KINOdiseea are loc între 15 şi 20 noiembrie în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-are-loc-intre-15-si-20-noiembrie-in-bucuresti/

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România, sub sloganul „Imaginaţia face ocolul lumii“.

Titlurile din secţiunea Competiţie au avut premiera mondială la importante festivaluri de film din lume, precum cele de la Toronto şi Berlin.

În competiţia oficială a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atât cei mici, cu vârste între 6 şi 14 ani, cât şi cinefilii şi publicul care vrea să-şi retrăiască puţin copilăria în sala de cinema. Filme sunt despre prietenie, curaj, despre jocurile copilăriei şi farmecul lor, despre visele care pot deveni realitate, sunt educative, inspiraţionale, dar şi filme cu puternice teme sociale actuale.

„Sigur că ludicul şi divertismentul sunt componente importante în filmele pentru copii, însă filmele selectate la KINOdiseea sunt şi aduc în discuţie, pe înţelesul celor mici, teme cu care se confruntă societatea noastră. Vedem copii care luptă să protejeze tradiţiile, natura, animalele.

Cei din România fac cunoştinţă la KINOdiseea cu alţi copii din cele patru zări, ajung să vadă cum trăiesc şi ce aspiraţii au copii din Brazilia, Indonezia, Australia, Rusia şi din alte ţări europene, ca Cehia, Germania, Olanda sau Suedia. Ecranul din sala de cinema devine un glob magic care deschide orizonturi şi minţi şi aprinde imaginaţia”, a declarat Ligia Keşişian Mitulescu, director artistic.

Filme cu tematici diferite, la KINOdiseea

Premiat cu Ursul de Cristal şi cu o menţiune specială la Berlin International Film Festival 2013, „Pământ şi stele/ Satelite Boy” spune povestea lui Pete, un băiat de 10 ani, care locuieşte cu bunicul său, în mijlocul deşertului, într-un vechi cinema în aer liber. Când drive-in-ul este ameninţat cu demolarea, Pete pleacă la oraş împreună cu cel mai bun prieten al său, Kalmain, pentru a-şi salva căminul.

Citiţi şi: Record la editia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea

Unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut, laureat al premiului publicului la European Film Awards şi la Montreal ICFF, „Nono/ Nono, the zig zag kid” îi aduce în faţa publicului pe Isabella Rossellini şi Burghart Klaussner, într-o poveste cu detectivi, deghizări şi mistere.

Desemnat cel mai bun film european pentru copii în anul 2013, „Eskil şi Trinidad/ Eskil & Trinidad” este un lungmetraj despre aventurile copilăriei şi descoperirile pe care le facem în fiecare zi despre viaţa noastră. În rolul lui Trinidad este Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Berlinale în 2003.

„Prietenul meu, portocalul/ My sweet orange tree” este o poveste înduioşătoare despre dragostea şi prietenia dintre Zeze şi un portocal, care este părtaşul tuturor viselor copilului de 8 ani. Filmul este bazat pe cartea omonimă a lui José Mauro de Vasconcelos.

Apreciat la Bruges şi European Youth Film Festival, „Victor şi misterul crocodililor/ Victor and the secret of the crocodile mansion” este mystery thriller pentru toată familia, o poveste cu misiuni şi labirinturi, mistere şi dezlegarea lor.

KINOdiseea

Filmul „Fierarul din Woodham” va fi proiectat la KINOdiseea

„Fierarul din Woodham/ The blacksmith from Woodham” este o poveste uşor înfricoşătoare, veselă şi un basm original. Un film artistic combinat cu animaţie cu păpuşi, completat cu desene şi efecte 3D.

O poveste din Rusia anilor ’70 este cea a lui Dima şi Mişa, protagoniştii filmului „Pe cuvânt de pionier!/ I give you my word!”, o aventură cu şi despre prietenie, notează Mediafax.

Premiat în 2012 cu Best Children Cast, „Când mă fac mare/ Stepping on the flying grass” este un film despre visuri şi despre ocazia de a le transforma în realitate.

Info:

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor. Filmele KINOdiseea reuşesc să construiască o punte de comunicare între părinţi şi copii, înlesnind procesul de înţelegere dintre cele două generaţii.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto credit: Cinemagia, KINOdiseea

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.