„Jurnal de război” de Olga Grebennik se lansează la București, în prezența autoarei
https://www.ziarulmetropolis.ro/jurnal-de-razboi-de-olga-grebennik-se-lanseaza-la-bucuresti-in-prezenta-autoarei/

Cititorii din România sunt invitaţi joi, 21 iulie, ora 19.00, la Seneca Anticafe (strada Arhitect Ion Mincu nr. 1) din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|18 iulie 2022

Acolo vor avea loc dialogul cu scriitoarea ucraineană Olga Grebennik pentru lansarea volumului „Jurnal de război” și vernisajul cu vânzare al lucrărilor artistei.

Evenimentul include expoziția participativă „Artistul, între război și pace”.

Bloggerița, ilustratoarea și autoarea din Ucraina a scris „Jurnal de război” în martie 2022, în 8 zile, într-un subsol din Harkov, ca să rămână pe o linie de plutire în sunetul exploziilor și al sirenelor, în mijlocul unui conflict armat necruțător cu oamenii.

Olga a trebuit să facă bagajul pentru ea, cei doi copii și câinele lor, să își abandoneze – în 10 minute – orașul cuprins de război. Și-a lăsat în urmă soțul și părinții, planurile și întreaga ei viață de până atunci.

„Primul lucru – am scris pe brațele copiilor numele, datele lor de naștere și numerele de telefon.
—Pentru ce o faci? a întrebat Vera.
—E un joc.
— Ce joc?
— Război se numește.”

Cartea a fost publicată în Coreea, Italia și România.

Olga, cei doi copii ai ei și cățelul Mikki vor fi prezenți la eveniment. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.
Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări la e-mail: [email protected].

18
/11
/24

DESCOPERIRE Printre puținele volumele publicate în România despre propriii ei creatori de anvergură, noua carte a Ancăi Hațiegan se remarcă printr-o serie de calități pe care cititorul le va descoperi încă de la primele pagini. Ea îl invită în lumea unui om de teatru unic, despre care rămân multe de spus.

11
/11
/24

Duminică, 17 noiembrie, la ora 16.00, Muzeul Național al Literaturii Române organizează, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr.8, evenimentul intitulat „Jurnale de călătorie în literatura română: de la Dinicu Golescu până astăzi”, la care vor participa cunoscuții oameni de litere și scriitori Ioan Cristescu, Paul Cernat și Cosmin Ciotloș. La 200 de ani de […]

29
/10
/24

Institutul Cultural Român a acordat duminică, 27 octombrie, în cadrul celei de-a XII-a ediții aFestivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași – FILIT, pentru al treilea an consecutiv, Premiul pentru cea mai bună traducere a unei cărți din limba română, inițiativă a Institutului Cultural Român care urmărește recunoașterea impactului literaturii române în lume, prin efortul exemplar al traducătorilor, excelenți ambasadori ai cărților românești în afara granițelor țării.

21
/10
/24

Marți, 29 octombrie, ora 19.00, Editura Litera organizează la Institutul Cervantes din București o întâlnire cu scriitorul Toshikazu Kawaguchi, una din cele mai îndrăgite voci ale literaturii japoneze contemporane.

18
/10
/24

Sâmbătă, 19 octombrie 2024, la ora 18.00, la librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara are loc lansarea, în premieră națională, a celui mai recent roman al scriitorului și traducătorului Marin Mălaicu-Hondrari, „Clandestin”, apărut recent la Editura Trei.

13
/09
/24

„Patriot.Memorii” de Aleksei Navalnîi, memoriile tulburătoare ale celui mai proeminent disident de la începutul secolului XXI, este cea mai așteptată carte a anului la nivel internațional.