Kind Market – locul unde se leagă prietenii și încep parteneriate
https://www.ziarulmetropolis.ro/kind-market-locul-unde-se-leaga-prietenii-si-incep-parteneriate/

Peste 250 de freelanceri şi antreprenori sunt înscrişi în platforma de schimb de servicii şi produse creată de NO.MAD Talks.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

În cele trei săptămâni de la lansare, Kind Market, spațiul creat de NO.MAD Talks, unde profesioniștii își pun la bătaie timpul și expertiza iar micile afaceri locale oferă produse în schimbul serviciilor care le sunt necesare, a adunat peste 250 de înscrieri și peste 500 de match-uri, unele dintre ele materializate în parteneriate care poate în alt context nu ar fi avut loc.

Astfel, Măcelăria Ghiță a oferit coșuri cu preparate din carne pentru 5 bloggeri relevanți care să le deguste și să scrie despre ele. Mădălina, trainer de time management, a primit o sesiune de fotografie de portret pe care și-o dorea în schimbul consultanței în organizare pe care o oferă. Codruț, webdesigner, lucrează la website-ul de prezentare al micului butic de creație care îi pregătește strategia de comunicare ce îi va face business-ul mai vizibil online. Ioana, care are un mic atelier de cosmetice homemade în Cluj, despre beneficiile cărora face o serie de video-uri, a oferit produse pentru consultanța în Youtube oferită de Alexandra, Digital Specialist. Cristina, psihoterapeut și coach, a primit consultanță pentru promovarea în online de la doi profesioniști, în schimbul sesiunilor de coaching.

Pornit din nevoie și dezvoltat cu pasiune, Kind Market a creat o cale de legătură între freelanceri și antreprenori într-un moment de blocaj al pieței, în care nu se mai punea problema ca business-urile mici să investească în promovarea care le-ar fi adus prezența și vizibilitatea în online necesare iar freelancerii duceau lipsă de proiecte.

Cum colaborările s-au deblocat prin bunăvoința celor înscriși, care au înțeles că este important să ofere timp și know-how chiar și celor ale căror produse și servicii nu le erau necesare, o serie de parteneriate out-of-the-box au început să prindă viață. Servicii mai puțin cunoscute au devenit familiare și li s-a înțeles sensul, produsele și brandurile mici și-au câștigat ambasadori pe viață iar legăturile în comunitatea NO.MAD Talks s-au strâns ca niciodată, ajutate de solidaritatea și apropierea între membrii ei.

Cu peste 150 de freelanceri înscriși care oferă servicii de digital marketing, conținut, grafică, realizare de site-uri de prezentare și magazine online, Kind Market se află într-un amplu proces de recrutare a micilor antreprenori care își doresc să lucreze cu profesioniști, dar și de educare, propunându-și să îi familiarizeze cu serviciile oferite de freelanceri și să îi ajute să își identifice cât mai bine nevoile.

În continuare, în platformă sunt bine-veniți atât freelancerii care vor să-și pună la dispoziție abilitățile în schimbul altor servicii sau produse cât și antreprenorii care au nevoie de consultanță și servicii din partea freelancerilor, iar cu toții își pot înregistra cererea și oferta pe NO.MAD Kind Market în câteva minute. Echipa NO.MAD Talks centralizează nevoile și ofertele primite și, folosindu-și toate abilitățile de project management și comunicare, face un matching între ele iar în fiecare zi de marți, toți cei înscriși vor primi o propunere cu oamenii care au nevoie de ajutorul lor și cu cei potriviți să-i ajute.

Cum unele colaborări sunt în derulare, dar unele s-au și finalizat cu succes, joi, pe 14 mai, de la ora 18:00, povestim pe Zoom la Kind After Market despre cum funcționează platforma și cum poți duce la bun sfârșit un proiect alături de Costin Marinache, Măcelăria Ghiță și de Bogdan Daradan, Presa în Blugi, un producător și un freelancer care ne vor spune cum au colaborat și cum au fost perfect match în platformă.

NO.MAD Talks este un eveniment lunar de networking și educație dedicat freelancerilor și antreprenorilor la început de drum, fondat de Iunieta Sandu. Mai multe detalii despre concept sunt disponibile pe www.nomadtalks.ro.

08
/11
/20

„Înainte de orice vilegiatură și sportivitate, bucureștenii vor câștiga să vadă Bucureștii, care în fiece răspântie sunt alții și la fiece zece metri păstrează pentru călător o surpriză o bijuterie și o recompensă”. Așa scria Tudor Arghezi în „Cu bastonul prin București”.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

30
/08
/20

Dacă întrebi pe cineva pe stradă, în mijlocul Bucureștiului, nu a auzit nimeni de ea, chiar dacă stă la câteva minute distanță. Pe stradă, nimic nu îi semnalează prezența până nu ajungi în dreptul numărului 22, unde nimic nu s-a schimbat de mult.

16
/08
/20

De la Rafael la Picasso, istoria artei este și istoria tablourilor dispărute, din întâmplare sau în urma unui plan bine pus la punct. Muzeele pe care le vizităm astăzi ar fi putut fi mai bogate, fără îndoială. Dar tablourile, ca și cărțile, au viața lor secretă și uneori se fac nevăzute, fără să se mai arate.

05
/08
/20

Între 31 iulie și 2 august, NO.MAD Talks a organizat în satul Ciocanu din județul Argeș primul eveniment offline de după ieșirea din starea de urgență – NO.MAD Outdoor Camp, o tabără de trei zile dedicată atât freelancerilor, cât și antreprenorilor, soloprenorilor și, în general, celor care își doresc să fie creativi și eficienți.

31
/07
/20

În seara de 4 august 1984, Richard Burton s-a dus la culcare pentru ultima dată. Nu s-a mai trezit niciodată. Cauza morții: hemoragie cerebrală. Peste câteva zile a fost înmormântat în cimitirul din Celigny (Geneva), îmbrăcat în costum roșu galez și împreună cu un volum de poezie de Dylan Thomas.