Kilipirim îşi aşteaptă cititorii cu reduceri în acest week-end
https://www.ziarulmetropolis.ro/kilipirim-isi-asteapta-cititorii-cu-reduceri-in-acest-week-end/

În week-end, în cadrul ediţiei din această toamnă a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii propun o serie de evenimente, organizate împreună cu agenţia Headsome Communication.

Un articol de Corina Vladov|2 noiembrie 2013

În week-end, în cadrul ediției din această toamnă a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii propun o serie de evenimente, organizate împreună cu agenția Headsome Communication.

Reunite tematic sub sloganul „NIȘTE OBICEIURI MAI VECHI. DIN CĂRȚI” – „întîmplări” care pornesc de la ideea OLDIES, BUT GOLDIES, dar ajung imediat la carte și la stimularea lecturii –, organizatorii Kilipirim vă propun două evenimente. Primul dintre ele, având ca temă „Less is more sau simplitatea eleganței adevărate!”, are loc sâmbătă, 2 noiembrie, ora 18.00. O întâlnire care încearcă să lămurească ce înseamnă, de fapt, să fii elegant, să ai bun-gust și rafinament și să arate cât de mult ne-am înstrăinat astăzi de asemenea principii „demodate”.

Invitați: Aurora Liiceanu, Antoaneta Taneva-Nandriș, Virginia Costeschi.

Cel de-al doilea eveniment urmează să aibă loc duminică, 3 noiembrie, ora 15.00: „Rețetele bunicii sau bucuria zilei de ieri” – în cadrul acestei întâlniri, organizatorii se adresează publicului larg, mai ales doamnelor care oscilează permanent între dorința de a se desfăta cu mâncăruri și dulciuri ca pe vremuri și obsesia trendy, de a mânca sănătos și puțin. Uităm, însă, că multe dintre rețetele bunicilor chiar sunt sănătoase atât datorită ingredientelor, cât și metodelor de preparare, dar mai ales ne ajută, pe noi, cei din „secolul vitezei”, să ne regăsim tradițiile familiei, a zonei din care provenim, să putem deveni creativi în trendurile culinare din ziua de azi.

Participă: Chef Doru Șerban, Dan-Silviu Boerescu.

Citiţi şi: Kilipirim, târgul care depăşeşte 10.000 de titluri, începe astăzi

Duminică, 3 noiembrie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc evenimentul „Pofta de lectură se transmite genetic”, organizat împreună cu Talcioc urban. Organizatorii şi-au propus să le povestească celor mici care au fost cărțile copilăriei lor, ca să știe ce-i așteaptă. Fără critici literari, fără actori care să facă din citit un spectacol, ci cald, normal. Fiecare părinte e invitat să scotocească prin bibliotecă, să recupereze de acolo cartea care i-a fost cea mai dragă în copilărie și să vină la Kilipirim şi să povestească despre ea.

Kilipirim

La KILIPIRIM, ediția 2013, va avea loc și o acțiune de donare de cărți.

„Donează un «kilipir», ca să bucuri un copil” – acesta este sloganul sub care Kilipirim încearcă să strângă cărți pentru copii, care vor fi redistribuite de POLICY CENTER FOR ROMA AND MINORITIES, o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, de tip think-tank, înfiinţată în România în anul 2008, care acţionează în vederea soluţionării problemelor legate de incluziunea socială a romilor şi a celorlalte minorităţi etnice.

Dacă vreți să vă implicați, veniți la Galeria Dalles în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, între orele 10.00 și 20.00, la ediția de anul acesta a târgului de carte Kilipirim, și donați una sau mai multe cărți la punctul de colectare din cadrul târgului.

La etajul Sălii Dalles, în cadrul Festivalului de Spiritualitate şi Terapii Complementare ‘A Noua Dimensiune’, vizitatorii vor putea achiziţiona cărţi şi produse ezoterice sau pot participa la programul permanent de conferinţe pe teme generale de dezvoltare personală sau tehnici de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul oficial Kilipirim sau pagina de Facebook

25
/10
/16

Joi, 27 octombrie 2016, de la ora 19.00, iubitorii de carte sunt invitați la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la o întâlnire-eveniment cu Ludmila Ulitkaia, una din cele mai importante voci ale literaturii contemporane, prilejuită de lansarea romanului ”Imago”, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei“ la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Gabrielei Russo.

