JOUEURS / JOACĂ-TE CU FOCUL! – un thriller amoros cu miză, din 17 mai în cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/joueurs-joaca-te-cu-focul-un-thriller-amoros-cu-miza-din-17-mai-in-cinema/

După ce a fost proiectat în cadrul Festivalului Filmului Francez, filmul Joueurs/Joacă-te cu focul!, prezent în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes 2018, intră în cinematografele din România începând de  astăzi, 17 mai.

Un articol de Petre Ivan|17 mai 2019

Lungmetrajul de debut al tinerei regizoare franceze Marie Monge, Joueurs/Joacă-te cu focul! este un thriller despre pasiune vecină cu dependența.

Când Ella (Stacy Martin) îl întâlnește pe Abel (Tahar Rahim), viața ei se schimbă radical. În mrejele acestei iubiri enigmatice, tânăra descoperă Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina și banii. Începută dintr-un pariu, relația lor se va transforma curând într-o pasiune devoratoare.

„M-au fascinat tot timpul jucătorii de poker, dualitatea și raportarea lor foarte intensă la viață, felul de a pune cărțile pe masă, de a se lăsa în voia norocului. Mi se părea în același timp nebunesc, dar și aventuros, intens. Aceștia sunt oameni cu enorm de multe resurse, sarcasm, inteligență, curiozitate, cu un fel de a fi cameleonic. În același timp vorbim despre oameni complet dezechilibrați și incapabili să ducă o viață normală, nemulțumiți de ei înșiși, dar foarte sensibili și profunzi. Acestea sunt motivele care au stat la baza deciziei mele de a face filmul.” spune regizoarea Marie Monge, care a fost în România zilele trecute la Festivalului Filmului Francez, unde participat la proiecțiile de la Timișoara și București, răspunzând întrebărilor publicului și jurnaliștilor.

Stacy Martin și Tahar Rahim, două tinere staruri ale cinematografiei franceze, sunt interpreții rolurilor principale din Joueurs/Joacă-te cu focul!. Lansată în controversatul Nymphomaniac al lui Lars von Trier, Stacy Martin interpretează cu ușurință roluri în franceză și engleză, jucând, printre altele, în Le Redoutable, de Michel Hazanavicius, sau în Vox Lux, de Brady Corbet.

Tahar Rahim a devenit cunoscut publicului larg prin rolul principal din filmul Un prophète, pentru care a primit un Premiu César în 2010.

În România, filmul va rula în următoarele cinematografe:

București: Băneasa Grand Cinema & More, Cine Grand Titan, Cinemateca Union, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa

Bistrița: Centrul Cultural Dacia

Botoșani: Cine Grand Uvertura, Cinema Unirea

Brașov: Cinema One

Cluj: Cinema Victoria, Cinema Florin Piersic

Constanța: Cityplex

Craiova: Cinema Modern

Focșani: Cinema Balada

Gura Humorului: Casa de Cultură

Mărășești: Casa de Cultură

Odobești: Casa de Cultură

Pitești: Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani

Sfântu Gheorghe: Cinema Arta by Cityplex

Joueurs/Joacă-te cu focul! este distribuit în România de Transilvania Film.

Foto: Joueurs – facebook

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.