KineDok prezintă: „SOLO” proiecție online și discuție cu invitați internaționali
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinedok-prezinta-solo-proiectie-online-si-discutie-cu-invitati-internationali/

Seria de proiecţii de film documentar din Europa Centrală şi de Est continuă în februarie atât online cât şi fizic, în mai multe oraşe din România. KineDok România este un proiect coordonat de Asociaţia One World Romania şi funcţionează ca o platformă de distribuţie alternativă de film documentar în medii informale.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2022

În perioada 17 – 22 februarie puteți viziona pe platforma Eastsilver.net, unul dintre cele mai emoționante filme din seria KineDok ediția a 7-a, SOLO în regia Artemio Benki, Republica Cehă, Franța, Argentina, 2019, 84 minute.

Filmul spune povestea impresionantă a lui Martín Perano, un pianist și compozitor argentinian a cărui viață a fost întoarsă pe dos de o boală mintală.  Tânăr virtuoz, și cel mai promițător talent al generației sale încearcă acum să găsească o modalitate de a-și depăși boala mintală și de a reveni la viața din afara zidurilor azilului, pe scenele concertelor, în timp ce lucrează la noua sa compoziție ENFERMARIA. SOLO spune o poveste unică, dar universală, despre obsesia perfecțiunii și a creației și surprinde evoluția unei ființe umane care își ia puterea de a continua, din propria sa fragilitate.

Filmul poate fi accesat gratuit pe baza unui link de vizionare. Publicul este invitat sa trimită un mail pe [email protected] sau un mesaj pe pagina de Facebook KineDok Romania pentru a primi accesul.

Luni 21 februarie de la ora 20:00, va avea loc o discuție pe tema filmului cu invitați din țările partenere programului KineDok. Discuția va fi transmisă live pe pagina de facebook KineDok Internațional și va fi în limba engleză.

Filmul SOLO va fi transmis simultan în țările partenere programului KineDoK: Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ungaria și România. Filmul va avea subtitrarea în limba engleză.

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale: