Jurnalul intim al lui Yasmine din #Selfie69, prea picant pentru facebook…
https://www.ziarulmetropolis.ro/jurnalul-intim-al-lui-yasmine-din-selfie69-prea-picant-pentru-facebook/

După ce promovarea afişului mult-aşteptatului #Selfie69 a fost interzisă de Facebook, senzualul Jurnal nepudibond al lui ”Dirty Yasmine”, unul dintre personajele feminine din #Selfie69, are aceeaşi soartă.

Un articol de Liliana Matei|13 iulie 2016

Producătorilor filmului li s-a interzis boostarea/promovarea pe pagina de facebook (facebook.com/SelfieYourMovie) a primei pagini din jurnal, proaspăt scrise ieri, din aceleași motive de conținut prea liber.

Fanii care se încăpățânează (și bine fac! (sic)) să citească jurnalul lui ”Dirty Yasmine”, o pot face pe www.insideyasmine.ro, sub titlul: ”Yasmine se dezbracă de ea!”

#Selfie69, regizat de Cristina Iacob, este continuarea celui mai bine vândut film românesc al anului 2014, #Selfie și va fi lansat în cinematografe de ZAZU Film toamna aceasta.
”‘For fuck’s sake, what have you done, you bloody fuckheads’! Probabil că așa o ard pe slang după Brexit mulți dintre englezii care au votat – alas, in fucking vain – ”Remain”! Cu aceeași voluptate pătimașă, dar umbrită de gustul amar al înfrângerii, or exclama și francezii ”putaine de merde”, după ce portughezii le-au suflat Cupa Europeană chiar de sub Turul Eiffel!

”Fuck off” zbiară cu năduf milioane de americani la adresa lui Donald Trump, de pildă! Da, acei americani, care au reinventat slang-ul și inventat facebook-ul… Cât despre folosirea slang-ului cu scopul unei intense evocări stilistice a unei memorabile experiențe erotice – presărate cu mult umor – se recomandă atenta și plăcuta studiere a uneia dintre cele mai ”cuminți” pagini de pe facebook, Urban Dictionary…

Or, toate aceste exprimări în și de argou ale furiei apar ipostaziate ca postări în facebook-ul nostru cel de toate zilele și nopțile.

”Bovaricul” jurnal al lui ”Dirty Yasmine”, una dintre protagonistele mult-așteptatului #Selfie69, a fost semi-cenzurat*, de la boostare/promovare, de cerberii facebook. Asemeni unui Bukowski feminin, Yasmine își relatează trăirile, senzațiile, emoțiile și orgasmele multiple într-un stil foarte evocator. Fără falsă ipocrizie sau pudibonderie, jurnalul ei intim nu face rabat la slang, așa că fanii personajului și ai celui mai de succes film din 2014 – #Selfie, precum și ai celui mai așteptat film din 2016, #Selfie69 – se pot înfrupta cu maximă ”plăcere vinovată” din variațiuni explicite ale ”F”-word-ului în faina versiune neaoșă a limbii române. Așa că, până depășește faza obsesiv-compulsivă de ”Fuck Slang”, demnă de ”Brigada Moravuri” sau de ”PORN.HABotnicii”, Dirty Yasmine și toate celelalte personaje din #Selfie69 îi reamintesc altminteri bunului lor partener FACEBOOK un detaliu picant!

Picant cât o plăcere vinovată a celor mai mulți dintre utilizatorii săi, și anume că numele celei mai mari și mai tari rețele de socializare din lume începe cu aceeași literă faină ca mult hulitul și mult iubitul ”F”-word…”

„Facebook a lovit din nou! De fapt, Facebook nu prea mai are simțul umorului”, spune Cristian Șimonca, the-one&only-Otravă, specialist în social media (bloguluotrava.ro). „Probabil că există un algoritm care pur și simplu când dă de un cuvânt blochează postarea respectivă. Interesant e că nu există o explicație concretă pe care Facebook ar putea să o dea pentru niciun caz în parte. Toată lumea e luată la „pachet”. Știm ca am folosit cuvinte mai colorate, însă până la urma așa vorbim cu toții în viața de zi cu zi. Mai râdem și noi… măi Facebook?”, întreabă retoric Otravă.

Ce știm până acum despre #Selfie69

În #Selfie69, cele trei fete din primul lungmetraj, din 2014, Yasmine, Roxi și Ana fac un pariu video ce devine viral pe facebook: care dintre ele se marită prima în 3 zile?! Vor afla că uneori iubirea poate fi chiar sub nasul tău, deși tu ai căutat-o în cele mai neobișnuite locuri, în cele  mai neașteptate momente și la cele mai ciudate persoane! Și încă ceva foarte important: nu fă pariu cu iubirea pentru că… e foarte riscant!

Din distribuția filmului fac parte actorii din #Selfie: Olimpia Melinte (Roxi), Vlad Logigan (Magi), Crina Semciuc (Yasmine), Flavia Hojda (Ana), Alex Călin (Brain), Levent Sali (Mihai), alături de Alina Chivulescu (Cecilia) și Răzvan Vasilescu (Nea Ceaușu). Roluri inedite au Maia Morgenstern, Dorina Chiriac, Marian Râlea, Alex Bogdan, Andrei Huțuleac, Tolea Ciumac, alături de actori consacrați sau debutanți.

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.

10
/10
/14

"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este eligibil pentru nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala din 2015, alături de pelicule din alte 82 de ţări, potrivit anunţului făcut joi de Academia americană.

10
/10
/14

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă. Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei.

09
/10
/14

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

09
/10
/14

Joi, 9 octombrie, aduce în agenda celei de-a noua ediţii Anim’est una dintre cele mai îndrăgite competiţii ale festivalului, cea de Videoclip şi Advertising. În programul zilei se înscriu şi alte proiecţii şi evenimente speciale: competiţia Balkanimation, o prezentare despre animaţia daneză susţinută de doi invitaţi de seamă de anul acesta, noi titluri din competiţiile internaţionale şi o petrecere cu Invisible Raincoats, cel mai recent proiect Minus.

09
/10
/14

Revista de Povestiri deschide înscrierile pentru a doua ediție a atelierului de scenaristică „Play”, care se va desfășura la București începând cu 20 octombrie, timp de trei luni, sub îndrumarea scriitoarei Cecilia Ștefănescu și a regizorului Igor Cobileanski.

08
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Q.E.D.”, al doilea film al lui Andrei Gruzsniczki, este o apariţie insolită în cinematografia română, datorită raportării atipice la trecutul comunist. Temperarea tentaţiei regizorului-scenarist de a spune totul despre perioada reconstituită l-ar fi transformat însă dintr-un film bun într-unul remarcabil.

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.