Kate Bush, record istoric – 8 albume în topul britanic, în acelaşi timp
https://www.ziarulmetropolis.ro/kate-bush-record-istoric-8-albume-in-topul-britanic-in-acelasi-timp/

Kate Bush a profitat de recentele ei concerte prin care a revenit pe scenă după o pauză de 35 de ani şi a stabilit un nou record mondial, devenind prima cântăreaţă din istoria industriei muzicale care este prezentă în topul britanic cu opt albume în acelaşi timp.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2014

Două dintre albumele cântăreţei britanice sunt prezente în Top 10 şi, în total, opt dintre albumele sale se află în Top 40 din Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

Recent, artista a revenit pe scenă cu ocazia primelor ei concerte live, după o pauză de 35 de ani.

Doar Elvis şi Beatles depăşesc performanţa stabilită de Kate Bush.

Doar Elvis şi Beatles depăşesc performanţa stabilită de Kate Bush.

Singurii artişti care depăşesc performanţa stabilită de Kate Bush sunt Elvis Presley, care a avut 12 albume în Top 40 după moartea sa, în 1977, şi The Beatles, care a avut 11 albume în Top 40 în anul 2009.

Albumul „The Whole Story” al cântăreţei Kate Bush se află pe locul al şaselea, iar albumul „Hounds of Love” ocupă poziţia a noua.

Pe locul al 20-lea se află albumul „50 Words For Snow”, pe locul al 24-lea este „The Kick Inside” – materialul de debut al artistei britanice -, locul al 26-lea este ocupat de „The Sensual Word”, pe poziţia a 37-a se află albumul „The Dreaming”, urmat pe locul următor (al 38-lea) de „Never For Ever”, iar discul „Lionheard” se află pe poziţia a 40-a.

În 1978, Kate Bush a devenit prima cântăreaţă din istorie care a ajuns pe primul loc în topul britanic – Official Singles Chart – cu piesa ei de debut, un cântec compus de ea, „Wuthering Heights”, care a rămas pe primul loc vreme de patru săptămâni.

De atunci, artista a lansat 10 albume de studio, dintre care trei au ajuns pe primul loc în topul britanic.

În 1987 a primit un Brit Award la categoria „cea mai bună cântăreaţă britanică solo”, iar, în 2002, a fost recompensată cu un premiu Ivor Novello pentru contribuţia extraordinară adusă industriei muzicale din Marea Britanie.

Kate Bush a primit şi trei nominalizări la premiile Grammy şi, în 2013, a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor.

Foto: Kate Bush – faacebook

13
/03
/23

Studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.

07
/03
/23

Cea de-a patra ediție a Festivalului Classix s-a încheiat în valuri de aplauze pe 4 martie la Iași, pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

03
/03
/23

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Institutul Francez din Madrid, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Spaniei și al Consulatului General al României la Sevilla, organizează concertele de jazz „Drive” susținute de trio-ul timișorean JazzyBIT, vineri, 3 martie, la Teatrul Institutului Francez din Madrid și sâmbătă, 4 martie, la Muzeul Interactiv al Muzicii MIMMA din Málaga.

02
/03
/23

Miercuri, 8 martie 2023 (de la ora 19.00), Ziua Femeii va fi marcată la Sala Radio printr-un concert prezentat de Big Band-ul Radio și invitatul său special: Connect-R. Evenimentul se va derula cu participarea Orchestrei de Cameră Radio și sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru . Concertul se intitulează „Noi ne potrivim”, după piesa compusă de Connect-R, care va și deschide evenimentul de la Sala Radio.

21
/02
/23

Marți, 28 februarie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține Spectacolul Extraordinar „Madrigal 60”, dirijat de Anna Ungureanu.

21
/02
/23

În perioada 26 februarie - 4 martie, la Iași va răsuna muzica clasică în cadrul celei de-a patra ediții Classix Festival și sunt așteptați peste 4.500 de spectatori la concertele organizate în cele mai importante clădiri din punct de vedere istoric și arhitectural.