25
/10
/16

Autorul „Cuvintelor potrivite” se naște sub semnul zodiacal al Gemenilor, în 21 mai 1880, la București, ca rod al conviețuirii nelegitime dintre tatăl român, Nicolae Theodorescu, funcționar de bancă și Rozalia Arghesi, de origine germană, venită din Ardeal, menajeră, în casa Theodorescu.

24
/10
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați începând de miercuri, între 26 și 30 octombrie (de la orele 10.00 la 22.00), la ediția de toamnă a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount din România. Evenimentul, la care intrarea va fi liberă, va avea loc la etajul al doilea al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi.

23
/10
/16

Joi, 27 octombrie, de la ora 16.00, la Cărturești Verona, va avea loc lansarea volumului „Commedia dell’ arte. O istorie a spectacolului în imagini”, coordonată de David Esrig, care apare în România în premieră absolută, după 30 de ani de când a fost publicată în Germania unde a avut un succes extraordinar și a intrat în toate bibliografiile de la facultățile de artă.

22
/10
/16

Ediția de toamnă a târgului Kilipirim se va desfășura în perioada 26-30 octombrie, zilnic, între orele 10.00 şi 22.00, la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Călăraşi, oferind reduceri substanțiale la standul fiecărei edituri. Intrarea este liberă.

20
/10
/16

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Yale, persoanele care citesc mai mult de 3 ore şi jumătate pe săptămână au un risc mult mai redus de a muri prematur. În plus, există numeroase beneficii ale cititului, printre care stoparea declinului cognitiv și creșterea gradului de inteligenţă.

14
/10
/16

Premiul Nobel pentru Literatură ar trebui să deschidă o discuție îndelung ocolită: are literatura granițe - de ce ar avea? Judecând după furia cu care românii au și de această dată păreri, ai spune că trăim în mijlocul celui mai citit popor european. Să ne relaxăm: nu e chiar așa, ba chiar dimpotrivă.

14
/10
/16

De 43 de ani, Petru Popescu trăieşte şi scrie în Los Angeles. Este romancier, scenarist şi realizator de filme americane. A ales să emigreze în Statele Unite ale Americii în 1974 şi asta după o carieră de success în Romania, multe dintre romanele sale făcând vâlvă la acea vreme. „Prins”, „Dulce ca mierea e glonţul patriei”, „Să creşti într-un an cât alţii într-o zi”, „Sfârşitul bahic”, romane apărute în Anglia şi Suedia, apoi „Copiii Domnului”, toate fiind publicate pâna la plecarea sa din România.

13
/10
/16

Editura Nemira publică în colecția Yorick volumul Commedia dell’ arte. O istorie a spectacolului în imagini, concepută și coordonată de David Esrig. Cartea apare în România în premieră absolută, după 30 de ani de când a fost publicată în Germania unde a avut un succes extraordinar și a intrat în toate bibliografiile de la facultățile de artă.

13
/10
/16

Scriitorul Mircea Cărtărescu scrie pe pagina sa de Facebook că Bob Dylan nu ar fi avut nevoie de acest Nobel pentru Literatură, pentru că, deşi el însuşi l-a tradus în limba româna şi nu contestă faptul că este un poet şi un geniu muzical, crede că acest premiu major pentru literatură ar fi trebuit să fie acordat unui “scriitor adevărat”

11
/10
/16

Conceput sub forma unui triptic, impresionantul volum Ulysses, 732. Romanul romanului de Mircea Mihăieş, apărut la Editura Polirom în ediţie cartonată, e prima încercare în România de a face atât o istorie exhaustivă a celei mai celebre cărţi de proză scrisă în limba engleză în secolul XX, cât şi de a expune pentru publicul larg temele, tehnicile şi mizele existenţiale ale acesteia.

04
/10
/16

La finalul acestei luni are loc cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM), un proiect internațional dedicat literaturii, cu accent pe zona Europei Centrale si de Sud-Est. Sub sloganul „La Vest de Est / La Est de Vest”, peste 15 evenimente vor avea loc în orașul de pe Bega în perioada 25-28 octombrie: lecturi publice, dezbateri, întâlniri ale scriitorilor invitați cu elevii de la cele mai importante licee din Timișoara, conferințe la Universitatea de Vest.

03
/10
/16

Ziarul Metropolis vă invită la duelul cărţilor. În fiecare lună, alegem două dintre cele mai importante volume recent apărute în România și le punem la luptă față în față. Cea care va câştiga confruntarea va fi declarată cartea lunii.