Kevin Spacey – Nimic nu este imposibil
https://www.ziarulmetropolis.ro/kevin-spacey-nimic-nu-este-imposibil/

Actor, regizor, scenarist, producător. 2 Oscaruri şi alte 57 de premii importante, peste 52 de nominalizări, 77 de roluri, milioane de fani pe facebook şi cronici excelente. Pe scurt, Kevin Spacey, căruia Paramount Channel îi face, luna aceasta, o urare foarte specială la aniversare.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

Astfel, pe 10 iulie, publicul va avea șansa să îl întâlnească pe Kevin Spacey de două ori: în programul special Double Bill Week, în filmul Shrink (ora 21:00) și în The Shipping News (ora 23:00).

Cu toate că nu este chiar un American Beauty  și nu-l deranjează să fie unul dintre Horrible Bosses, Spacey este unul dintre cei mai respectați actori din generația lui.

Se descurcă minunat în House of Cards, deși nu ar lua niciodată în calcul să intre în politică, pentru că, așa cum spune el, “principial, îmi place să realizez lucruri concrete. De aceea politica mi s-ar părea foarte frustrantă și probabil că aș sfârși omorând o grămadă de oameni”.

Deseori, remarcabila lui versatilitate a fost descrisă ca fiind cameleonică, astfel că a reușit să facă o adevărată artă din portretizarea unei întregi galerii de personaje obscure, de o moralitate ambiguă, suspecte ori criminale.

Și de fiecare dată când spune o replică, pur și simplu sună perfect.

A avut o interpretare fără cusur în rolul lui Henry Carter din filmul Shrink, un terapeut care încearcă să treacă peste moartea soției sale și începe să consume marijuana ca să uite de probleme.

Are o clientelă de top, printre care o actriță care obișnuia să fie celebră pe vremuri (Saffron Burrows), un agent de talente amuzant și compulsiv-obsesiv (Dallas Roberts) și un actor dependent de diverse droguri și alcool (Jack Huston).

Lucrurile se complică atunci când i s-a cerut să ia primul său caz pro-bono, al unei adolescente tulburate care venea dintr-un cartier departe de peisajul Hollywoodian. Jemma (Keke Palmer) este o liceancă neliniștită, care după ce s-a tăiat la mână lovind singură cu pumnul într-o oglindă, a fost forțată de școala la care învață să meargă la terapeut.

Nu trebuie ratat nici The Shipping News, povestea sublimă, divină și plină de compasiune a unui om care se descoperă pe sine.

Pe lângă Spacey, distribuția include și alte nume mari, precum Julianne Moore, Judi Dench și Cate Blanchett.

Programul:

10 iulie, de la ora 21:00

Shrink

10 iulie, de la ora 23:00

The Shipping News

Foto: Kevin Spacey – cinemagia

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.