Julio Iglesias – Ştiaţi că…?
https://www.ziarulmetropolis.ro/julio-iglesias-stiati-ca/

Julio Iglesias a fost portar la Real Madrid, Julio Iglesias este artistul latin cu cele mai multe albume vândute, Julio Iglesias este singurul cântăreţ din lume care a primit primul Discul de Diamant, Julio Iglesias a participat în 1969 la „Cerbul de Aur”, unde, evident, nu a câştigat niciun premiu.

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2015

Julio Iglesias se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Casei de Discuri Sony.

S-a născut la Madrid în data de 23 septembrie 1943, iar la vârsta de 20 de ani a suferit un grav accident rutier, în urma caruia a ramas semi-paralizat mai bine de un an si jumatate. În această grea perioadă din viaţa sa a primit cadou de la infirmierul care îl îngrijea o chitară pentru a-şi ocupa timpul.

Începe să scrie poezii şi să încerce punerea lor pe melodii, însă nu crede prea mult într-o carieră artistică şi, după însănătoşire, îşi reia studiile întrerupte în momentul accidentului.

În anul 1968 debutează în muzică cu participarea la Festivalul Muzical de la Benidorm, pe care îl câştigă cu La vida sigue igual (Viaţa îşi urmează cursul).

În anul următor participă la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov. Nu va obţine niciun premiu. Mai mult, în ciuda vocii sale deosebite, cântăreţul spaniol nu îi impresionează pe specialiştii români, fiind ironizat de presa dâmboviţeană.

În 1971 reprezintă Spania la Festivalul Eurovision, devenind în scurt timp unu dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi cântăreţi din lume.

În 1983, la Paris, Julio Iglesias primeşte primul şi singurul Disc de Diamant oferit vreodată unui cântăreţ de către Cartea Recordurilor, pentru meritul de a fi interpretul care a vândut cel mai mare număr de albume înregistrate în cel mai mare numar de limbi straine, din istoria muzicii.

Este, de asemenea, cel mai popular interpret din lume, în cei peste 45 ani de carieră reuşind să vândă peste 250 de milioane de albume care i-au adus 2600 de discuri de platină şi de aur.

Foto: Julio Iglesias – facebook

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.