Kassandra – Hecuba, spectacol multimedia al Companiei Nova de Teatro din Brazilia – reprezentație unică, la Teatrul de Artă București
https://www.ziarulmetropolis.ro/kassandra-hecuba-spectacol-multimedia-al-companiei-nova-de-teatro-din-brazilia-reprezentatie-unica-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Teatrul de Artă Bucureşti are plăcerea de a găzdui şi învită publicul bucureştean la spectacolul Kassandra-Hecuba, al Companiei Nova de Teatro, din São Paulo, Brazilia. Spectacolul va fi prezentat într-o reprezentaţie unică, în data de 8 octombrie, de la ora 20.00.

Un articol de Petre Ivan|2 Octombrie 2019

Kassandra-Hecuba este un spectacol multimedia, axat pe două monologuri ce au la bază fragmente din tragedia greacă “Femeia troiană” a lui Euripide, înfățișând două personaje iconice din istoria teatrului.

Producția se bucură de concepția scenică a regizorului Lenerson Polonini, din Rio de Janeiro, recunoscut pentru montările sale stilizate, extrem de atrăgătoare vizual, ce utilizează proiecțiile video ca sursă de lumină și reverberație inconștientă a personajelor.

Spectacolul este o invitație la reflecție asupra timpului pe care îl trăim, propunând un dialog despre crizele națională, globală, politică, economică și în special umană.
Nu există nici o cale de a înțelege prezentul fără a urmări dezvoltarea umană de-a lungul istoriei.

Proiectul este o celebrare a celei de-a 18-a aniversări a Companiei Nova de Teatro dedicată cercetării exprimării vizuale pe scenă și care experimentează diversitatea limbajelor, în dialog constant cu publicul.

Regie, scenografie și lighting design: Lenerson Polonini

Distribuție: Rosa Freitas and Carina Casuscelli

Dramaturgi: Eduardo Brito și Carina Casuscelli

Muzică și sound design: Wilson Sukorski

Proiecții video: Armando Lima

Compania Nova de Teatro a fost fondată în anul 2001, de către regizorul Lenerson Polonini și actrița Carina Casuscelli. În cadrul montărilor Companiei Nova de Teatro, actul performativ privilegiază actorul pe scenă, unde acesta nu joacă un rol ci acționează ca simbol, imagine și vehicul prin care publicul primește informație vizuală și sonoră, ca și când s-ar afla într-o cameră senzorială.

În anul 2012, compania a câștigat locul I în cadrul Premio Internazionale Teatro Dell’ Inclusione Teresa Pomodoro, din Milano (Italia), cu spectacolul Caminos Invisibles… La Partida.

În iunie 2015, Compania Nova de Teatro a fost invitată să expună costumele montării Gertrude Stein’s Doctor Faustus Lights the Lights la evenimentul “Costume at the Turn of the Century: 1990–2015” în legendarul Bakhrushin State Central Theatre Museum din Moscova (Rusia) și să susțină o reprezentație a spectacolului, în deschiderea evenimentului.

Reprezentația din 8 octombrie, de la Teatrul de Artă București, face parte din turneul Companiei Nova de Teatro în Europa, unde a avut deja două reprezentații în Grecia, la University’s Museum of Plaka și Theater of University of Athens, iar pe 6 octombrie va participa și la Festivalului “25 de ore de teatru non stop – respiră teatru“.

Bilete pentru reprezentația Kassandra Hecuba de la București se găsesc în rețeaua mystage.ro.

Foto: Kassandra Hecuba – facebook

19
/10
/19

Foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin, pe timpul desfășurării FNT-29, spațiul unei expoziții despre arta și viața unui artist complex și plin de elaborate viziuni. Un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență...

19
/10
/19

Evgheni Vodolazkin, unul dintre cei mai importanți și îndrăgiți scriitori, revine în România, în perioada 24–28 octombrie, la invitația Editurii Humanitas Fiction și a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara – FILTM 2019.

19
/10
/19

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, în emisiunea „Vizual”, Marius Constantinescu vă invită la centrul BOZAR din Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

19
/10
/19

Marți, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc o întâlnire cu Lucian Boia și Marian Voicu despre volumul „Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)”, publicat de Editura Humanitas.

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

18
/10
/19

Pentru prima dată adaptat pentru teatru, „Mătușa Julia și condeierul” de Mario Vargas Llosa, unul dintre cele mai fascinante romane ale literaturii lumii, s-a transformat în spectacol și va avea premiera vineri, 18 octombrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari” al Teatrului Național Timișoara.

18
/10
/19

Spectacolul „Figuranta” un nou one-woman show cu Tania Popa, va avea premiera pe 3 noiembrie, ora 20.00, la Sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti.

17
/10
/19

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

Page 1 of 83312345...102030...Last »