La Brașov au început repetițiile pentru spectacolul “Mincinosul” de Carlo Goldoni
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-brasov-au-inceput-repetitiile-pentru-spectacolul-mincinosul-de-carlo-goldoni/

Câştigător al Premiului pentru Regie în cadrul Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, ediţia 2017, regizorul Vasile Nedelcu a început, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, repetiţiile pentru spectacolul “MINCINOSUL” de Carlo Goldoni.

Un articol de Petre Ivan|29 ianuarie 2018

După succesul spectacolului “What Shall We Do With The Cello? / Și cu violoncelul ce facem?” de Matei Vișniec, prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană de la Brașov, ediția 2017, Vasile Nedelcu, regizorul de origine româna stabilit în Marea Britanie, a acceptat invitația de a monta, după mai bine de 10 ani, un nou spectacol în România.

Astfel, la Teatrul “Sică Alexandrescu” Brașov au început repetițiile pentru prima premiera din 2018 a teatrului – spectacolul “Mincinosul”.

“Mincinosul” de Carlo Goldoni, îi va avea în distribuție peactorii Gabriel Costea, Mihai Bica, Marius Cisar, Anca Florea/Simona Pop, Iulia Popescu, Claudia Suliman, Marius Cordoș, Petrișor Diamantu, Vlad Jipa, Vlad Pavel, Demis Muraru/Bogdan Nechifor, Relu Sirițeanu.

Scenografia spectacolului va purta semnătura artistei AndraBădulescu Vișniec, coregrafia Mălina Andrei, iar muzica originala va fi compusă deOvidiu Iloc.

Sunt întrebat: ce am de gînd să fac cu piesa? În primul rind, s-o înțeleg, aș răspune și pe urmă să nu-i stau în cale! Foarte adesea a vrea să spui ceva… cu o piesă, echivalează cu a nu fi capabil să asculți și să-nțelegi ce-ți spune piesa ție. Textul lui Goldoni este o capodoperă a genului: scene de antologie, intrigă condusă cu abilitate, comic debordant… Dragoste, poezie, dramă… – Vasile Nedelcu, regizor

„Personajul Lelio spune: Nici cel mai mare gazetar din Europa n-ar fi putut să născocească o poveste atît de bine ticluită. Au trecut aproape trei sute de ani de la scrierea acestui text și parcă tot acolo suntem.Minciunile sînt numite în piesă Flori de spirit. Noi le numim Fake news.

Avem dreptul să-l facem pe cel de lîngă noi să sufere doar în numele interesului personal?Cît de nocivă e minciuna?Cîtă comedie și dramă poate naște ea? Sînt întrebări pe care noi vrem doar să le punem iar fiecare își va da răspunsul lui. Carnavalul vieții învîrte de mii de ani aceeași strîmbă roată.” spune regizorul spectacolului, Vasile Nedelcu.

Premiera spectacolului va avea loc la începutul lunii martie.

Foto: Mincinosul – facebook

 

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.