La Apollo111, cel mai nou teatru din oraș…
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-apollo111-cel-mai-nou-teatru-din-oras/

La Apollo111, anul începe cu ultimele reprezentaţii semnate Radu Jude, un nou spectacol regizat de Alexandru Maftei şi un nou spectacol pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|4 ianuarie 2017

Cel mai nou teatru din București, Apollo111, deschide anul 2017 cu ultimele șase reprezentații ale spectacolului „ALI: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude. Liliana Ghiță se întoarce pe scena din București în rolul unei femei trecute de prima tinerețe care se îndrăgostește de un imigrant marocan cu treizeci de ani mai tânăr. Începutul de an la Apollo111 este marcat și de a doua producție a teatrului, „După Ploaie”, în regia lui Alexandru Maftei, și de un nou spectacol pentru copii: „Carina pe drumul spre casă”.

După o serie de spectacole jucate cu sala plină în luna decembrie, „ALI: Frica mănâncă sufletul” își încheie, în prima parte a lunii ianuarie, durata de viață pe scena teatrului care se află în Palatul Universul. Pe lângă Liliana Ghiță, în rolurile principale din acest spectacol despre rasism și prejudecată joacă Kamara, Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cîrlan și Ilinca Hărnuț. Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar light designul de către Tudor Lucaciu. Biletele se pot cumpăra online sau de la casa de bilete a teatrului, zilnic între orele 12:00 – 17:00.

Producțiile Apollo111 se joacă doar timp de șase săptămâni, iar fiecare stagiune are un alt director artistic, care propune o altă temă. Primul care își asumă acest rol este actorul Bogdan Dumitrache, tema propusă fiind teatru-film.

Cel de-al doilea spectacol produs integral de Apollo111 va avea premiera în luna februarie. „După Ploaie” va fi regizat de Alexandru Maftei, cunoscut publicului român pentru filmele sale (Bună, ce faci?, Domnișoara Cristina), seriale (Cu un pas înainte, Lombarzilor 8) și teatru (Șase din 49). Textul este scris de spaniolul Sergi Belbel, iar scenografia e semnată de Vali Ighigheanu. Distribuția va fi anunțată curând.

Și teatrul Apollo111 pentru Copii pregătește un nou spectacol. „Carina pe drumul spre casă”. Acesta spune povestea unei fetițe care se pierde de părinții ei într-unul dintre mall-urile bucureștene. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică. Spectacolul este produs de 111 Film & Entertainment în parteneriat cu Apollo111 și regizat de Oana Răsuceanu. Din distribuție fac parte Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu și Adina Ștețcu, decorul și costumele sunt semnate de Anca Lazar, muzica de Petre Ancuța, iar ilustrația muzicală de Vasile Manta. Biletele se pot cumpăr online sau la casa de bilete a teatrului.

În continuare, în diminețile de weekend, copiii și părinții lor sunt invitați și pe Tărâmul din Globul Fermecat (foto), în regia lui Iris Spiridon, cu o scenografie semnată Iuliana Vîlsan. Povestea inspirată de Crăiasa Zăpezii a lui H. C. Andersen îi are în rolurile principale pe Ioana Marcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter. Biletele se pot cumpăra, de asemenea, online.

Apollo111 a fost deschis în luna noiembrie 2016 în corpul B al Palatului Universul și, pe lângă o sală de spectacol, are în componența sa o sală de repetiții, agenția de casting E-Talent și un bar. Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic.

 

 

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.