Kevin Spacey – Nimic nu este imposibil
https://www.ziarulmetropolis.ro/kevin-spacey-nimic-nu-este-imposibil/

Actor, regizor, scenarist, producător. 2 Oscaruri şi alte 57 de premii importante, peste 52 de nominalizări, 77 de roluri, milioane de fani pe facebook şi cronici excelente. Pe scurt, Kevin Spacey, căruia Paramount Channel îi face, luna aceasta, o urare foarte specială la aniversare.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

Astfel, pe 10 iulie, publicul va avea șansa să îl întâlnească pe Kevin Spacey de două ori: în programul special Double Bill Week, în filmul Shrink (ora 21:00) și în The Shipping News (ora 23:00).

Cu toate că nu este chiar un American Beauty  și nu-l deranjează să fie unul dintre Horrible Bosses, Spacey este unul dintre cei mai respectați actori din generația lui.

Se descurcă minunat în House of Cards, deși nu ar lua niciodată în calcul să intre în politică, pentru că, așa cum spune el, “principial, îmi place să realizez lucruri concrete. De aceea politica mi s-ar părea foarte frustrantă și probabil că aș sfârși omorând o grămadă de oameni”.

Deseori, remarcabila lui versatilitate a fost descrisă ca fiind cameleonică, astfel că a reușit să facă o adevărată artă din portretizarea unei întregi galerii de personaje obscure, de o moralitate ambiguă, suspecte ori criminale.

Și de fiecare dată când spune o replică, pur și simplu sună perfect.

A avut o interpretare fără cusur în rolul lui Henry Carter din filmul Shrink, un terapeut care încearcă să treacă peste moartea soției sale și începe să consume marijuana ca să uite de probleme.

Are o clientelă de top, printre care o actriță care obișnuia să fie celebră pe vremuri (Saffron Burrows), un agent de talente amuzant și compulsiv-obsesiv (Dallas Roberts) și un actor dependent de diverse droguri și alcool (Jack Huston).

Lucrurile se complică atunci când i s-a cerut să ia primul său caz pro-bono, al unei adolescente tulburate care venea dintr-un cartier departe de peisajul Hollywoodian. Jemma (Keke Palmer) este o liceancă neliniștită, care după ce s-a tăiat la mână lovind singură cu pumnul într-o oglindă, a fost forțată de școala la care învață să meargă la terapeut.

Nu trebuie ratat nici The Shipping News, povestea sublimă, divină și plină de compasiune a unui om care se descoperă pe sine.

Pe lângă Spacey, distribuția include și alte nume mari, precum Julianne Moore, Judi Dench și Cate Blanchett.

Programul:

10 iulie, de la ora 21:00

Shrink

10 iulie, de la ora 23:00

The Shipping News

Foto: Kevin Spacey – cinemagia

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

Pagina 1 din 27312345...102030...Ultima »