KINOdiseea – Victor Rebengiuc vorbeşte despre primul său rol şi despre emoţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-victor-rebengiuc-vorbeste-despre-primul-sau-rol-si-despre-emotii/

La Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea cei mici se vor întâlni cu maestrul Victor Rebengiuc, de la care vor afla despre emoţiile primului rol, despre prima experienţă la cinema şi despre viaţa de actor.

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2013

La Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, cei mici se vor întâlni cu maestrul Victor Rebengiuc, de la care vor afla despre emoţiile primului rol, despre prima experienţă la cinema şi despre viaţa de actor.

Între 15-20 noiembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, renumiți actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri și monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei.

Pe lângă proiecțiile filmelor din secțiunile Competiție și Retrospectivă, entuziaștii vor avea ocazia să întâlnească profesioniști din lumea filmului, atât din România, cât și de pe alte meleaguri și să participe la ateliere şi sesiuni de întrebări și răspunsuri, cu echipele de filmare.

Actrița Ada Condeescu, cunoscută pentru rolul din „Eu când vreau să fluier, fluier” (regia Florin Serban), premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin in 2010 și pentru interpretarea din „Loverboy” (regia Catalin Mitulescu), rol ce i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, va fi gazda atelierului de actorie de la KINOdiseaa.

Lista numelor mari prezente la KINOdiseea nu se termină la Victor Rebengiuc

Jor Van Kline revine la KINOdiseea cu un atelier în care va prezenta cele mai apreciate efecte speciale la care a lucrat precum cele pentru filmele Star Wars si Star Trek. Richard Spur, directorul de imagine al filmului Fierarul din Woodham, filmul cehesc din competiție, va susține atelierul de imagine de film, Ştefan Tatu le va arăta copiilor cum să filmeze și să monteze filme, la atelierul de montaj, iar Dana Istrate cum se realizează scenografia unui film.

Citiţi şi: KINOdiseea are loc între 15 şi 20 noiembrie în Bucureşti

Copiii mai pot participa la atelierul de costume al Danielei Diaconescu, la ateliere de reciclare creativă, susținute de trainerii Creative Arts, unde vor construi din materiale reciclate, dragoni, bărci de vikingi și crocodili, workshop de desene manga, de improvizație și origami.

KINOdiseea

Afişul festivalului KINOdiseea

La finalul proiecțiilor, cei din sală se vor putea întâlni şi vor putea discuta cu echipa de filmare a filmului Fierarul din Woodham, cu Gregor Bauer și Valerie Samalova, cei doi copii protagoniști, cu directorul de imagine Richard Spur şi cu producătoarea Katerina Spurova.

Pe covorul roșu vor mai păși, anul acesta, actrița Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și regizorul Stephan Apelgren, care îi vor întâlni pe cei mici la filmul suedez Eskil si Trinidad. Producătorul Vladimir Esinov va participa la Q&A-ul de la finalul proiecției Pe cuvânt de pionier, filmul care deschide ediția aniversară de anul acesta a festivalului KINOdiseea.

KINOdiseea aduce cincisprezece filme inspiraționale și educative, nouă în competiție, unul în afara selecției oficiale și cinci în retrospectivă. Peliculele sunt subtitrate sau dublate în limba română și se adresează atât copiilor între 6 si 14 ani, cadrelor didactice, părinților şi bunicilor, cât şi iubitorilor de film în general.

Info:

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) și este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaționale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediție, Internațional Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția cu numarul 30 și Cine-Jeune de l’Aisne, ediția 31. F

Festivalul Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturală Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

Foto credit: Libra Film, KINOdiseea

26
/09
/14

Cinci filme intense regizate de cineaste sau axate pe personaje feminine puternice vin în premieră la Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie), la Cinema Patria, Cinema Studio și Elvira Popescu. Două dintre ele au obținut premii importante la Cannes: Le Meraviglie a câștigat Marele Premiu, iar Party Girl – Camera d’Or.

25
/09
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Dolce far niente” (1998) este cel mai puţin cunoscut film al lui Nae Caranfil, nedreptăţit de lipsa unei distribuţii în România. Însă complexitatea construcţiei şi amestecul de umor caranfilian şi dramă de epocă în stil italian îl recomandă ca unul dintre cele mai reuşite filme ale regizorului.

25
/09
/14

La cea de-a noua ediţie a festivalului Anim’est, ce va avea loc între 3 şi 12 octombrie, animaţia e colorată în accente regale: şcoala invitată oficial la Bucureşti este Royal College of Art, din Londra, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior de arte şi design din lume.

24
/09
/14

Jurnaliști puși în situații extreme, soldați reîntorși din Afghanistan, efectul misiunii NASA pe Lună asupra unei comunități de provincie, un fost cercetător devenit gangster, femei la putere versus bărbații la îndeletniciri domestice, un profesor de engleză pornit în căutarea lui John Lennon sunt doar câteva dintre personajele celei mai importante secțiuni, Competiția Internațională, a celei de-a VI-a ediții a Comedy Cluj.

24
/09
/14

Planşa, Productia independenta DaKINO Production si DIUD Film, surprinde o poveste de iubire autentică, trăită în cel mai uman mod cu putinţă, de îndragostiţii pasionaţi de scrimă.”Planşa” a surprins publicul cu o redare unică a artei de a face scrima, un sport al minţii şi al trupului, al controlului şi al anticipării exacte a intenţiilor adversarului.

22
/09
/14

Premiul Publicului celei de-a noua ediţii Anim’est (3 şi 12 octombrie) îi va reveni unuia dintre cele 37 de scurtmetraje de animaţie proiectate în cadrul secţiunii speciale Animash - în afara categoriilor competiţionale ale festivalului - o serie de filme de animaţie selectate ţi premiate la festivaluri internaţionale de renume.

22
/09
/14

“Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, va deschide cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj (10-19 Octombrie). Evenimentul va avea loc vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00 când la Cinema Florin Piersic, psihiatrul londonez Hector va da startul distracției și filmelor bune.

22
/09
/14

Proiectul "Fotografie în versuri și muzică" înseamnă ilustrarea unei poezii atât prin imagini, cât și prin pasaje muzicale originale, care să reflecte tema creației literare atât vizual, cât și auditiv.

21
/09
/14

Ţara s-a umplut de festivaluri de film şi de proiecţii în spaţii „alternative”. Dacă locuieşti în Bucureşti, primăvara şi toamna ai la dispoziţie aproape săptămânal câte un festival, o retrospectivă sau un ciclu de filme. Oferta este uneori copleşitoare. Şi ce e rău în asta?

19
/09
/14

Începând cu primul weekend din octombrie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est deschide, la cea de-a noua ediţie, împreună cu cei de la Calup, porţile unei noi locaţii-gazdă: o frumoasă casă istorică ridicată în anii’40 la numărul 46, pe strada Jean Louis Calderon, devine Re:Animation Hub.

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.