Kilipirim – bilanţ cu cele mai bine vândute titluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/kilipirim-bilant-cu-cele-mai-bine-vandute-titluri/

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

În urma analizei datelor primite de la participanți, 70% dintre aceștia au declarat că la cea mai recentă ediție a Kilipirim, care a avut loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Galeria Dalles, au realizat vânzări mai bune decât la ediția din 2012.

La standul Editurii Litera din cadrul Kilipirim, cele mai bine vândute titluri au fost: volumele din seria Disney, cărțile cu povești de Crăciun și „De ce? Prima mea carte de întrebări” de Amy Shields.

În topul vânzărilor de la standul Editurii Trei s-au clasat volumele: „Supercreierul” de Deepak Chopra și Rudolph E. Tanzi, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion și „Vinovatul“, de Lisa Ballantyne.

La standul Editurii Nemira, cititorii au ales, în primul rând, SF-ul: volumul „Puterea armelor” de Joe Abercrombi situându-se pe primul loc în vânzări, urmat de „Urzeala tronurilor” de George R.R. Martin și „Festinul ciorilor”, de același autor.

La standul Polirom de la Kilipirim, topul a fost dominat de cărți de beletristică: „O femeie iubită” de Andreï Makine, „Sunt o babă comunistă” de Dan Lungu și „În căutarea oii fantastice” de Haruki Murakami. Și la standul Humanitas, preferințele cititorilor s-au îndreptat tot către volume de beletristică, cele mai căutate fiind titlurile din colecțiile „Cartea de pe noptieră” și „Raftul Denisei”.

La standul Editurii Univers, în topul celor mai vândute cărți s-au situat volumele semnate de marele romancier, disident și gânditor rus Aleksandr Soljeniţîn, apoi, volume de Boris Vian și Romain Gary.

Literatură pentru toate gusturile la Kilipirim

Volumul de fantasy al Samanthei Shannon, „The Bone Season”, domină topul de vânzări al Editurii Curtea Veche, urmat îndeaproape de două volume din domeniul dezvoltare personală: „Secretele succesului” – seria Dale Carnegie și „Inteligența emoțională în Leadership” – seria Daniel Goleman.

„SISSI. Împărăteasa Austriei” de Jean Des Cars este volumul care domină topul de vânzări al Editurii Corint, urmat de „Drumul din Kolima. Călătorie pe urmele Gulagului” de Nicolas Werth și ,,Întoarcerea acasă. Povestea adevărată a unui drum anevoios spre libertate” de Sławomir Rawicz.

Citiţi şi: Kilipirim, târgul care depăşeşte 10.000 de titluri, începe astăzi

La standul editurii All de la Kilipirim, extrem de căutate au fost majoritatea volumelor la prețul special de 5 lei.

„Ceremoniile Magice – Heptameronul – Cartea Lucrurilor Secrete” de Cornelius Agrippa – „Petrus din Apono” – Johannes Trithemius, „Doctrina Trezirii – Învățătura lui Buddha în cele mai vechi texte” de Rahula Walpola și „Cartea celor cinci cercuri” de Miyamoto Musashi, acestea sunt cele mai bine vândute trei titluri la standul Editurii Herald din cadrul Kilipirim.

Kilipirim

Cărţi din topul vânzărilor Kilipirim 

Stuart Gordon este autorul-„vedetă” al Editurii Vivaldi la Kilipirim, două dintre volumele sale, „Cartea farselor” și „Cartea blestemelor”, clasându-se pe primele două poziții în topul celor mai bine vândute titluri; cea de a treia poziție e ocupată de volumul „Regina Victoria” (1819-1901), autori Philippe Alexandre și Beatrix de l’Aulnoit.

Titluri de interes pentru cei care vor să afle mai multe despre mari personalități ale istoriei s-au înscris în clasamentul de vânzări al Editurii Orizonturi: „Pe treptele tronului. Femei ilustre care au influentat suverani” de Edmond Rossier, „Marile civilizații” de Vahé Zartarian, precum și „Caligula”, autori Paul Jean Franceschini și Pierre Lunel.

