„Killing Time”, cel de-al treilea lungmetraj al lui Florin Piersic Jr, la Festivalul de la Varşovia
https://www.ziarulmetropolis.ro/killing-time-cel-de-al-treilea-lungmetraj-al-lui-florin-piersic-jr-la-festivalul-de-la-varsovia/

„Killing Time”, cel de-al treilea lungmetraj scris şi regizat de Florin Piersic Jr., a fost selecţionat în competiţia „Free Spirit” a Festivalului de Film de la Varşovia, care se va desfăşura în perioada12-21 octombrie. O comedie „extrem de neagră” despre doi asasini plătiţi, cu viziuni teribil de diferite asupra vieţii şi a morţii, „Killing Time” […]

Un articol de |25 septembrie 2012

„Killing Time”, cel de-al treilea lungmetraj scris şi regizat de Florin Piersic Jr., a fost selecţionat în competiţia „Free Spirit” a Festivalului de Film de la Varşovia, care se va desfăşura în perioada12-21 octombrie.

O comedie „extrem de neagră” despre doi asasini plătiţi, cu viziuni teribil de diferite asupra vieţii şi a morţii, „Killing Time” a fost prezentat în avanpremieră în cadrul Zilelor Filmului Românesc – TIFF 2012 şi este considerat de selecţionerii festivalului de la Varşovia drept „un omagiu adus lui Quentin Tarantino”.

Pelicula va fi lansată în cinematografele din România în februarie 2013.

„«Killing Time» pleacă de la un clişeu simplu, de la o situaţie deja folosită într-o mie de alte filme. Tocmai de-asta, în primele secvenţe, nici măcar nu evită parodierea unor filme-cult ale genului noir. Dar filmul vrea, de fapt, să ajungă într-o zonă mai puţin explorată, spunând într-un alt fel o poveste despre viaţă şi moarte”, spune regizorul Florin Piersic Jr.

Alături de Florin Piersic Jr., din distribuţie mai fac parte Cristian Ioan Gutău, Daniel Popa, Olimpia Melinte şi Florin Zamfirescu.

„Killing Time” este o producţie independentă, realizată în parteneriat de Andrei Creţulescu (Kinosseur Productions) şi Dan Burlac (Elefant Film), cu sprijinul Zenith Media şi cu participarea HBO România. Post-producţia video a fost realizată la Digital Cube, iar sunetul a fost mixat la Chainsaw Europe.

În vârstă de 43 de ani, Florin Piersic Jr. este cunoscut atât ca actor de teatru şi film, cât şi ca regizor. Este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, secţia actorie, promoţia 1991. În 2004, el a înfiinţat casa de producţie Artificial Horizon. Este scenarist, regizor şi producător pentru filme de scurtmetraj („Advertising” – premiul special al juriului la Festivalul Alternative, Târgu Mureş, 2004), precum şi lungmetraje („Fix Alert” – premiul special al juriului la B-Est Film Festival, Bucureşti, 2005; premiu pentru debut la gala UCIN, 2006; „Eminescu vs Eminem”).

El a jucat în filme precum „Călătoria lui Gruber” (regia Radu Gabrea), „Contratimp 2” (regia Jesús del Cerro), „Bibliothèque Pascal” (regia Hajdú Szabolcs) şi „Youth Without Youth/ Tinereţe fără tinereţe” (regia Francis Ford Coppola).

Festivalul de Film de la Varşovia, unul dintre cele 14 festivaluri internaţionale competitive acreditate de FIAPF (Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films), a ajuns anul acesta la cea de-a 28-a ediţie.

Competiţia „Free Spirit” salută filmele „independente, inovatoare şi rebele din întreaga lume”. „Killing Time” va concura pentru premiul secţiunii alături de filme precum „Not in Tel Aviv” (Premiul Special al Juriului – Locarno 2012), „Trash Dance” (Premiul Special al Juriului – SXSW 2012) sau „Le grand soir” al iconoclaştilor Benoit Delepine şi Gustave Kervern (Premiul Special al Juriului „Un certain regard” – Cannes 2012).

Sursa: Mediafax

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).