Joshua  Redman, un saxofonist de poveste la Jazz Night Out
https://www.ziarulmetropolis.ro/joshua-redman-un-saxofonist-de-poveste-la-jazz-night-out/

Joshua Redman, saxofonistul american care a împărţit marile scene ale lumii cu The Rolling Stones, Stevie Wonder sau B.B. King, concertează în premieră în România pe 24 martie.

Un articol de Liliana Matei|1 februarie 2016

Fiul legendarului muzician Dewey Redman, Joshua Redman (n.1969) duce mai departe cu onoare numele tatălui său, fiind unul dintre cei mai aclamaţi saxofoniști ai generaţiei sale.

Deşi începe studiile muzicale încă de la 9 ani cântând la clarinet, se decide un an mai târziu pentru saxofon. Copilăria îi este însoţită de acordurile de muzica clasică, rock, jazz, muzică indiană, indoneziană sau africană, iar eroii săi sunt unii dintre cei mai mari exploratori ai sunetelor- John Coltrane, Cannonball Adderley, The Beatles, Aretha Franklin, The Temptations, Earth, Wind and Fire, Prince, The Police sau Led Zeppelin.

În 1991 Redman îşi primeşte diploma în sociologie la Harvard şi se mută la New York, acolo unde începe ascensiunea de neoprit a carierei sale. Mult râvnitul premiu Thelonious Monk, turneele şi înregistrările cu Charlie Haden, Elvin Jones, Joe Lovano, Pat Metheny, Paul Motian sau  Clark Terry îi certifica reputaţia unui muzician redutabil şi a unui lider de grup carismatic şi dedicat.

Primul album, apărut în 1993 sub egida Warner Bros, îi aduce şi cea dintâi nominalizare la premiile Grammy. Urmează colaborări cu nume sonore ale industriei muzicale: The Rolling Stones, Stevie Wonder , The Bad Plus, Chick Corea, Dave Brubeck, The Dave Matthews Band, Jack DeJohnette, Bill Frisell, Herbie Hancock, Roy Hargrove, Quincy Jones, B.B. King, Branford Marsalis, Brad Mehldau, Pat Metheny, Marcus Miller sau Dianne Reeves. Compune coloana sonoră pentru deja clasica peliculă Vanya on 42nd Street, şi chiar apare el însuşi în filmul Kansas City al regizorului Robert Altman. Anul trecut, muzicianul american a fost nominalizat din nou la premiile Grammy pentru solo-ul de pe piesa Friend or Foe apărută pe discul The Bad Plus Joshua Redman.

Pe 24 martie, ora 20’00 la Sala Radio din București,  Joshua Redman-saxofon, Joes Sanders-contrabas, Gregory Hutchinson-tobe vor susţine primul lor concert din România, o rară ocazie de a-l vedea pe cel mai spectaculos saxofonist al momentului in cadrul seriei de concerte Jazz Night Out.

Creată de Twin Arts ca o platformă de concerte şi experienţe muzicale interactive, Jazz Night Out prezintă pe scenele din România cei mai importanţi artişti de jazz ai lumii.

Accesul în sală pentru concertul Joshua Redman Trio se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

INFO

Biletele pentru acest eveniment costă 105, 135, 165 de lei în funcție de categorie, și pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online.
Următoarele concerte Twin Arts:

12 mai-Anouar Brahem Quartet-Souvenance

26 mai-Ara Malikian

10 noiembrie-The Victor Wooten Band feat, Dennis Chambers & Bob Franceschini

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.