KINOdiseea are loc între 15 şi 20 noiembrie în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-are-loc-intre-15-si-20-noiembrie-in-bucuresti/

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România, sub sloganul „Imaginaţia face ocolul lumii“.

Titlurile din secţiunea Competiţie au avut premiera mondială la importante festivaluri de film din lume, precum cele de la Toronto şi Berlin.

În competiţia oficială a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atât cei mici, cu vârste între 6 şi 14 ani, cât şi cinefilii şi publicul care vrea să-şi retrăiască puţin copilăria în sala de cinema. Filme sunt despre prietenie, curaj, despre jocurile copilăriei şi farmecul lor, despre visele care pot deveni realitate, sunt educative, inspiraţionale, dar şi filme cu puternice teme sociale actuale.

„Sigur că ludicul şi divertismentul sunt componente importante în filmele pentru copii, însă filmele selectate la KINOdiseea sunt şi aduc în discuţie, pe înţelesul celor mici, teme cu care se confruntă societatea noastră. Vedem copii care luptă să protejeze tradiţiile, natura, animalele.

Cei din România fac cunoştinţă la KINOdiseea cu alţi copii din cele patru zări, ajung să vadă cum trăiesc şi ce aspiraţii au copii din Brazilia, Indonezia, Australia, Rusia şi din alte ţări europene, ca Cehia, Germania, Olanda sau Suedia. Ecranul din sala de cinema devine un glob magic care deschide orizonturi şi minţi şi aprinde imaginaţia”, a declarat Ligia Keşişian Mitulescu, director artistic.

Filme cu tematici diferite, la KINOdiseea

Premiat cu Ursul de Cristal şi cu o menţiune specială la Berlin International Film Festival 2013, „Pământ şi stele/ Satelite Boy” spune povestea lui Pete, un băiat de 10 ani, care locuieşte cu bunicul său, în mijlocul deşertului, într-un vechi cinema în aer liber. Când drive-in-ul este ameninţat cu demolarea, Pete pleacă la oraş împreună cu cel mai bun prieten al său, Kalmain, pentru a-şi salva căminul.

Citiţi şi: Record la editia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea

Unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut, laureat al premiului publicului la European Film Awards şi la Montreal ICFF, „Nono/ Nono, the zig zag kid” îi aduce în faţa publicului pe Isabella Rossellini şi Burghart Klaussner, într-o poveste cu detectivi, deghizări şi mistere.

Desemnat cel mai bun film european pentru copii în anul 2013, „Eskil şi Trinidad/ Eskil & Trinidad” este un lungmetraj despre aventurile copilăriei şi descoperirile pe care le facem în fiecare zi despre viaţa noastră. În rolul lui Trinidad este Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Berlinale în 2003.

„Prietenul meu, portocalul/ My sweet orange tree” este o poveste înduioşătoare despre dragostea şi prietenia dintre Zeze şi un portocal, care este părtaşul tuturor viselor copilului de 8 ani. Filmul este bazat pe cartea omonimă a lui José Mauro de Vasconcelos.

Apreciat la Bruges şi European Youth Film Festival, „Victor şi misterul crocodililor/ Victor and the secret of the crocodile mansion” este mystery thriller pentru toată familia, o poveste cu misiuni şi labirinturi, mistere şi dezlegarea lor.

KINOdiseea

Filmul „Fierarul din Woodham” va fi proiectat la KINOdiseea

„Fierarul din Woodham/ The blacksmith from Woodham” este o poveste uşor înfricoşătoare, veselă şi un basm original. Un film artistic combinat cu animaţie cu păpuşi, completat cu desene şi efecte 3D.

O poveste din Rusia anilor ’70 este cea a lui Dima şi Mişa, protagoniştii filmului „Pe cuvânt de pionier!/ I give you my word!”, o aventură cu şi despre prietenie, notează Mediafax.

Premiat în 2012 cu Best Children Cast, „Când mă fac mare/ Stepping on the flying grass” este un film despre visuri şi despre ocazia de a le transforma în realitate.

Info:

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor. Filmele KINOdiseea reuşesc să construiască o punte de comunicare între părinţi şi copii, înlesnind procesul de înţelegere dintre cele două generaţii.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto credit: Cinemagia, KINOdiseea

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

08
/11
/15

Mai mulți cineaști au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate și prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile și dintr-un număr mare de țări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000

07
/11
/15

Cunoscut și respectat regizor de teatru, Alexandru Darie va putea fi urmărit și pe marile ecrane, într-un rol cheie din Poveste de dragoste. Regizat de Cristina Iacob, (#Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014), filmul urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

06
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Deşi „Box”, noul film al lui Florin Şerban, păstrează destule din preocupările stilistice şi tematice din „Eu când vreau să fluier, fluier”, îi lipsesc totuşi prospeţimea, dinamica şi nervul pe care se susţinea debutul premiat în 2010 cu Ursul de Argint la Berlin.

06
/11
/15

Ethan Hawke împlineşte, astăzi. 45 de ani! Actorul american a debutat pe marele ecran în 1985, când a interpretat rolul lui River Phoenix, în „Explorers”. A urmat unul dintre cele mai bune roluri ale sale în drama „Dead Poets Society”, fiind apoi nominalizat la Oscar pentru rolurile din Training Day şi Boyhood.

06
/11
/15

Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, "Acasă la tata", va fi lansat astăzi în cinematografele din în București și din alte 23 de orașe din ţară. Tot de astăzi, cinefilii români pot vedea pe marile ecrane mult aşteptatul "Spectre", ultimul film din seria James Bond.

05
/11
/15

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează în perioada 9-15 noiembrie 2015 ediţia a noua a galei bucureştene a filmelor maghiare, Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti. Evenimentul oferă o sinteză asupra producţiei de filme maghiare din ultimul an, prezentând varietatea şi spiritualitatea cinematografiei maghiare contemporane.

05
/11
/15

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animație Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

03
/11
/15

Prima ediție “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice. 64 de producții din 27 de țări incluse în Competiția Oficială, documentare de scurt și lungmetraj, selecția celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum și un workshop de creație dedicat pasionaților de dans. Proiecțiile se vor desfășura la Cinemateca Union.

31
/10
/15

Filmul ”Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat în această săptămână la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.