Kate Bush, record istoric – 8 albume în topul britanic, în acelaşi timp
https://www.ziarulmetropolis.ro/kate-bush-record-istoric-8-albume-in-topul-britanic-in-acelasi-timp/

Kate Bush a profitat de recentele ei concerte prin care a revenit pe scenă după o pauză de 35 de ani şi a stabilit un nou record mondial, devenind prima cântăreaţă din istoria industriei muzicale care este prezentă în topul britanic cu opt albume în acelaşi timp.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2014

Două dintre albumele cântăreţei britanice sunt prezente în Top 10 şi, în total, opt dintre albumele sale se află în Top 40 din Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

Recent, artista a revenit pe scenă cu ocazia primelor ei concerte live, după o pauză de 35 de ani.

Doar Elvis şi Beatles depăşesc performanţa stabilită de Kate Bush.

Doar Elvis şi Beatles depăşesc performanţa stabilită de Kate Bush.

Singurii artişti care depăşesc performanţa stabilită de Kate Bush sunt Elvis Presley, care a avut 12 albume în Top 40 după moartea sa, în 1977, şi The Beatles, care a avut 11 albume în Top 40 în anul 2009.

Albumul „The Whole Story” al cântăreţei Kate Bush se află pe locul al şaselea, iar albumul „Hounds of Love” ocupă poziţia a noua.

Pe locul al 20-lea se află albumul „50 Words For Snow”, pe locul al 24-lea este „The Kick Inside” – materialul de debut al artistei britanice -, locul al 26-lea este ocupat de „The Sensual Word”, pe poziţia a 37-a se află albumul „The Dreaming”, urmat pe locul următor (al 38-lea) de „Never For Ever”, iar discul „Lionheard” se află pe poziţia a 40-a.

În 1978, Kate Bush a devenit prima cântăreaţă din istorie care a ajuns pe primul loc în topul britanic – Official Singles Chart – cu piesa ei de debut, un cântec compus de ea, „Wuthering Heights”, care a rămas pe primul loc vreme de patru săptămâni.

De atunci, artista a lansat 10 albume de studio, dintre care trei au ajuns pe primul loc în topul britanic.

În 1987 a primit un Brit Award la categoria „cea mai bună cântăreaţă britanică solo”, iar, în 2002, a fost recompensată cu un premiu Ivor Novello pentru contribuţia extraordinară adusă industriei muzicale din Marea Britanie.

Kate Bush a primit şi trei nominalizări la premiile Grammy şi, în 2013, a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor.

Foto: Kate Bush – faacebook

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.