Kilipirim îşi aşteaptă cititorii cu reduceri în acest week-end
https://www.ziarulmetropolis.ro/kilipirim-isi-asteapta-cititorii-cu-reduceri-in-acest-week-end/

În week-end, în cadrul ediţiei din această toamnă a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii propun o serie de evenimente, organizate împreună cu agenţia Headsome Communication.

Un articol de Corina Vladov|2 noiembrie 2013

În week-end, în cadrul ediției din această toamnă a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii propun o serie de evenimente, organizate împreună cu agenția Headsome Communication.

Reunite tematic sub sloganul „NIȘTE OBICEIURI MAI VECHI. DIN CĂRȚI” – „întîmplări” care pornesc de la ideea OLDIES, BUT GOLDIES, dar ajung imediat la carte și la stimularea lecturii –, organizatorii Kilipirim vă propun două evenimente. Primul dintre ele, având ca temă „Less is more sau simplitatea eleganței adevărate!”, are loc sâmbătă, 2 noiembrie, ora 18.00. O întâlnire care încearcă să lămurească ce înseamnă, de fapt, să fii elegant, să ai bun-gust și rafinament și să arate cât de mult ne-am înstrăinat astăzi de asemenea principii „demodate”.

Invitați: Aurora Liiceanu, Antoaneta Taneva-Nandriș, Virginia Costeschi.

Cel de-al doilea eveniment urmează să aibă loc duminică, 3 noiembrie, ora 15.00: „Rețetele bunicii sau bucuria zilei de ieri” – în cadrul acestei întâlniri, organizatorii se adresează publicului larg, mai ales doamnelor care oscilează permanent între dorința de a se desfăta cu mâncăruri și dulciuri ca pe vremuri și obsesia trendy, de a mânca sănătos și puțin. Uităm, însă, că multe dintre rețetele bunicilor chiar sunt sănătoase atât datorită ingredientelor, cât și metodelor de preparare, dar mai ales ne ajută, pe noi, cei din „secolul vitezei”, să ne regăsim tradițiile familiei, a zonei din care provenim, să putem deveni creativi în trendurile culinare din ziua de azi.

Participă: Chef Doru Șerban, Dan-Silviu Boerescu.

Citiţi şi: Kilipirim, târgul care depăşeşte 10.000 de titluri, începe astăzi

Duminică, 3 noiembrie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc evenimentul „Pofta de lectură se transmite genetic”, organizat împreună cu Talcioc urban. Organizatorii şi-au propus să le povestească celor mici care au fost cărțile copilăriei lor, ca să știe ce-i așteaptă. Fără critici literari, fără actori care să facă din citit un spectacol, ci cald, normal. Fiecare părinte e invitat să scotocească prin bibliotecă, să recupereze de acolo cartea care i-a fost cea mai dragă în copilărie și să vină la Kilipirim şi să povestească despre ea.

Kilipirim

La KILIPIRIM, ediția 2013, va avea loc și o acțiune de donare de cărți.

„Donează un «kilipir», ca să bucuri un copil” – acesta este sloganul sub care Kilipirim încearcă să strângă cărți pentru copii, care vor fi redistribuite de POLICY CENTER FOR ROMA AND MINORITIES, o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, de tip think-tank, înfiinţată în România în anul 2008, care acţionează în vederea soluţionării problemelor legate de incluziunea socială a romilor şi a celorlalte minorităţi etnice.

Dacă vreți să vă implicați, veniți la Galeria Dalles în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, între orele 10.00 și 20.00, la ediția de anul acesta a târgului de carte Kilipirim, și donați una sau mai multe cărți la punctul de colectare din cadrul târgului.

La etajul Sălii Dalles, în cadrul Festivalului de Spiritualitate şi Terapii Complementare ‘A Noua Dimensiune’, vizitatorii vor putea achiziţiona cărţi şi produse ezoterice sau pot participa la programul permanent de conferinţe pe teme generale de dezvoltare personală sau tehnici de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul oficial Kilipirim sau pagina de Facebook

18
/05
/17

Scriitorul din Basarabia se află în plină mică trilogie a marginalilor, din care a publicat primele două volume: „Sectanții” și „Bandiții”. Atenție, urmează un interviu neconvențional! Despre cultură și războaie, despre cărți, tineri și nostalgie. Se pune chiar și întrebarea: „Ești un agent al Kremlinului, Vasile?“

16
/05
/17

Scriitoarea Mara Wagner, autoarea romanului În spatele blocului, apărut la editura Nemira în colecția Cuaternar, le dă întâlnire cititorilor din Brașov, miercuri, 17 mai, de la 19.00, la Librăria Humanitas din Piața Sfatului. În spatele blocului este un roman despre copilăria și adolescența petrecute în comunism, cu toate jocurile și micile ritualuri care colorau viața într-o epocă gri.

15
/05
/17

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom.

11
/05
/17

Profitând de lansarea în limba română a romanului „Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” (ed. Humanitas, 2017), de Care Santos și Francesc Miralles, am provocat-o pe celebra scriitoare catalană la un exercițiu de rememorare a traseului său – de la primul concurs literar câștigat, pe când era elevă, la cum arată o zi obișnuită pentru ea acum, ca autoare a unor cărți traduse în peste 20 de limbi.

10
/05
/17

Maia Morgenstern, Mihai Călin, Maria Obretin și Letiția Vlădescu se numără printre susținătorii volumelor „Baricadele” (I, II, III) de Andrei Crăciun, care ar putea fi publicate în curând de Hyperliteratura. Alătură-te acestui demers literar, comandându-ți propriile Baricade!

10
/05
/17

Luni, 8 mai, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea celui mai recent roman semnat de Simona Antonescu, Hanul lui Manuc, apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Simona Antonescu este autoarea romanului Fotograful Curţii Regale – romanul cîştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2014, şi al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din România.

10
/05
/17

„Interior zero” de Lavinia Braniște e despre tinerețea dezbrăcată de toate motivele pentru care o iubim. E despre limitele vârstei, despre angoase și încercări, despre dezamăgiri, frustrări și renunțări. E despre pierderile noastre, ale celor care ne-am rătăcit pe un drum pe care-l credeam drept.

10
/05
/17

Bill Clinton a scris un roman alături de autorul de succes James Patterson, subiectul acestuia fiind centrat pe președintele Statelor Unite, o funcție pe care a deținut-o timp de opt ani. Cartea, intitulată "The President is Missing" ("Președintele a dispărut"), va fi publicată în luna iunie 2018.

04
/05
/17

Un interviu neconvențional cu ziaristul (colaborator al Ziarului Metropolis) și scriitorul Andrei Crăciun, despre cea mai recentă dintre cărțile sale – „Aleea Zorilor” (publicată la Editura Polirom), care este o carte despre copilărie, scrisă într-o singură frază.

30
/04
/17

O poveste de dragoste cu parfum de Orient, „Căsătorie de plăcere”, cel mai recent roman al scriitorului marocan Tahar ben Jelloun, apare în colecția Babel a editurii Nemira și va fi lansat pe 10 mai la Cafeneaua Cărturești.

27
/04
/17

H.-R. Patapievici, Nicu Alifantis, Ada Milea, Cătălin Ștefănescu, Vera Șandor, Mădălina Pașol și mulți alții într-un weekend cu vernisaj, concerte, teatru, dialoguri, conferință și film. Vineri, 12 mai, la ARCUB Lipscani 84-90, la orele 18:30, începe prima ediție a festivalului „FREUDescu, Un Festival cu Tușă Psihanalitică”, singurul festival ce îmbină arta și psihanaliza.