ecran și devine de-a dreptul captivantă, chiar copleșitoare în anumite momente.” – Empire

Joker va fi lansat în cinematografele din România pe 4 octombrie 2019.

Foto: Joaquin Phoenix si Rooney Mara, în drum spre premiera filmului “Joker“. Venezia 2019

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.