KINOdiseea are loc între 15 şi 20 noiembrie în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-are-loc-intre-15-si-20-noiembrie-in-bucuresti/

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România, sub sloganul „Imaginaţia face ocolul lumii“.

Titlurile din secţiunea Competiţie au avut premiera mondială la importante festivaluri de film din lume, precum cele de la Toronto şi Berlin.

În competiţia oficială a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atât cei mici, cu vârste între 6 şi 14 ani, cât şi cinefilii şi publicul care vrea să-şi retrăiască puţin copilăria în sala de cinema. Filme sunt despre prietenie, curaj, despre jocurile copilăriei şi farmecul lor, despre visele care pot deveni realitate, sunt educative, inspiraţionale, dar şi filme cu puternice teme sociale actuale.

„Sigur că ludicul şi divertismentul sunt componente importante în filmele pentru copii, însă filmele selectate la KINOdiseea sunt şi aduc în discuţie, pe înţelesul celor mici, teme cu care se confruntă societatea noastră. Vedem copii care luptă să protejeze tradiţiile, natura, animalele.

Cei din România fac cunoştinţă la KINOdiseea cu alţi copii din cele patru zări, ajung să vadă cum trăiesc şi ce aspiraţii au copii din Brazilia, Indonezia, Australia, Rusia şi din alte ţări europene, ca Cehia, Germania, Olanda sau Suedia. Ecranul din sala de cinema devine un glob magic care deschide orizonturi şi minţi şi aprinde imaginaţia”, a declarat Ligia Keşişian Mitulescu, director artistic.

Filme cu tematici diferite, la KINOdiseea

Premiat cu Ursul de Cristal şi cu o menţiune specială la Berlin International Film Festival 2013, „Pământ şi stele/ Satelite Boy” spune povestea lui Pete, un băiat de 10 ani, care locuieşte cu bunicul său, în mijlocul deşertului, într-un vechi cinema în aer liber. Când drive-in-ul este ameninţat cu demolarea, Pete pleacă la oraş împreună cu cel mai bun prieten al său, Kalmain, pentru a-şi salva căminul.

Citiţi şi: Record la editia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea

Unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut, laureat al premiului publicului la European Film Awards şi la Montreal ICFF, „Nono/ Nono, the zig zag kid” îi aduce în faţa publicului pe Isabella Rossellini şi Burghart Klaussner, într-o poveste cu detectivi, deghizări şi mistere.

Desemnat cel mai bun film european pentru copii în anul 2013, „Eskil şi Trinidad/ Eskil & Trinidad” este un lungmetraj despre aventurile copilăriei şi descoperirile pe care le facem în fiecare zi despre viaţa noastră. În rolul lui Trinidad este Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Berlinale în 2003.

„Prietenul meu, portocalul/ My sweet orange tree” este o poveste înduioşătoare despre dragostea şi prietenia dintre Zeze şi un portocal, care este părtaşul tuturor viselor copilului de 8 ani. Filmul este bazat pe cartea omonimă a lui José Mauro de Vasconcelos.

Apreciat la Bruges şi European Youth Film Festival, „Victor şi misterul crocodililor/ Victor and the secret of the crocodile mansion” este mystery thriller pentru toată familia, o poveste cu misiuni şi labirinturi, mistere şi dezlegarea lor.

KINOdiseea

Filmul „Fierarul din Woodham” va fi proiectat la KINOdiseea

„Fierarul din Woodham/ The blacksmith from Woodham” este o poveste uşor înfricoşătoare, veselă şi un basm original. Un film artistic combinat cu animaţie cu păpuşi, completat cu desene şi efecte 3D.

O poveste din Rusia anilor ’70 este cea a lui Dima şi Mişa, protagoniştii filmului „Pe cuvânt de pionier!/ I give you my word!”, o aventură cu şi despre prietenie, notează Mediafax.

Premiat în 2012 cu Best Children Cast, „Când mă fac mare/ Stepping on the flying grass” este un film despre visuri şi despre ocazia de a le transforma în realitate.

Info:

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor. Filmele KINOdiseea reuşesc să construiască o punte de comunicare între părinţi şi copii, înlesnind procesul de înţelegere dintre cele două generaţii.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto credit: Cinemagia, KINOdiseea

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.