Lucrări care îşi propun promovarea tradiţiilor cultural-gastronomice, la prețuri „de kilipir”, de 1 leu și 5 lei, au constituit atracția ediției de anul acesta a Kilipirim la standul editurii House of Guides.

La standul librăriei-anticariat Antic Exlibris din cadrul ediției din această toamnă a târgului de carte Kilipirim, preferințele vizitatorilor au mers către: „Châteaux of the Loire Valley”, „Eat Pray Love” şi agende de lux.

Părinții și cititorii mai mici au cumpărat, de la standul Didactica Publishing de la kilipirim, în special volume din colecția „Minimiki – Păpușile lumii”, volume din seria „Sunt imbatabil!”, precum și pe cele din seria „Ghiozdănelul meu. Micul imbatabil”.

De asemenea, volume cu conținut educațional au preferat și vizitatorii care s-au oprit la standurile editurilor Minerva și Aramis: „Formule matematice. Clasele V-VIII”, „Ușor de iubit, greu de disciplinat” de Becky A. Bailey și „Descoperim corpul omenesc”.

„Moș Crăciun”, „Scrisori către Moș Crăciun” și „Dansul omenilor de zăpadă” au fost cele mai căutate titluri la standul Editurii Prut.

Iubitorii de benzi desenate au cumpărat la Kilipirim, din oferta celor de la Comicshop.ro, în special: „Marvel Wolverine Vol. 5 No. 1”, „DC: Batman’s Last Case” și „DC: Batman Eye of the Beholder”.

Foto credit: Kilipirim

22
/07
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.

19
/07
/22

Zilele acestea a plecat spre librăriile din întreaga țară ediția în limba română a romanului Sărutul femeii-păianjen, cea mai cunoscută carte a scriitorului argentinian Manuel Puig, publicată în traducere de Editura Pandora M în cadrul îndrăgitei colecții Anansi. World Fiction (traducere de Ilinca Ilian). Romanul a fost ecranizat cu succes în 1985, în regia lui Héctor Babenco, filmul aducându-i un Oscar actorului William Hurt, iar peliculei mai multe nominalizări, inclusiv pentru regie. În 1992, musicalul cu același nume a fost montat pe Broadway, piesa fiind recompensată cu Premiul Tony.

18
/07
/22

Poezia înseamnă viață trăită și mult mai mult decât atât. Dincolo de o armonie și de o știință a cuvintelor, poezia se leagă de orice simțământ omenesc, de orice nuanță a firii noastre. Poetul Teodor Burnar ne invită într-o astfel de lume, unde viața trăită estre portretizată cu realism și unde cuvintele devin purtătoare de emoție într-un labirint lăuntric.

18
/07
/22

Joi, 21 iulie, Festivalul Internațional de Literatură din Roma îl are ca invitat pe Mircea Cărtărescu, la Stadium Palatinum din Roma. Letterature-Festival Internazionale di Roma este o manifestare literară anuală de mare anvergură, cu o tradiție de 20 de ani, în cadrul ciclului de evenimente culturale „Estate Romana”. Festivalul propune în fiecare an o serie de serate de lecturi de texte inedite ale unor apreciați scriitori italieni și internaționali, cu intermezzo-uri coregrafice și muzică live, în spațiul feeric și deosebit de sugestiv de la Stadium Palatinum.

13
/07
/22

La Curtea Veche Publishing se află în pregătire prima biografie tradusă în limba română a liderului ucrainean - „Volodimir Zelenski. În mintea unui erou” de Régis Genté și Stéphane Siohan.

04
/07
/22

Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi și Trei surori, vândute în peste 15 000 000 de exemplare în întrega lume, vine la București și se va întâlni cu publicul în cadrul a două evenimente, pe 4 și 5 iulie.

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.