Jose Carreras, pentru ultima dată în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/jose-carreras-pentru-ultima-data-in-romania/

Biletele pentru ultimul concert pe care tenorul spaniol Jose Carreras îl va susţine în România, la Complexul Romexpo din Bucureşti, pe 26 noiembrie, de la ora 20.00, au fost puse în vânzare.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2015

Jose Carreras a sărbătorit, în 2014, revenirea pe scenă prin rolul său din noua opera “El Juez” (“Judecătorul”). Ovaţii la scenă deschisă, spectacol cu casa închisă şi critici ce raportau o “revenire de vis” i-au marcat întoarcerea după o absenţă de aproape opt ani.

În ianuarie 2015, Carreras a repetat acest succes, prin reprezentaţii la prestigioasa Opera Mariinsky din Sankt Petersburg (Rusia) şi multe alte spectacole vor urma în diverse ţări.

Dupa acest succes, José Carreras a demarat turneul mondial “O viaţă dedicată muzicii” (“A Life in Music”), pe 26 noiembrie urmând a cânta pentru ultima dată în România.

Este fantastic faptul că pot concerta cu câteva zile înainte de ziua mea de naştere (5 decembrie, n.r.) în acest minunat oraş. Îmi amintesc încă audienţa minunată, oamenii care cunosc muzica şi sunt atât de generoşi şi sufletişti. Sunt încântat să revin în Bucureşti şi să cânt în această atmosfera inegalabilă şi pentru minunatul public român. – José Carreras.

Împreună cu una dintre cele mai mari orchestre simfonice din Europa, Carreras va oferi un concert alcătuit din melodii celebre ale perioadei “Belle Époque” şi din celebre arii de operă, opereta şi din musical.

Acestea sunt melodiile care m-au mişcat şi entuziasmat mereu când le-am ascultat. În aceste melodii sălăşluiesc pasiunea, emoţia, un sentiment în inima şi în sufletul meu pe care încerc să le redau prin vocea mea. – José Carreras

Preţul biletelor la concertul lui José Carreras

Începând de marţi, de la ora 12.00, biletele au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim. Preţul acestora diferă în funcţie de categorie: VIP – 864 de lei, categoria I – 702 lei, categoria a II-a – 594 de lei, categoria a III-a – 432 de lei, categoria a IV-a – 270 de lei.

Pentru primele 1.000 de bilete din toate categoriile, preţul este redus cu 15%. Astfel, categoria VIP costă 734,4 lei, categoria I – 596,7 lei, categoria a II-a – 504,9 lei, categoria a III-a – 367,2 lei, categoria a IV-a – 229,5 lei.

Foto: Jose Carreras – musicevent.ro.

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.