Kind Market – locul unde se leagă prietenii și încep parteneriate
https://www.ziarulmetropolis.ro/kind-market-locul-unde-se-leaga-prietenii-si-incep-parteneriate/

Peste 250 de freelanceri şi antreprenori sunt înscrişi în platforma de schimb de servicii şi produse creată de NO.MAD Talks.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

În cele trei săptămâni de la lansare, Kind Market, spațiul creat de NO.MAD Talks, unde profesioniștii își pun la bătaie timpul și expertiza iar micile afaceri locale oferă produse în schimbul serviciilor care le sunt necesare, a adunat peste 250 de înscrieri și peste 500 de match-uri, unele dintre ele materializate în parteneriate care poate în alt context nu ar fi avut loc.

Astfel, Măcelăria Ghiță a oferit coșuri cu preparate din carne pentru 5 bloggeri relevanți care să le deguste și să scrie despre ele. Mădălina, trainer de time management, a primit o sesiune de fotografie de portret pe care și-o dorea în schimbul consultanței în organizare pe care o oferă. Codruț, webdesigner, lucrează la website-ul de prezentare al micului butic de creație care îi pregătește strategia de comunicare ce îi va face business-ul mai vizibil online. Ioana, care are un mic atelier de cosmetice homemade în Cluj, despre beneficiile cărora face o serie de video-uri, a oferit produse pentru consultanța în Youtube oferită de Alexandra, Digital Specialist. Cristina, psihoterapeut și coach, a primit consultanță pentru promovarea în online de la doi profesioniști, în schimbul sesiunilor de coaching.

Pornit din nevoie și dezvoltat cu pasiune, Kind Market a creat o cale de legătură între freelanceri și antreprenori într-un moment de blocaj al pieței, în care nu se mai punea problema ca business-urile mici să investească în promovarea care le-ar fi adus prezența și vizibilitatea în online necesare iar freelancerii duceau lipsă de proiecte.

Cum colaborările s-au deblocat prin bunăvoința celor înscriși, care au înțeles că este important să ofere timp și know-how chiar și celor ale căror produse și servicii nu le erau necesare, o serie de parteneriate out-of-the-box au început să prindă viață. Servicii mai puțin cunoscute au devenit familiare și li s-a înțeles sensul, produsele și brandurile mici și-au câștigat ambasadori pe viață iar legăturile în comunitatea NO.MAD Talks s-au strâns ca niciodată, ajutate de solidaritatea și apropierea între membrii ei.

Cu peste 150 de freelanceri înscriși care oferă servicii de digital marketing, conținut, grafică, realizare de site-uri de prezentare și magazine online, Kind Market se află într-un amplu proces de recrutare a micilor antreprenori care își doresc să lucreze cu profesioniști, dar și de educare, propunându-și să îi familiarizeze cu serviciile oferite de freelanceri și să îi ajute să își identifice cât mai bine nevoile.

În continuare, în platformă sunt bine-veniți atât freelancerii care vor să-și pună la dispoziție abilitățile în schimbul altor servicii sau produse cât și antreprenorii care au nevoie de consultanță și servicii din partea freelancerilor, iar cu toții își pot înregistra cererea și oferta pe NO.MAD Kind Market în câteva minute. Echipa NO.MAD Talks centralizează nevoile și ofertele primite și, folosindu-și toate abilitățile de project management și comunicare, face un matching între ele iar în fiecare zi de marți, toți cei înscriși vor primi o propunere cu oamenii care au nevoie de ajutorul lor și cu cei potriviți să-i ajute.

Cum unele colaborări sunt în derulare, dar unele s-au și finalizat cu succes, joi, pe 14 mai, de la ora 18:00, povestim pe Zoom la Kind After Market despre cum funcționează platforma și cum poți duce la bun sfârșit un proiect alături de Costin Marinache, Măcelăria Ghiță și de Bogdan Daradan, Presa în Blugi, un producător și un freelancer care ne vor spune cum au colaborat și cum au fost perfect match în platformă.

NO.MAD Talks este un eveniment lunar de networking și educație dedicat freelancerilor și antreprenorilor la început de drum, fondat de Iunieta Sandu. Mai multe detalii despre concept sunt disponibile pe www.nomadtalks.ro.

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

28
/01
/19

La început de an 2019, declarat Anul Cărții în România, vă propunem un top al celor mai bune apariții editoriale ale anului trecut, din zona ficțiune. Ziarul Metropolis a realizat un top al celor mai bune cinci romane publicate în 2018 în România.

10
/01
/19

„Pădurea spânzuraţilor”, premiera spectacolului inspirat de romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim la Teatrul Naţional din Bucureşti, a făcut din Teatru o voce autentică şi originală în ansamblul celor care au interpretat în anul care tocmai s-a încheiat o partitură complicată, a Centenarului Marii Uniri.

06
/01
/19

PREVIEW Anul 2019 se anunță promițător pentru cinematografia română. Cele mai așteptate sunt noile filme realizate de Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu, cu o potențială premieră la Cannes. Tot în acest an va ieși în săli și „Nu mă atinge-mă”, controversatul debut al Adinei Pintilie.

20
/12
/18

Ce merită să păstreze memoria cinefilă și istoria cinema-ului din anul 2018? Am făcut o listă, inevitabil subiectivă, a celor mai ambițioase și mai reușite filme văzute în acest an. Filme de mari autori: de la Lars von Trier, Alfonso Cuarón sau Steven Spielberg, până la Chang-dong Lee sau Hirokazu Koreeda.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.