La an nou, cursuri noi la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-an-nou-cursuri-noi-la-fundatia-calea-victoriei/

Fundaţia Calea Victoriei te aşteaptă şi în acest an cu o ofertă bogată de cursuri şi evenimente. Aşa cum ştii deja, în fiecare lună programul Fundaţiei cuprinde cursuri din cele mai diverse domenii, pentru toate gusturile.

Un articol de Liliana Matei|23 ianuarie 2020

„Vrem să îți atragem atenția spre cursurile new entry din lunile Februarie și Martie ale anului ce tocmai a început. Noile teme propuse sunt un prilej pentru tine de a încerca ceva nou sau de a-ți urma o mai veche pasiune”, se arată într-un comunicat de presă.

Dacă ești înclinat spre artă, poți alege cursul despre 30 dintre capodoperele artei europene, dar nu oricare dintre ele, doar acele lucrări dedicate iubirii – un preambul perfect pentru Valentine’s day – sau o călătorie virtuală prin cele mai frumoase muzee ale Capitalei.

Pasiunea ta pentru psihologie poate găsi un răspuns în cursuri precum cel despre copilul interior și toate emoțiile pe care le păstrăm din copilărie, cel despre gestionarea emoțiilor negative sau cel de medierea conflictelor din familie”, se arată într-un comunicat de presă.

Și pentru eruditul din tine avem două provocări noi: cursul despre istoria Europei și cel despre înțelegerea Vechiului Testament.

Cursuri noi în luna Februarie

30 de capodopere ale artei erotice europene: De la Venus din Milo la desenele lui Egon Schiele, din 12 februarie

Copilul interior: depăşirea traumelor, vulnerabilităţilor şi a tiparelor relaţionale, din 18 februarie

Istoria Europei: de la Voltaire la Vaclav Havel, din 25 februarie

Medierea conflictelor în familie şi la job, din 29 februarie

Cursuri noi în luna Martie

Cum să gestionezi emoțiile negative în viața personală și profesională, din 3 martie

Muzeele știute și neștiute din Micul Paris, din 13 martie

Cum să citim şi să înţelegem Vechiul Testament, din 17 martie 2020

După ce te hotărăști ce-ți place mai mult, înscrie-te pe [email protected]. Cursurile au loc la sediul fundației, în centrul Bucureștiului, pe strada C. A. Rosetti 47. et. 1, aproape de Romană și Universitate.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.