Kilipirim – bilanţ cu cele mai bine vândute titluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/kilipirim-bilant-cu-cele-mai-bine-vandute-titluri/

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

În urma analizei datelor primite de la participanți, 70% dintre aceștia au declarat că la cea mai recentă ediție a Kilipirim, care a avut loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Galeria Dalles, au realizat vânzări mai bune decât la ediția din 2012.

La standul Editurii Litera din cadrul Kilipirim, cele mai bine vândute titluri au fost: volumele din seria Disney, cărțile cu povești de Crăciun și „De ce? Prima mea carte de întrebări” de Amy Shields.

În topul vânzărilor de la standul Editurii Trei s-au clasat volumele: „Supercreierul” de Deepak Chopra și Rudolph E. Tanzi, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion și „Vinovatul“, de Lisa Ballantyne.

La standul Editurii Nemira, cititorii au ales, în primul rând, SF-ul: volumul „Puterea armelor” de Joe Abercrombi situându-se pe primul loc în vânzări, urmat de „Urzeala tronurilor” de George R.R. Martin și „Festinul ciorilor”, de același autor.

La standul Polirom de la Kilipirim, topul a fost dominat de cărți de beletristică: „O femeie iubită” de Andreï Makine, „Sunt o babă comunistă” de Dan Lungu și „În căutarea oii fantastice” de Haruki Murakami. Și la standul Humanitas, preferințele cititorilor s-au îndreptat tot către volume de beletristică, cele mai căutate fiind titlurile din colecțiile „Cartea de pe noptieră” și „Raftul Denisei”.

La standul Editurii Univers, în topul celor mai vândute cărți s-au situat volumele semnate de marele romancier, disident și gânditor rus Aleksandr Soljeniţîn, apoi, volume de Boris Vian și Romain Gary.

Literatură pentru toate gusturile la Kilipirim

Volumul de fantasy al Samanthei Shannon, „The Bone Season”, domină topul de vânzări al Editurii Curtea Veche, urmat îndeaproape de două volume din domeniul dezvoltare personală: „Secretele succesului” – seria Dale Carnegie și „Inteligența emoțională în Leadership” – seria Daniel Goleman.

„SISSI. Împărăteasa Austriei” de Jean Des Cars este volumul care domină topul de vânzări al Editurii Corint, urmat de „Drumul din Kolima. Călătorie pe urmele Gulagului” de Nicolas Werth și ,,Întoarcerea acasă. Povestea adevărată a unui drum anevoios spre libertate” de Sławomir Rawicz.

Citiţi şi: Kilipirim, târgul care depăşeşte 10.000 de titluri, începe astăzi

La standul editurii All de la Kilipirim, extrem de căutate au fost majoritatea volumelor la prețul special de 5 lei.

„Ceremoniile Magice – Heptameronul – Cartea Lucrurilor Secrete” de Cornelius Agrippa – „Petrus din Apono” – Johannes Trithemius, „Doctrina Trezirii – Învățătura lui Buddha în cele mai vechi texte” de Rahula Walpola și „Cartea celor cinci cercuri” de Miyamoto Musashi, acestea sunt cele mai bine vândute trei titluri la standul Editurii Herald din cadrul Kilipirim.

Kilipirim

Cărţi din topul vânzărilor Kilipirim 

Stuart Gordon este autorul-„vedetă” al Editurii Vivaldi la Kilipirim, două dintre volumele sale, „Cartea farselor” și „Cartea blestemelor”, clasându-se pe primele două poziții în topul celor mai bine vândute titluri; cea de a treia poziție e ocupată de volumul „Regina Victoria” (1819-1901), autori Philippe Alexandre și Beatrix de l’Aulnoit.

Titluri de interes pentru cei care vor să afle mai multe despre mari personalități ale istoriei s-au înscris în clasamentul de vânzări al Editurii Orizonturi: „Pe treptele tronului. Femei ilustre care au influentat suverani” de Edmond Rossier, „Marile civilizații” de Vahé Zartarian, precum și „Caligula”, autori Paul Jean Franceschini și Pierre Lunel.

Lucrări care îşi propun promovarea tradiţiilor cultural-gastronomice, la prețuri „de kilipir”, de 1 leu și 5 lei, au constituit atracția ediției de anul acesta a Kilipirim la standul editurii House of Guides.

