Jurnalul lui Robinson Crusoe @Stagiunea estivală a Teatrului Odeon @Herăstrău
https://www.ziarulmetropolis.ro/jurnalul-lui-robinson-crusoe-stagiunea-estivala-a-teatrului-odeon-herastrau/

Din 23 iulie am deschis, cu speranţa şi din dorinţa de a fi în continuare alături de publicul nostru în aceste timpuri delicate prin care trece întreaga omenire, Stagiunea Estivală din Parcul Regele Mihai I al României (Parcul Herăstrău), precizează Teatrul Odeon, într-un comunicat de presă.

Un articol de Petre Ivan|24 iulie 2020

Marți, 4 august, ora 21:00, vom juca Jurnalul lui Robinson Crusoe”*, un musical după „Insula” de Gellu Naum, regia Mihai Măniuțiu, muzica Ada Milea, decorul Adrian Damian, costumele Andrada Chiriac, coregrafia Andrea Gavriliu.

Cu: Mihai Smarandache, Marius Damian, Paula Niculiță, Antoaneta Zaharia, Ionuț Kivu, Cezar Antal, Dimitrii Bogomaz, Marius Stănescu, Anda Saltelechi, Ruxandra Maniu, Diana Gheorghian, Meda Victor, Constantin Cojocaru, Ioan Batinaș, Relu Poalelungi, Alex Neagu (tobe).

Spectacolul este recomandat și pentru copiii de peste 8 ani.

( *Reprezentația de la Teatrul de Vară din Herăstrău se va juca fără panourile cu apă mobile. )

✍︎ „N-am mai văzut de câteva luni un spectacol atât de viu, unul căruia să nu-i găsesc cusur și, mai mult, care să mă țină toată un zâmbet și-un dat din picior. […] Se cântă și se dansează 75 de minute întregi (pregătiți-vă pentru încă 15 de aplauze), în ritmuri dintre cele mai felurite. În plus, tobele lui Alex Neagu sunt demne de orice concert indie-pop.”

Cătălina Miciu, Scena9

✍︎Jurnalul lui Robinson Crusoe este un spectacol care are toate şansele să te bucure. Asta dacă laşi pretenţiile absurde acasă şi ai simţul umorului antrenat pentru absurd. Într-un ritm pe care simţi nevoia să îl baţi şi tu în sală cu piciorul, plin de culoare şi foarte mişcat, are toate şansele să te facă să te simţi bine la teatru. Iar asta e, poate, cea mai importantă reuşită pentru un act artistic. Aşa că… Let them entertain you!”

Alina Epîngeac, Yorick

PROGRAMUL INTEGRAL al Teatrului ODEON @Herăstrău poate fi accesat pe site, www.teatrul-odeon.ro, în secțiunea „Program”.

Biletele pot fi achiziționate online, fără comision, direct de pe site-ul Teatrului Odeon, www.teatrul-odeon.ro sau de la Casa de Bilete, care va funcționa în două locații (Teatrul Odeon și Teatrul de Vară din Herăstrău), după următorul program:

– de luni până duminică, orele 11:30 – 19:00 cu pauză între 14:30 – 15:00, la sediul din Calea Victoriei 40-42;

– în ziua spectacolului, programul Casei de Bilete va fi între orele 11:30 – 14:30, la sediul din Calea Victoriei și între orele 17:00 – 21:00, la Teatrul de Vară din Herăstrău (intrarea Arcul de Triumf).

Telefon Casa de Bilete: +40738 823 583

Spectacolele programate în Stagiunea estivală a Teatrului Odeon @Herăstrău implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020, astfel că publicul spectator trebuie să respecte în locație următoarele reguli:

    • Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;
    • Spectatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare;
    • Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional la intrare și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
    • Termometrizarea spectatorilor se va face de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. Nu se va permite accesul persoanelor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3°C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Spectatorii cu temperatura peste 37,3°C vor fi trimiși acasă;
    • Vă rugăm ca accesul în spațiu, la toalete și ieșirea din Teatrul de Vară să se facă cu respectarea distanțării de minimum 1,5 metri, conform marcajelor,
    • Pentru a evita aglomerația și formarea de grupuri, accesul se face începând cu ora 20:00, cu o oră înainte de ora începerii spectacolului.
    • Spectatorii sunt rugați să respecte cu strictețe rândul și locul indicate pe bilet, pentru a păstra distanța prestabilită de 2 m.

Asumarea riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toți participanții: spectator, artist, furnizor de servicii sau lucrător.

Teatrul de Vară din Herăstrău, fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:

  • dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentaţia se anulează. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete sau pentru schimbarea acestora pentru un alt spectacol din programul Stagiunii estivale a Teatrului Odeon @Herăstrău. Contravaloarea biletelor achiziționate online va fi returnată automat, în termen de 5 zile lucrătoare, în contul din care s-a făcut plata. Pentru spectatorii care și-au procurat biletele de la Casa de Bilete, aceștia sunt așteptați la casă pentru returnarea contravalorii.
  • dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.

Teatrul Odeon este alături de voi în aceste zile delicate, în care vă îndemnăm să aveți grijă unii de ceilalți.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.