„Kidnapped in Romania”, cu Maia Morgenstern, proiectat pe 9 iunie, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/kidnapped-in-romania-cu-maia-morgenstern-proiectat-pe-9-iunie-in-bucuresti/

Maia Morgenstern, joacă în „Kidnapped in Romania”, peliculă care va fi proiectată pe 9 iunie, de la ora 19.00, la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti. La eveniment vor participa regizorul Carlo Fusco şi actriţele Maia Morgenstern şi Ieva Lykos.

Un articol de Petre Ivan|5 iunie 2015

„Kidnapped in Romania”  relatează povestea unor jurnalişti italo-americani ce dispar în timpul unei misiuni de lucru în România şi a fost realizat la Piatra-Neamţ.

În luna mai, pelicula a fost prezentată la Marché du film de Cannes, iar, din septembrie, va fi distribuită în Statele Unite ale Americii, Japonia şi în alte ţări, notează Mediafax.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Michael Madsen, Maia Morgenstern, Paul Sorvino, Gouchy Boy, Abraam Fontana, Andrea Stefancikova, Eebra Toore, Dumitru Georgescu, Ileana Grigoraş.

Foto: „Kidnapped in Romania”,  Maia Morgenstern – cinemagia

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.