La standul librăriei-anticariat Antic Exlibris din cadrul ediției din această toamnă a târgului de carte Kilipirim, preferințele vizitatorilor au mers către: „Châteaux of the Loire Valley”, „Eat Pray Love” şi agende de lux.

Părinții și cititorii mai mici au cumpărat, de la standul Didactica Publishing de la kilipirim, în special volume din colecția „Minimiki – Păpușile lumii”, volume din seria „Sunt imbatabil!”, precum și pe cele din seria „Ghiozdănelul meu. Micul imbatabil”.

De asemenea, volume cu conținut educațional au preferat și vizitatorii care s-au oprit la standurile editurilor Minerva și Aramis: „Formule matematice. Clasele V-VIII”, „Ușor de iubit, greu de disciplinat” de Becky A. Bailey și „Descoperim corpul omenesc”.

„Moș Crăciun”, „Scrisori către Moș Crăciun” și „Dansul omenilor de zăpadă” au fost cele mai căutate titluri la standul Editurii Prut.

Iubitorii de benzi desenate au cumpărat la Kilipirim, din oferta celor de la Comicshop.ro, în special: „Marvel Wolverine Vol. 5 No. 1”, „DC: Batman’s Last Case” și „DC: Batman Eye of the Beholder”.

Foto credit: Kilipirim

06
/11
/16

Romanul de dragoste are milioane de fani în toată lumea, iar de-a lungul istoriei multe dintre titluri au iscat scandaluri serioase. Ziarul Metropolis vă oferă un top al celor mai frumoase romane de dragoste din toate timpurile, zece povești pe care trebuie să le citești într-o viață.

04
/11
/16

Prestigiosul premiu Goncourt, cel mai important premiu al literaturii francofone, a fost câștigat, ieri, de scriitoarea Leila Slimani pentru romanul „Chanson douce”. Romanul ei, "Chanson douce", o povestire atroce bine construită, relatează asasinarea a doi copii de către doica lor.

04
/11
/16

Editura Nemira lansează în această toamnă VORPAL, o colecţie de poezie coordonată de Svetlana Cârstean. Vorpalul e arma absurdă, dar eficientă şi impecabilă, care apare în poemul Jabberwocky din „Alice în Ţara oglinzilor“. Armă uneori jucăuşă şi periculos de inteligentă ca „Dodiile“ lui Florin Dumitrescu sau provocatoare şi stranie ca „Sistemele de fixare şi prindere“ ale Ştefaniei Mihalache - primele două volume din colecţie.

03
/11
/16

Povești despre dragoste, prietenie și cărți, cu o lectură performativă din romanele „Blogstory” și „Deviații de Stereo”, iată ce ne propun Nora Iuga și Ioana Cristina Casapu, pentru seara zilei de 5 noiembrie, pe care ne invită să o petrecem împreună la Point, de la ora 18.00.

03
/11
/16

Editura Humanitas Fiction vă invită sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului „O paranteză în timp” a celebrei scriitoare britanice Jeanette Winterson, publicat în traducerea lui Vali Florescu, în colecţia „Raftul Denisei“, în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare.

02
/11
/16

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Tîrgului de Carte Gaudeamus, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom

31
/10
/16

Disco Titanic, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, a apărut în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. „Radu Pavel Gheo este un scriitor strălucit, ce va marca o epocă.” - Mircea Iorgulescu

31
/10
/16

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de micro FILM. Cu această ocazie, Editura Humanitas publică o ediție specială a romanului ”Inimi cicatrizate”. Este pentru prima dată când M. Blecher semnează și ilustrația copertei cărții sale, un desen în tuș negru și roșu descoperit în timpul documentării lui Radu Jude, desen care a devenit imaginea centrală a afișului filmului.

29
/10
/16

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declarații după ce a fost desemnat câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunțat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ''uluitoare, de necrezut''.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

26
/10
/16

Cea de-a patra ediţie a Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, care a debutat astăzi, 26 octombrie, aduce în faţa publicului, până pe 30 octombrie, profesionişti din domeniul cărţii, atât din ţară cât şi din străinătate. În cele cinci zile de FILIT, la Iaşi vor fi prezenţi scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali.