KINOdiseea are loc între 15 şi 20 noiembrie în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-are-loc-intre-15-si-20-noiembrie-in-bucuresti/

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România, sub sloganul „Imaginaţia face ocolul lumii“.

Titlurile din secţiunea Competiţie au avut premiera mondială la importante festivaluri de film din lume, precum cele de la Toronto şi Berlin.

În competiţia oficială a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atât cei mici, cu vârste între 6 şi 14 ani, cât şi cinefilii şi publicul care vrea să-şi retrăiască puţin copilăria în sala de cinema. Filme sunt despre prietenie, curaj, despre jocurile copilăriei şi farmecul lor, despre visele care pot deveni realitate, sunt educative, inspiraţionale, dar şi filme cu puternice teme sociale actuale.

„Sigur că ludicul şi divertismentul sunt componente importante în filmele pentru copii, însă filmele selectate la KINOdiseea sunt şi aduc în discuţie, pe înţelesul celor mici, teme cu care se confruntă societatea noastră. Vedem copii care luptă să protejeze tradiţiile, natura, animalele.

Cei din România fac cunoştinţă la KINOdiseea cu alţi copii din cele patru zări, ajung să vadă cum trăiesc şi ce aspiraţii au copii din Brazilia, Indonezia, Australia, Rusia şi din alte ţări europene, ca Cehia, Germania, Olanda sau Suedia. Ecranul din sala de cinema devine un glob magic care deschide orizonturi şi minţi şi aprinde imaginaţia”, a declarat Ligia Keşişian Mitulescu, director artistic.

Filme cu tematici diferite, la KINOdiseea

Premiat cu Ursul de Cristal şi cu o menţiune specială la Berlin International Film Festival 2013, „Pământ şi stele/ Satelite Boy” spune povestea lui Pete, un băiat de 10 ani, care locuieşte cu bunicul său, în mijlocul deşertului, într-un vechi cinema în aer liber. Când drive-in-ul este ameninţat cu demolarea, Pete pleacă la oraş împreună cu cel mai bun prieten al său, Kalmain, pentru a-şi salva căminul.

Citiţi şi: Record la editia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea

Unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut, laureat al premiului publicului la European Film Awards şi la Montreal ICFF, „Nono/ Nono, the zig zag kid” îi aduce în faţa publicului pe Isabella Rossellini şi Burghart Klaussner, într-o poveste cu detectivi, deghizări şi mistere.

Desemnat cel mai bun film european pentru copii în anul 2013, „Eskil şi Trinidad/ Eskil & Trinidad” este un lungmetraj despre aventurile copilăriei şi descoperirile pe care le facem în fiecare zi despre viaţa noastră. În rolul lui Trinidad este Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Berlinale în 2003.

„Prietenul meu, portocalul/ My sweet orange tree” este o poveste înduioşătoare despre dragostea şi prietenia dintre Zeze şi un portocal, care este părtaşul tuturor viselor copilului de 8 ani. Filmul este bazat pe cartea omonimă a lui José Mauro de Vasconcelos.

Apreciat la Bruges şi European Youth Film Festival, „Victor şi misterul crocodililor/ Victor and the secret of the crocodile mansion” este mystery thriller pentru toată familia, o poveste cu misiuni şi labirinturi, mistere şi dezlegarea lor.

KINOdiseea

Filmul „Fierarul din Woodham” va fi proiectat la KINOdiseea

„Fierarul din Woodham/ The blacksmith from Woodham” este o poveste uşor înfricoşătoare, veselă şi un basm original. Un film artistic combinat cu animaţie cu păpuşi, completat cu desene şi efecte 3D.

O poveste din Rusia anilor ’70 este cea a lui Dima şi Mişa, protagoniştii filmului „Pe cuvânt de pionier!/ I give you my word!”, o aventură cu şi despre prietenie, notează Mediafax.

Premiat în 2012 cu Best Children Cast, „Când mă fac mare/ Stepping on the flying grass” este un film despre visuri şi despre ocazia de a le transforma în realitate.

Info:

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor. Filmele KINOdiseea reuşesc să construiască o punte de comunicare între părinţi şi copii, înlesnind procesul de înţelegere dintre cele două generaţii.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto credit: Cinemagia, KINOdiseea

05
/12
/14

Din 5 decembrie, pe marile ecrane, iubitorii filmului au parte de Judecătorul, o peliculă în care pot fi admiraţi nominalizatul la Oscar, Robert Downey Jr. şi laureatul Premiului Oscar, Robert Duvall. Aceasta este prima colaborare a celor două staruri de la Hollywood.

04
/12
/14

Dacă în Love Building personajul interpretat de Dorian Boguţă traversa o depresie acută, de această dată asistăm la o transformare completă a personajului său, care îl aduce pe actor în ipostaza de veritabil Don Juan, din 26 decembrie numai pe marile ecrane, în comedia Alt Love Building.

03
/12
/14

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

01
/12
/14

Televiziunea Română programează, în această seară, două filme autohtone - un prilej pentru cinefili de a revedea „la lucru” o serie de mari actori dispăruţi. Astfel, pe TVR 2, de la ora 19.00 puteţi vedea comedia Expresul de Buftea-România (1978), pentru ca două ore mai târziu, pe TVR 1, să ruleze Capcana Mercenearilor, un film regitaz de Sergiu Nicolaescu în anul 1981.

30
/11
/14

Daniela Apostol. 37 de ani. O fiică de 18 ani, Laura. Un festival de film documentar de 3 ani, Docuart Fest (primul slogan - „Cele mai frumoase povești sunt adevărate”). Și o pasiune pentru povești și tradiții care o urmărește și când merge pe stradă.

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.

27
/11
/14

Realizatoarea Marina Constantinescu promite pentru vineri, 28 noiembrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Cu Nae Caranfil.