Kassandra – Hecuba, spectacol multimedia al Companiei Nova de Teatro din Brazilia – reprezentație unică, la Teatrul de Artă București
https://www.ziarulmetropolis.ro/kassandra-hecuba-spectacol-multimedia-al-companiei-nova-de-teatro-din-brazilia-reprezentatie-unica-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Teatrul de Artă Bucureşti are plăcerea de a găzdui şi învită publicul bucureştean la spectacolul Kassandra-Hecuba, al Companiei Nova de Teatro, din São Paulo, Brazilia. Spectacolul va fi prezentat într-o reprezentaţie unică, în data de 8 octombrie, de la ora 20.00.

Un articol de Petre Ivan|2 octombrie 2019

Kassandra-Hecuba este un spectacol multimedia, axat pe două monologuri ce au la bază fragmente din tragedia greacă “Femeia troiană” a lui Euripide, înfățișând două personaje iconice din istoria teatrului.

Producția se bucură de concepția scenică a regizorului Lenerson Polonini, din Rio de Janeiro, recunoscut pentru montările sale stilizate, extrem de atrăgătoare vizual, ce utilizează proiecțiile video ca sursă de lumină și reverberație inconștientă a personajelor.

Spectacolul este o invitație la reflecție asupra timpului pe care îl trăim, propunând un dialog despre crizele națională, globală, politică, economică și în special umană.
Nu există nici o cale de a înțelege prezentul fără a urmări dezvoltarea umană de-a lungul istoriei.

Proiectul este o celebrare a celei de-a 18-a aniversări a Companiei Nova de Teatro dedicată cercetării exprimării vizuale pe scenă și care experimentează diversitatea limbajelor, în dialog constant cu publicul.

Regie, scenografie și lighting design: Lenerson Polonini

Distribuție: Rosa Freitas and Carina Casuscelli

Dramaturgi: Eduardo Brito și Carina Casuscelli

Muzică și sound design: Wilson Sukorski

Proiecții video: Armando Lima

Compania Nova de Teatro a fost fondată în anul 2001, de către regizorul Lenerson Polonini și actrița Carina Casuscelli. În cadrul montărilor Companiei Nova de Teatro, actul performativ privilegiază actorul pe scenă, unde acesta nu joacă un rol ci acționează ca simbol, imagine și vehicul prin care publicul primește informație vizuală și sonoră, ca și când s-ar afla într-o cameră senzorială.

În anul 2012, compania a câștigat locul I în cadrul Premio Internazionale Teatro Dell’ Inclusione Teresa Pomodoro, din Milano (Italia), cu spectacolul Caminos Invisibles… La Partida.

În iunie 2015, Compania Nova de Teatro a fost invitată să expună costumele montării Gertrude Stein’s Doctor Faustus Lights the Lights la evenimentul „Costume at the Turn of the Century: 1990–2015” în legendarul Bakhrushin State Central Theatre Museum din Moscova (Rusia) și să susțină o reprezentație a spectacolului, în deschiderea evenimentului.

Reprezentația din 8 octombrie, de la Teatrul de Artă București, face parte din turneul Companiei Nova de Teatro în Europa, unde a avut deja două reprezentații în Grecia, la University’s Museum of Plaka și Theater of University of Athens, iar pe 6 octombrie va participa și la Festivalului “25 de ore de teatru non stop – respiră teatru“.

Bilete pentru reprezentația Kassandra Hecuba de la București se găsesc în rețeaua mystage.ro.

Foto: Kassandra Hecuba – facebook

28
/05
/20

De 1 iunie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar și ateliere de creație, de gătit și de magie.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

27
/05
/20

Două evenimente care tratează migrația din perspectiva copiilor și adolescenților, „365 de zile în Germania” (28 mai) și „Istoriile migrației în teatrul românesc de după 1989” (1 iunie), curatori Ciprian Marinescu și Mihaela Michailov, vor fi prezentate de Institutul Cultural Român de la Berlin.

26
/05
/20

Săptămâna aceasta revenim cu o nouă poveste din cadrul proiectului „Dăruieşte ziua ta”. De data aceasta, Diana Bădică a scris o poveste, iar aceasta a fost rescrisă de unul dintre cititorii ei.

26
/05
/20

Teatrul Odeon continuă proiectele desfășurate online și vă oferă, în completarea seriei Mari Spectacole @ODEON, joi, 28 mai, la ora 18:00, „Farmecul discret al amintirii”, un proiect video de rememorare extrem de subiectivă a unor aventuri teatrale, regizat de Dragoș Galgoțiu, prin care regizorul aduce din nou în scenă șapte dintre spectacolele pe care le-a montat la Teatrul Odeon.

Page 1 of 88712345...102030...Last »